Utorak , srpanj 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Vlado Marušić: „Džaferović i Komšić, to su para dva“

Vlado Marušić: „Džaferović i Komšić, to su para dva“

Kao što smo već prije u nekim tekstovima napomenuli ovaj vreli kolovoz je nekima dobrano udario u glavu pa počinju lupetati nebuloze, tako da su one poprimile karakter shizofrenog ili paranoidnoga tipa. Te nebuloze dolaze sa svih strana svijeta  a orkestrirane su od dokazanih neprijatelja Hrvatske, sa sjevera, istoka, zapada i juga, pa čak i sa njenih sporednih strana. Naprosto je nevjerojatna količina tih napada a ogromna većina tih napadača jako lagodno živi upravo od te Hrvatske koju tako gorljivo napadaju. Pored već spomenute presude Visokog prekršajnog suda u Zagrebu koji je kriminalizirao ZDS u pjesmi Bojna Čavoglave lokalnog makarskog pjevača Maria Rose,svjedoci smo izrugivanja filmu General autora Antuna Vrdoljaka. Kritičari tog filma ga napadaju sa svih strana ismijavajući ga,koristeći pri tome svu artiljeriju, pa čak i dum-dum metke koji su premda zabranjeni u ratovima,ovdje korišteni kako bi se javno, pa čak i privatno ocrnio i diskreditirao film i njegov autor, premda taj film postiže sve veću gledanost u hrvatskim kinima.

Tom se filmu izruguje,gle kakva paradoksa čak i jedan od glumaca u tom filmu,Musliman Tarik Filipović,voditelj nekoliko kvizova u RH , koji u tom filmu glumi Generala Davora Domazeta Lošu,koji na posprdan način govori o svojoj ulozi,što implicitno znači kako je nevoljko glumio Generala Lošu,jer je on jedan od onih koje treba sustavno napadati imajući u vidu njegove prezentacije u kojima napada „novi svjetski poredak“,globalizaciju i nekontrolirani priljev migranata u kršćanski Europu. Kako bi Tarik Filipović bio u trendu s „drugima i različitima“treba se barem implicite premda je njegovo izrugivanje Generalu Loši explicite, odrediti protiv Generala Loše i svih onih koji govore isto ili slično kao Lošo. Osim toga General Lošo je jedan od heroja Domovinskog rata u RH koji se izričito odredio protiv presude međunarodnog nepravednog suda u Haagu protiv Generala HVO-a dok je Tarik Filipović srcem i dušom pripadnik muslimanskog naroda koji kriminalizira Domovinski rat RH,Tuđmana,Šuška,HVO-a HR H-B,te je njemu potrebito biti na strani svog naroda.

No,u svemu tome je Tarik pogriješio državu u kojoj može liječiti svoje frustracije ali izgleda da nije pogriješio jer ima sve benefite na državnoj TV te države u kojoj odapinje svoje otrovne strelice prema svim hrvatskim domoljubnim i katoličkim vrednotama i još uvijek mu može biti dok vodi i uređuje jako gledane kvizove, glumi u mnogim filmovima i kazališnim predstavama  s kojima se izruguje čime pokazuje svoj bezlični i dvolični karakter najvećeg muslimanskog cinika. Njegova zadojenost muslimanskim korijenima se ogleda  i u tome da ama baš u svakom TV kvizu na HRT po nekoliko puta koristi muslimanske riječi umjesto hrvatskih pa taman pod navodnim znacima,dok je dobar dio postavljenih pitanja takmičarima iz muslimanske tradicije,vjere i kulture što je već odavno poprimilo razmjere degutantnosti i dobrog ukusa. Čovjek se s pravom upita da li gleda HRT ili FTV. Svjesno sračunatog muslimanskog cirkusa sa osjećajima hrvatskog naroda. Nešto u maniri muslimanskog glumca i hrvatskog državljanina Emira Hadžihafizbegovića koji javno na HRT napada Thompsona i njegove pjesme nazivajući ih pjesmama koje „promovišu“ fašizam, ustaški pokret, klanje i ubijanje premda niti u jednoj pjesmi toga nema niti će toga ikada u njegovim pjesmama biti jer anđeli ne pozivaju na klanje a M.P.Thompson je anđeo hrvatskog naroda,a trebao bi biti anđeo svih naroda koji štite svoju vjeru,naciju,tradiciju i kulturu.

