Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Vlado Marušić – NEVJERA

Vlado Marušić – NEVJERA

Riječ nevjera u prijevodu znači kako netko nije vjeran. Kako netko nekoga ili nešto vara. A sama riječ nevjera toliko zaintrigira ljude,a  poglavito ženski rod da one odmah otvaraju svoje tablete,laptope,i sve druge pametne telefone kako bi saznale:“tko koga i s kim?“ Imamo raznih vrsta nevjera,međutim nevjera se uglavnom veže za brak i ljubavne odnose kada jedan ili oba supružnika ili partnera varaju jedan drugoga. Varaju ga u krevetu s drugim ili drugom,varaju ga na financijama,varaju ga o lažima djece,varaju ga o svim bitnim i nebitnim stvarima njihovog odnosa. Imamo također brakova i veza iz računice odnosno interesa gdje nikada  nije stanovala ljubav u tim zajednicama muškarca i žena,i gle za veliko čudo i takvi brakovi i veze znaju potrajati premda ljubav ne stanuje niti je ikada stanovala tu. Moguće je kako su ti supružnici ili partneri našli neku drugu računicu kojom svaki od njih dvoje ima svoju računicu:ti ne diraj mene i moj život neću ni ja tebe. Obično se takve računice događaju među ljudima koji imaju što sračunati ,inače da je suprotno odavno bi takve veze popucale,odnosno srušile se kao kule od karata. Kao domino efekt.

Postoje također brakovi i zajednice u kojima jedan od supružnika drugog vara na svakom koraku a ovaj jadni vjerni ne zna kako ga ovaj drugi usput i potkrada dok ga vara. Kad stvari postanu uobičajene ovaj vjerni vremenom počinje ovog nevjernog plaćati premda ga on i dalje vara. Klasičan primjer za to je FBiH gdje su međunarodna zajednica i velike sile ugurale u taj umjetni brak dva naroda od kojih je jedan malobrojniji i gdje ovaj prvi supružnik-Hrvati znaju kako ih drugi supružnik-partner vara ali je nemoćan učiniti išta jer je rečeno-zaprijećeno tom jadnom malom vjernom partneru kako mora šutjeti i nikako ne pomišljati na rastavu braka od ovog muslimanskog  nevjernika. Nekad je ovaj vjerni supružnik pomišljao kako bi mu bila bolja zajednica s nekim impotentnim partnerom,jer ga ovaj krade i usput j..e  od ove .

Doduše bilo je nekih sitnih pokušaja ovog vjernog supružnika za rastavom tog na silu stvorenog braka ali svaki put kad bi se to dogodilo velike sile,ili veliki tata je poslao prijeteće poruke  ovom vjernom,preko ambasade SDA u Sarajevu,a jednom(2001 godine)čak je poslao transportere i oklopna vozila na njega kako bi mu „sjebao“ financije pohranjene u Hercegovačkoj banci koje se ovaj drugi nevjerni supružnik nije mogao dočepati. Na taj način ga je još više htio vezati uza sebe i odista taj brak još uvijek traje. A traje evo već pune 23 godine,točnije od sklapanja tog braka 23.12.1995 godine u Daytonu,država Ohio,SAD. Održanju tog braka pomažu i pojedini inozemni mediji poput Njemačkog časopisa Deutsche velle koji svaki put traži i pronalazi sugovornike u o ovom nevjernom supružniku kako bi ga blatio kako je upravo on kriv za taj loš brak koji pokušava razvrgnuti. Zašto taj časopis čini sve kako bi ovog vjernog supružnika blatio drugo je pitanje koje će se riješiti sigurno jednoga dana kada do rastave tog braka dođe a hoće zasigurno i to skoro. Možda odgovor upravo leži u nevjeri ovog nevjernog supružnika koji ima svoje ljubavnice moguće i u tom Njemačkom časopisu?

Sad se postavlja ključno  pitanje kako je taj brak mogao tako dugo opstati premda je nakaradan,protuzakonit,štetan,amoralan po jednog supružnika,u ovom slučaju hrvatski narod bez obzira što je ovom jadnom vjernom supružniku „degenekom“prijetio tko je stigao pa čak i ovaj nevjerni supružnik?Odgovor na to leži u činjenici kako se u svakom braku pa i u ovom rode djeca premda nisu bila željena. Jer tko s nekim liježe u krevet a krevet mu sredi politički svodnik mora računati i na djecu. Sad se postavlja pitanje tko su djeca koja su nastala u tom braku?Kako se zovu,što rade i što planiraju?Odista se mnogo djece rodilo u tom braku ali niti jedno dijete iz tog braka nije u redu kako se to po narodski kaže. Ukoliko vas to zanima poštovani čitatelji navest ćemo neka imena te djece a ona su:

Nermin Nikšić,Zlatko Lagumdžija, ,Lana Prlić,Predrag(Peđa) Kojović,Dragan Lukač,Damir Mašić, kojima se uopće ne zna boja krvnih zrnaca(zelena ili crvena ili neki mix.šta li) i oni svi hrle u tzv“metropolu“u Sarajevu gdje se krvna zrnca ne broje zbog principa zvanog sekularizam i multi kulturalizam što je drugo ime za ništa.

Također iz tog su braka rođena djeca koja prividno imaju crvena krvna zrnca ali su u principu po metodologiji i porukama koje odašilju urbi et orbi praktično isti ovim prvima a oni su:

-Dr.Dragan Čović,Bariša Čolak,Borjana Krišto,Marinko Čavara,Lidija Bradara,Marina Pendeš,Denis Lasić,Jozo Grubeša,Jozo Pavković,Ivo Miro Jović,Božo Ljubić,Marofil Ljubić,Gordana Tadić,i još mnoga znana i neznana djeca iz tog braka.

