Utorak , siječanj 19. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Vlado Marušić – Nema dalje ili dosta!

Vlado Marušić – Nema dalje ili dosta!

Rezultati izbora govore ovako:

                                   

Parlamentarni izbori u BiH održani dana 07.10.2018 godine  2018  su iza nas. Premda nisu gotovi konačni rezultati „zna se“kako su budući članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik ispred srpskog naroda,Šefik Džaferović ispred Muslimansko-bošnjačkog, te Željko Komšić ispred tzv“hrvatskog“naroda. Također se zna kako su većinski pobjednici izbora u BiH stranke:SDA,SNSD i koalicija HDZ BiH-HNS. Što se tiče izbora Željka Komšića za tzv.člana hrvatskog predsjedništva njemu je to omogućio postojeći izborni zakon gdje je svaki građanin mogao birati Željka Komšića za hrvatskog člana predsjedništva tako da je on dobio povjerenje većinskog muslimansko-bošnjačkog naroda a ne hrvatskog,poglavito onog nastanjenog većinskim hrvatskim pučanstvom.

„Dvorska luda“

 

O toj „dvorskoj ludi“,klovnu, pijancu, nikogoviću, izdajniku, luđaku, dobitniku„zlatnog ljiljana“i borcu Armije BiH, ateisti,najvećem mrzitelju RH,HR H-B,HVO-a,hrvatskih generala,protivnika izgradnje Pelješkog mosta,otvaranju RTV kanala hrvatskog naroda u BiH,zagovaratelja i glasnogovornika „građanske BiH“gdje hrvatski narod postaje manjina,odnosno nestaje s prostora BiH,ukidanja principa konstitutivnosti naroda u BiH što je najpogubnija politika prema hrvatskom narodu ikada javno izrečena od nekog pod navodnim znacima rečeno predstavnika tzv“hrvatskog naroda“,najavljenog tužitelja RH zbog krađe i iskorištavanja prirodnih i drugih resursa BiH(samo ne znam koje,čije i kakve BiH?????),najavljenog zatvaranja ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH u Mostaru,neciviliziranog,nekulturnog i vulgarnog vrijeđanja  Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović odista ne treba trošiti riječi jer je sve već milion puta o njemu rečeno. Ukratko on je „nitko i ništa“te će on kao takav  ostati i umrijeti,pa  o njemu kao takvom ne treba trošiti riječi. Riječi odista ne treba trošiti ni o onima koji njega i Čovića uspoređuju i trpaju u isti koš jer je to neusporediva paralela zbog niza razloga a jedan od glavnih je taj što dr.Dragan Čović nigdje javno nije rekao ništa protiv HVO-a,HR H-B,izgradnje Pelješkog mosta,otvaranja RTV kanala hrvatskog naroda u BiH,a nikada nije vrijeđao niti jednog člana muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH a ni u inozemstvu.

Riječi ne treba trošiti ni o dr.Draganu Čoviću jer su mnogi neovisni stručnjaci iz svih sfera,javnog,političkog i kulturnog života  iz reda hrvatskog naroda napisali milijune riječi i rečenica kojima su ukazivali na njegove  loše poteze kao i stranke na čijem je čelu HDZ BiH za loš odnosno katastrofalan položaj hrvatskog naroda u globalu.

Pitanja hrvatskim biračima i međunarodnoj javnosti

 

Izbor Željka Komšića je pred hrvatski narod,domaću BiH javnost pa i cijelu međunarodnu zajednicu postavio niz pitanja a ona su:

1.Hoće li njegov izbor za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dodatno zakomplicirati i radikalizirati međunacionalne odnose u BiH  ?

2.Hoće li dr.Dragan Čović i njegova stranka radije progutati gorku pilulu njegova izbora i izabrati mjesta u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti BiH,FBiH i njenim županijama koje njima i njihovim ulizicama donose vlast,slast i  mast nego da stvore ustavnu krizu u BiH?

3.Kako će se postaviti RH u ovom nakaradnom izboru Komšića i  što će sugerirati dr.Draganu Čoviću i HDZ BiH da učine,ili će prihvatiti rezultate izbora u BiH kao legalne premda nelegitimne?

4.Kako će se postaviti hrvatski narod u BiH nakon ovog izbora Komšića?Hoće li ušutjeti kao 2006 i 2010 kada je isti izabran 2/dva puta za hrvatskog člana predsjedništva voljom ,muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH i FBiH, ili će poduzeti radikalnije mjere ne samo prema njemu već i prema svima onima koji šutke prihvate  ovaj izbor?

5.Kako će reagirati visoki predstavnik Valentin Inzko ukoliko u BiH nastupi ustavna kriza te se ne mogne formirati vlast,i hoće li njegova odluka kakva god bude povisiti tenzije između 2/dva pa čak i sva 3/tri naroda u BiH što može dovesti do novog sukoba u BiH a moguće je i šire?