Prvi od dva muslimansko-bošnjačka predstavnika u Predsjedništvu BiH Šefik Džaferović je izjavio jednu od najvećih gluposti ikada izrečenih na ovim prostorima,a ona je kako je V korpus Armije BiH u vrijeme opsade Bihaćke enklave obranio RH od veliko srpske agresije navezujući se na izjavu Hamdije Abdića Tigra koji je osumnjičen za ratne zločine i ubojstvo hrvatskog Generala Vlade Šantića,a koji je uspio postati zastupnikom stranke SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. Imajući u vidu ulogu HVO-a i HV-u obrani bihaćke enklave kojoj je prijetio genocid veći nego u Srebrenici,te svesrdnu pomoć RH muslimanskim izbjeglicama za vrijeme Domovinskog rata u RH i BiH,kada je RH po svojim obalama,otocima i gradovima primila preko 500 000 muslimanskih izbjeglica,dok je dobar dio njih spas našao u trećim državama i to upravo preko teritorija RH,a da ne govorimo o svim vrstama pomoći RH te arapskih država muslimanskom narodu u BiH u naoružanju i logistici upravo preko RH, potpuno je jasno kako se specijalni rat u ove vrele kolovoške dane protiv RH pojačava nesmiljenom žestinom.

Džaferović koji je od davnina poznat kao svojevrsni uhljeb, jer je uvijek živio na tuđoj grbači ovim izjavama kako je V korpus Armije BiH pomogao RH da se obrani od velikosrpske agresije širi čisti populizam koji ima za cilj zavaravanje međunarodne javnosti o stvarnim uzrocima i posljedicama rata u BiH. Da nije istinito bilo bi smiješno. Netko na nižoj poziciji od Džaferovića nakon ovakvih izjava je zaslužio pljusku i izvlačenje ušiju na vrh glave k’o u kenjca.

Drugi član Predsjedništva BiH ispred muslimansko-bošnjačkog naroda nelegitimni i nelegalni član predsjedništva BiH, Željko Komšić inače u slobodnom prijevodu persona non grata u svim gradovima i općinama u BiH u  kojima većinski žive Hrvati  se opet po tko zna koji put poigrava sa živcima hrvatskog naroda u BiH i van nje kada je napao temelje na kojima je BiH ustrojena a oni su odredbe Ustava BiH i Daytonskog mirovnog sporazuma. Naime taj bezlični i bezimeni lik  na sebi svojstven način tumači mišljenje EK te“soli pamet“svim Hrvatima u BiH govoreći kako je termin konstitutivnost naroda prevaziđen pojam te kako je jedina budućnost BiH bazirana na principima građanske države čemu su se oštro usprotivili u HNS-napadajući ga kako on podriva temelje BiH,te krši Ustav BiH i Daytonski mirovni sporazum. Premda se na tog klovna ne trebaju trošiti riječi,on jadan nema što drugo nego štititi princip građanske države po uzoru na SFRJ zločinačku državu koja mu viri iz svakog otvora na tijelu. Konstitutivnost naroda apsolutno tom nikogoviću i štetočini ne odgovara jer u konstitutivnosti naroda njega nema. Izjašnjava se kao Hrvat a među Muslimanima i Srbima nikada ne može pronaći svoje mjesto na političkom nebu,te koristi mehanizme i pravne šupljine u nakaradnom ustavnom poretku BiH i FBiH koji mu omogućuju uzurpirati mjesto člana predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda kojemu ni po čemu ne pripada.

Sada se stavlja u ulogu vrhovnog arbitra i tumača mišljenja EK o konstitutivnosti naroda kao da su svi Hrvati“Toše“i ne umiju i ne znaju čitati kako je konstitutivnost naroda temeljni princip na kojemu počiva država BiH i svi međunarodni čimbenici se u tom slažu. A ona u slobodnom prijevodu znači kako se hrvatskom narodu kao i drugim konstitutivnim narodima u BiH treba omogućiti legalno i legitimno biranje predstavnika iz reda njihovog naroda a Željko Komšić se tu ne nalazi. Nema ga na zemljopisnoj karti Hrvata u BiH,premda ga ima na zemljopisnoj karti BiH zahvaljujući šugavom i nakaradnom izbornom zakonu u BiH. Sada sam dužan izreći jednu jako bitnu činjenicu za legalnog i legitimno izabranog  predstavnika sva 3/tri naroda u BiH.