Iz tog braka su se začela i rodila i mnoga izvanbračna djeca i kopilad  kao što su:Željko Komšić, Sejdić-Finci svi Lijanovići, Božo Skopljaković, Slavo Kukić itd.itd.Ta djeca su dobrim dijelom održala ovaj tzv“brak“na životu,kao na respiratoru jer su svaki put kad je ovaj vjerni supružnik krenuo na raspravu u svezi rastave braka istoga vukla za ruku,kmečala,jecala,a ako ni to nije bilo dovoljno skupila su novce i platila sve njegove odvjetnike,pomagače u tom procesu ne žaleći novac,vrijeme i trud kako bi ga odgovorili od tog nauma. Kad jadni vjerni supružnik nije više imao mogućnosti redovitim putem dobiti rastavu braka pribjegavao je jedinom mogućem rješenju te je uz pomoć tuđe djece pokušavao ishoditi i dobiti rastavu braka. A to rješenje je pokušao kroz svake parlamentarne izbore u BiH svake 4/četiri godine,a i kroz općinske izbore. Pokušavao je kroz te izbore preko tuđe djece koja misle isto kao on dobiti valjanu rastavu braka imajući u vidu kako su ga njegova vlastita djeca izdala. I to sva. I bračna i izvanbračna.

Međutim jadni vjerni supružnik se i tu preračunao jer su njegova bračna i izvanbračna djeca upravo na polju izbora najjača. Svugdje su postavili i imali svoje pomoćnike i suradnike. Ako nisu mogli redovitim putem dobiti izbore a to odista nikada nisu, pribjegavali su svim vrstama izborne krađe. Kad im ona nije bila dovoljna pribjegavali su plaćanju svih onih koje su mogli platiti a svi ljudi u ionako jadnoj FBiH,u toj bračnoj zajednici su slabi na novac jer ga ionako nitko od njih nema osim bračne i izvanbračne djece bračnih supružnika.

Jadni vjerni supružnik je pokušao sačiniti i određene koalicije za izbore kako bi bio jači ali i tu se prevario jer je sklapao koalicije upravo s onima kojima je mentor neko od bračne ili izvanbračne djece njegove i tu je odmah popušio. Djeca iz tog braka su pokrila čak i općinske izbore jer i u tom dijelu nisu željeli da se rađa pomisao nekog na rastavu braka njihovih roditelja jer općine su početna stanica rađanja ideje o rastavi takvog braka. Koliko su umrežena i organizirana ta djeca,ta raskalašena i raspuštena djeca,odnosno banda, čak su nakon prebrojavanja glasova na biračkim mjestima u cijeloj BiH na kojima se preferiralo šakom i kapom upravo za one koji će blokirati tu rastavu braka,u općinskim i gradskim izbornim povjerenstvima prepravljali konačne spiskove s biračkih mjesta i umjesto onih koji su legalno dobili svoje mandate u županijskim, federalnim i državnim parlamentima na dopisivali druge kandidate i kandidatkinje zbog čega su neki od njih tražili ponovno prebrojavanje glasačkih listića i poduzimanje zakonskih mjera protiv onih koji su u tim prljavim rabotama učestvovali.

Čitaj dalje:Antonija Banožić iz HRS (Široki Brijega)u GIP (gradskom izbornom povjerenstvu u Širokom Brijegu je zamijenjena sa novim Mirkom Jelićem zbog čega će ta stvar vjerojatno završiti u nadležnim institucijama. Ni koalicija hrvatsko zajedništvo u ŽZH(HRAST-HKDU i HDZ 1990) nije imuna na takve rabote jer gdje se u općini Ljubuški preferiralo i šakom i kapom kako bi sva tri kandidata sa zajedničke liste HZ(hrvatskog zajedništva) u ŽZH u skupštinu ŽZH ušla sva 3/tri kandidata HDZ 1990 iz Ljubuškog i to:Ante Pavlović,Željko Dragićević i Dobroslav Bumkir, a poglavito zahvaljujući na dopisivanju ili preferiranju njihovih imena na biračkom mjestu Humac  u Ljubuškom u što se javnost može uvjeriti provjerom izbornih rezultata na tom biračkom mjestu. Cijela BiH je zaražena tim virusom preferencije kandidata koja je po svemu nezakonita rabota ali postoji neki prešutni sporazum kojim promatrači i članovi biračkih odbora političkih stranka u BiH zaokružuju i na dopisuju kandidate koji imaju veći utjecaj,odnosno veće financije a oni su u pravilu bračna ili izvanbračna djeca supružnika iz braka zvanog FBiH. Nevjera je nevjera ma otkud ona dolazila. Iz braka ili izvan njega. Ali ta nevjera j..e naše kokoši. Zbog te političke nevjere se još uvijek ne razvodi nakaradni,štetni,amoralni,šugavi,bljak i nezakoniti brak dvoje supružnika u FBiH. Sva je prilika kako se on odista redovitim putem neće razvesti odnosno razvrgnuti. Stoga ovom vjernom supružniku preostaje jedino rješenje da uzme stvar u svoje ruke uz pomoć tuđe djece koja su ostala s njim još uvijek bez obzira na nevjeru koja ih sve skupa prati od završetka rata na ovamo,pa „kom obojci a kom opanci“,opet po narodski kako se kaže.

 

Vlado Marušić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Rusija cjepivom protiv korone dokazala da su vaxeri najveći antivakseri!

Sve ove dane korone slušamo žestoke napade od korumpiranih političara, doktora i znanstvenika prema svima …