Na sva ta pitanja vrlo ćemo brzo znati odgovore a najkasnije za nekoliko mjeseci i kakvi god budu odgovori sukladno njima će se postaviti hrvatski narod s obje strane umjetno stvorene granice među jednim te istim narodom. Ovdje je važno napomenuti kako je Željko Komšić izabran sukladno načelu legaliteta(zakonitosti) koji mu je to omogućio,no ovdje nema govora o načelu legitimiteta jer nije izabran voljom naroda kojeg bi trebao predstavljati i o tome će svoj sud morati dati najviša sudska instanca u BiH,Ustavni sud BiH koji ne može i ne smije vršiti diskriminaciju i majorizaciju  pripadnika jednog naroda u odnosu na drugi što je ovdje eklatantan primjer jer mnogo brojniji narod bira drugom člana predsjedništva što nigdje na svijetu nema imajući u vidu kompleksnost političkog uređenja BiH.

 

Analiza uspjeha hrvatskih stranka na parlamentarnim     

 izborima 2018 godine

 

Sada dolazimo do apsolutnog pobjednika izbora u BiH među hrvatskim narodom. Koalicija stranaka predvođenih HDZ BiH je ostvarila još uvjerljiviju pobjedu na ovim izborima nego 2014 godine. Dotaknu ću se ovdje samo ŽZH. HDZ BiH je 2014 godine u županijskoj skupštini osvojio 14 mandata od njih 23 što mu je omogućilo apsolutnu vlast  u toj županiji. Stranka HDZ 1990 je osvojila te prigode 4/četiri mandata dok je stranka HKDU-HRAST osvojila 1/jedan mandat. HDZ BiH je tada osvojila više od 14 000 glasova,HDZ 1990 je osvojila 5117 glasova,a HKDU HRAST je osvojio 1.108 glasova. Sada je HDZ BiH u koaliciji sa strankama HNS osvojila prema neslužbenim rezultatima  preko 16 600 glasova što im jamči moguće je i 16 mandata u skupštini ŽZH. HDZ 1990 i HKDU u koaliciji hrvatskog zajedništva na izborima 2018 godine su ukupno osvojili 2676 glasova što im daje od 2 do 3 mandata u toj skupštini. Nešto manje glasova od njih(negdje oko 2500) je osvojila HRS-hrvatska zvona. Kada se saberu rezultati HDZ 1990  i HKDU HRAST iz 2014 godine te dvije stranke su ukupno osvojile 6225 glasova. Sada su te dvije stranke ukupno osvojile 2676 glasova što je razlika od 3549 glasova.

Gdje su nestali glasovi HDZ 1990 i HKDU HRAST od 2014 do 2018 godine?

Pitanja njihovim biračima i predstavnicima tih stranaka

 

Gdje su nestali glasovi HDZ 1990 i dio glasova HKDU HRAST od 2014 godine do 2018 godine?Na ta pitanja će odgovore morati dati predsjednici tih stranka svom članstvu i cjelokupnoj javnosti.

No,ipak od svega je najvažnije slijedeće:kako je moguće da stranka HDZ BiH od 2014 do 2018 godine čak pojača svoj izborni rezultat a svi pokazatelji im nisu trebali ići na ruku ili mi obični birači iz reda hrvatskog naroda nemamo pojma o izborima a samim time ni o čemu?I ovdje ćemo postaviti neka pitanja biračima iz reda hrvatskog naroda koji su do sada birali HDZ 1990 i HKDU HRAST,a poglavito njihovim predstavnicima a ona su:

1.Što su to učinili vodeći ljudi stranaka i to poglavito  HDZ 1990 a potom HKDU HRAST da negdje „usput“izgube povjerenje svojih birača?

2.Da li je to možda zbog njihovog predsjednika Ilije Cvitanovića ili Dijane Zelenike čija je predizborna retorika na ovim izborima uvjerljivo najbolja i najjača čitajući neovisne medije i izjave stručnjaka politologa?

3.Da ih nisu iznevjerili zbog prethodnog predsjednika te stranke Martina Raguža koji je još uvijek tu unutar te stranke?

4.Da nije kojim slučajem zato što su bili dio koalicije sa Lijanovićima u županijskoj skupštini 2006 godine kada je premjer bio Zvonko Jurišić, pa se njihovi birači rukovodili onom poznatom:“tko s vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju!“?

5.Da nije možda zbog Ivice Gašpara sadašnjeg tajnika te stranke koji je u mandatu Jurišića bio ministar unutarnjih poslova u MUP-a ŽZH u Ljubuškom,ili pak Vjekoslava Bakule tadašnjeg ministra financija te županije?

6.Da nije možda zbog toga što je Dijana Zelenika kao njihova zastupnica u Parlamentu BiH podržala zakon o akcizama u BiH nakon čega je poskupjelo gorivo?

7.Da nije možda od svega toga pomalo?

8.Ili da nisu kojim slučajem svi  njihovi birači ili najveći dio njih napustili BiH i otišli trbuhom za kruhom pa za ove nije imao tko glasovati?

9.Da nije kojim slučajem nešto što njihovi birači koji su ostali s njima ne znaju?

10.Da nije  možda za sve kriv Pero Barbarić Pepi predsjednik HKDU HRAST dokazani katolik,domoljub,Branitelj i ratni zapovjednik koji svaki skup počinje sa:“Hvaljen Isus“!