U Aneksu 4,Daytonskog mirovnog sporazuma  navode se odredbe Ustava BiH,pa se u članku 5. stavak 2.(procedure)točka (d),(Predsjedništvo BiH)navodi slijedeće:“Član predsjedništva BiH koji je“protiv“može proglasiti predsjedničku odluku destruktivnom po vitalni nacionalni interes entiteta iz kojeg je on izabran po uvjetom da to učini u roku od tri dana po njenom usvajanju. Takva odluka će biti odmah upućena narodnoj skupštini RS,ukoliko je objava dana od  strane člana s te teritorije(RS),bošnjačkim delegatima u domu naroda Parlamenta FBiH, ukoliko je takva objava dana od strane bošnjačkog člana ili hrvatskim članovima tog tijela,ukoliko je ta objava dana od strane hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ukoliko se ta objava potvrdi dvotrećinskim glasom u roku od 10 dana po upućivanju,predsjednička odluka koja je dovedena u pitanje neće stupiti na snagu“.

Svi smo svjedoci kako je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nedavno pokrenuo pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda pred narodnom skupštinom RS zbog preglasavanja dvojice muslimansko-bošnjačkih članova Predsjedništva BiH u svezi tužbe protiv RH zbog izgradnje Pelješkog mosta i gdje je u narodnoj skupštini RS dobio 2/3 podršku svog naroda i ta odluka muslimansko-bošnjačkih predstavnika je stavljena van snage. Sada se postavlja pitanje kada će i hoće li ikada tzv. “Željko Komšić“ pokrenuti pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa naroda preko kluba zastupnika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH kojeg naime predstavlja u Predsjedništvu BiH a za to je imao do sada milijun razloga ukoliko je istinski predstavnik hrvatskog naroda u BiH. Odgovor je jasan. Delegati u domu naroda Parlamenta FBiH ne doživljavaju Željka Komšića kao svog predstavnika u Predsjedništvu BiH pa stoga on nikada neće niti pokrenuti takvo pitanje već će i dalje prosipati svoju demagogiju o građanskoj državi koja ga je uhljebila a koja je čista fikcija koja nikada nije izišla iz njegove lude glave. Međutim odredbama Daytonskog mirovnog sporazuma lijepo je zamišljeno kako će svaki predstavnik svoga naroda štititi vitalne nacionalne interese svog naroda kroz propisane ustavne mehanizme,gdje je vidljivo kako to srpski i muslimansko-bošnjački član  mogu u svakom trenutku učiniti(Dodik i Džaferović)i uvijek će dobiti podršku svog naroda,dok je hrvatskom narodu to još uvijek onemogućeno zahvaljujući nakaradnom izbornom zakonu i ludim glavama koje ga predstavljaju. Ne mislim pri tome samo na Željka Komšića već sve vodeće predstavnike zakonodavne,izvršne i sudske vlasti u Hrvata u BiH i RH jer se nisu snašli u podvalama svih vrsta kojima ih svakodnevno zasiplju osvjedočeni neprijatelji hrvatske opstojnosti, a sve vidljivo iz ekspozea Džaferovića o tzv. “pomoći“V korpusa Armije BiH u Domovinskom ratu,napadima na ZDS sa svih strana,osudi Vrdoljakova filma General što je drugo ime za kriminalizaciju Domovinskog rata u RH,napadima na Svetu Katoličku i Apostolsku crkvu,dodvoravanje nevladinim udrugama koje zagovaraju sve veći priljev migranata preko i u RH,napadima na Međugorje i njegove vidioce, zabrana nastupa M.P.Thompsona diljem Istre dok četničke vojvode i njihove družice tamo nesmetano nastupaju pod mentorstvom crvenih vragova Obersnela, Miletića, Jakovčića, Komadine, Ostojića te ostale mnogobrojne gamadi i hrvatskih štetočina.

Svi su složni kako bi RH koja je izvojevala veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu ponovno bacili na koljena kako su to pokušali početkom agresije na nju ali nisu uspjeli. Neće uspjeti ni sada premda su se razmahali i šepure se na svakom koraku. Hodaju po crvenom tepihu,slikaju se polugoli po plažama diljem“lijeve naše“preplanuli,nezabrinuti zbog prazne novčarke jer njima hrvatskih kuna ne nedostaje premda ju mrze iz dna duše. Mrze je jer je valuta NDH,platežno sredstvo u vrijeme Ustaša i fašista kako vole kmečati. I crveni i zeleni vragovi jednako kmeče i jednako bleje. Vidimo ih na svakom koraku. Na HRT toj Pjong-Jang TV, njenim kvizovima, informativnim emisijama, dramskim i TV serijama,u kazalištima,na koncertima diljem „lijeve naše“i van nje,te na nekim glazbenim festivalima poput onog u Čitluku kada su se Sejo Saxon iz Zabranjenog pušenja i Edoo Majka izrugivali s Međugorjem i vidiocima,a na kojem festivalu je ove godine „zabranjena“ promocija knjige Martine Mlinarević tzv. “kontroverzne“ književnice zbog njenih stavova o aktualnoj političkoj vlasti Hrvata u BiH,a inače u slobodnom prijevodu veleposlanice BiH u Češkoj koju je tamo poslao čovjek koji nije živ na zemljopisnoj karti u vlasništvu hrvatskog naroda u BiH Željko Komšić, u časopisima, vlasnici su portala te privatnih TV kuća. Sve im je dano,sve im je servirano  i sve im je omogućeno jer im nije onemogućeno bavljenje njihovim djelatnostima. I dok god netko ne povuče takav radikalni potez kojim se zabranjuje raditi i živjeti u državi onima koji je sustavno napadaju ti napadi neće jenjavati ni sa sjevera,istoka zapada i juga a ni sa njenih sporednih strana svijeta.

I stoga hrvatski narod ne može naprijed jer je obezglavljen politikama svih ucijenjenih političkih elita hrvatskog u RH i BiH od završetka Domovinskog rata. Premda izjave Džaferovića i Komšića djeluju jako smiješno i neozbiljno one ipak imaju svoju težinu jer njih dvojica kao i mnogi drugi predstavnici muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH obnašaju jako značajne državničke funkcije. Plejadi takvih političara treba pridodati Denisa Zvizdića i Bakira Izetbegovića koji svaki svoj odlazak u inozemstvo na bilateralne ili multilateralne susrete s predstavnicima drugih država koriste kako bi “promovisali“ svoju unitarnu politiku u kojoj hrvatskog naroda nema. Politiku koja prikazuje Muslimane-Bošnjake kao jedine žrtve rata i jedine zaštitnike multi-kulturalne, sekularne  i cjelovite BiH. Politiku koja prikazuje BiH kao državu u kojoj je moguće živjeti i raditi i u kojoj su sva tri narod konstitutivna i ravnopravna. Kako slojevitost i kompleksnost takve države kojoj u kraj nisu mogli stati niti znatno moćniji državnici mogu shvatiti uštogljeni predstavnici međunarodne zajednice u skupocjenim odijelima koje isključivo i jedino zanima interes. Globalni interes i  kako se u sve to uklapa BiH. Država u kojoj se sustavno gaze principi konstitutivnosti hrvatskog naroda i u FBiH i u RS. Država u kojoj postoje dvojica predstavnika jednog naroda i još jednog a trećeg nema. Dvojica predstavnika jednog naroda koji igraju muslimansko bosansko kolo sve više podsjećaju na zaljubljeni par iz pjesmice mladih curica iz osnovne škole: “Džaferović i Komšić, to su para dva…..“

 

Vlado Marušić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladifest u Međugorju ipak će se održati, potvrdio je fra Marinko Šakota

Međunarodni molitveni susret mladih „Mladifest“ održat će se ove godine u Međugorju, stoji u priopćenju međugorskog …