Bilo kako bilo HDZ 1990 i HKDU HRAST su doživjele težak poraz u ŽZH i morati će svojim biračima položiti račune što je tome tako tu a  njihove rezultate u drugim županijama nećemo sada komentirati jer su moguće je negdje bolji,isti ili lošiji.

 

Pitanja svima nama zbog uspjeha HDZ BiH na ovim izborima

 

Sada dolazimo do glavnih pitanja hrvatskom biračkom puku a tiču se uspjeha HDZ BiH i koalicije stranaka okupljenih oko HNS za ove izbore a ona su:

1.Što je to učinila stranka HDZ BiH toliko pozitivno hrvatskom narodu od završetka rata na ovamo a poglavito od 2014 godine do danas pa da mu hrvatski puk daje još veće povjerenje ?

2.Jesu li stvorili RTV kanal  hrvatskog naroda u BiH kako su obećavali 2014 godine?

3.Jesu li dobili federalno ministarstvo Branitelja u FBiH 2014 kako su obećali?

4.Jesu li poboljšali imalo položaj razvojačenih hrvatskih Branitelja HVO-a bez ikakvih prava u FBiH ili pak u županijama s hrvatskom većinom od rata na ovamo a poglavito od 2014 godine do danas?

5.Jesu li isključivi krivci za masovan egzodus hrvatskog naroda iz BiH u inozemstvo tako da su nam škole prazne,neke se zatvaraju a u neke se upisuje u prvi razred tek 1 učenik kao što je slučaj u Viru kod Posušja a ne tako davno u tom selu je bilo i nekoliko razreda prvašića,a tako je skoro u svim gradovima i općinama u kojima je HDZ BiH na vlasti?

6.Jesu li krivi što se mnoga privatna poduzeća zatvaraju kao i privatni obrti a njihovi vlasnici odlaze vani zajedno sa cijelim obiteljima?

7.Jesu li krivi što privatna poduzeća u hrvatskim općinama koja još uvijek rade izrabljuju svoje radnike koji zbog malih plaća i terora nad njima također sve više napuštaju BiH?

8.Jesu li krivi za uništenje dobro osmišljene ideje o uzgoju smilja,duhana,voća i povrća,odnosno svake druge inicijative hrvatskog naroda u BiH,a poglavito u krajevima koje naseljavaju Hrvati?

9.Jesu li krivi što su u svim JP zaposleni samo podobni kadrovi HDZ BiH,njihova rodbina, kumovi, prijatelji i ljubavnice?

10.jesu li krivi što nema dječjeg nadoplatka,niti ikakvih drugih pogodnosti za najugroženije Branitelje,nezaposlene,studente i đake,te socijalno ugroženo pučanstvo?

11.Jesu li krivi što rijetki prolaznici u gradovima i općinama u kojima su oni vlast tumaraju ulicama bez volje za život,bez osmjeha,bez ikakve perspektive,vjere u sustav,ljude, pa čak i Boga,nade u bolju i pravedniju budućnost?

12.Jesu li krivi što zbog principa preuzetog od totalitarnog komunističkog sustava“ja tebi ti meni“ubijaju svaku pomisao odnosno inicijativu o pogodnostima za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva te bilo kakve poslovne inicijative u područjima  u kojima su oni na vlasti?

13.Jesu li krivi što uposlenici koje su oni doveli u JP nemaju srca ni duše i gledaju samo sebi i nikome drugome kao da će živjeti 1000 godina?

14.Razmišljaju li o tome njihovi birači koji ima daju svoje glasove na svakim pa i ovim izborima?

15.Razmišljaju li njihovi birači koji njima daju svoje glasove na izborima kako čine jedan od najvećih grijeha današnjice a on je ubijanje nade u hrvatskom narodu zbog svojih dijela činjenja i propusta?

16.Jesu li isključivi krivci što naši birači a poglavito omladina više ne vjeruju niti jednoj političkoj opciji i bježe od izbora kao vrag od tamjana?

17.Jesu li ikada njihovi birači i predstavnici stranke HDZ BiH pomislili kako će ubrzo doći vrijeme a ono je već dobrim dijelom došlo kako će njihovi županijski i općinski proračuni biti sve manji jer ih neće imati tko puniti zbog odlaska naših ljudi  vani i mnogih zatvorenih obrta,pa će zbog toga morati otpuštati uposlenike svojih JP što će dovesti do još većeg nezadovoljstva i među njihovim dugogodišnjim biračima?

18.Jesu li ičega ovoga svjesni predstavnici HDZ BiH i njihovi birači?

19.Knačno vjeruju li oni i jedni i drugi u život poslije života pa čine ovakve stvari jadnom i napaćenom puku hrvatskom od završetka rata na ovamo?

Konačno postavlja se pitanje da ovo ipak nije sve volja Božja. Da se konačno odijeli kukolj od žita pa tko osta osta ili će konačno hrvatski narod reći:DOSTA!

 

Vlado Marušić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Na prosvjedu protiv koronamjera u Austriji sudjelovalo 10.000 ljudi

Oko 10.000 ljudi, prema procjenama policije, okupilo se u subotu poslijepodne u Beču na prosvjedu …