Subota , prosinac 15. 2018.
Naslovnica / Istaknuto / Vlado Marušić – PISMO ANĐELU

Vlado Marušić – PISMO ANĐELU

11.11.2017 godine u Zagrebačkoj Dubravi bilo je otkrivanje spomenika poginulom HOS-ovcu Žarku Manjkasu-Crvenkapi,na kojem su djeca poginulih hrvatskih Branitelja držala transparent na kojem je pisalo:“KOMU SMETA POZDRAV“ZA DOM SPREMNI“NA CRVENKAPINOM SPOMENIKU?“Željko Manjkas –Crvenkapa je poginuo 10.studenog 1991 godine kao dragovoljac HOS-a u Vukovaru.

Mediji su prenijeli kako je policija djeci poginulih hrvatskih Branitelja pokušala oduzeti po njima sporni transparent,što su isti odbili,od kojih treba izdvojiti jednu djevojku. Uopće ne znam tko je ta djevojka,čija je kći ali ovo pismo pišem upravo njoj i stotinama tisuća naše djece koja misle i dišu poput nje. Poginuli hrvatski Branitelj Željko Manjkas-Crvenkapa je jedan od cca 16.000 poginulih i nestalih hrvatskih državljana,među kojim je oko 12.884 hrvatskih Branitelja prema službenom popisu koji izrađuje Vladimir Nazor,hrvatski povjesničar i Ravnatelj hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata,kao što je i jedan od 700 poginulih pripadnika HOS-a(hrvatskih obrambenih snaga)koji su branili RH,boreći se za nju kao što su se borili i u BiH,boreći se za opstojnost Hrvata u toj državi. Na službenom i priznatom znaku HOS-a se nalazi natpis Za dom spremni,koji nije nezakonit jer su tako odlučili  mnogi niži i viši hrvatski sudovi u mnogobrojnim presudama u kojima su hrvatski državljani bili jedna od parničnih stranaka.

Taj znak ZDS u zadnje vrijeme izaziva mnoge prijepore među hrvatskim političarima jer su komunističko-srpsko-židovski lobiji u tolikoj mjeri moćni da mogu ishoditi uklanjanje spomen ploče poginulim Hosovcima u Jasenovcu,te procesuirati i zatvarati sve one koji se u javnosti pojavljuju s tim znakom. Toj masovnoj histeriji protiv starohrvatskog pozdrava Za dom spremni priklanjaju se i vodeći hrvatski političari poput predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović,Andreja Plenkovića,Predsjednika sabora Gordana Jandrokovića,zastupnici SDP-a,dok se iz Istre i Rijeke odašilju poruke kako treba zakonom zabraniti taj pozdrav,odnosno sve one koji ga propagiraju poslati u zatvor.

Tim protuhrvatskim nastojanjima se pridružuju po starom „lošem“običaju i meanstream mediji u protuhrvatskim rukama. A ranjeni i ozlijeđeni pripadnici HOS-a i HV-a sve to prate organizirani u skupinama braniteljskih udruga koje su mahom podijeljene jer su i tu ti komunističko-srpsko-židovski lobiji umiješali svoje prste,pa bi neki od tih Branitelja u klin a neki u ploču. Nema jasnog i nedvosmislenog stava o tom pozdravu i sve većoj histerično-paranoičnoj hajci na taj pozdrav i sve one koji ga zagovaraju. Imajući u vidu kako se u RH kao i u Sloveniji nije dogodila lustracija koja bi iskorijenila sva protuhrvatska nastojanja u samom začetku pa tako i nastojanja o uklanjanju ZDS događa nam se upravo ovo u Zagrebačkoj Dubravi gdje policajci“po zadatku“pokušavaju od djece poginulih hrvatskih Branitelja oduzeti transparent na kojemu piše:“Komu smeta pozdrav“Za dom spremni“na Crvenkapinom spomeniku?“Ti nesretni policajci pozvani su od nekoga da ureduju i uklone taj transparent jer ih je netko po nečijoj dojavi tamo poslao,a oni jadni uopće ne razmatraju pozadinu ZDS. Oni su došli izvršiti zadatak na koji su ih  njihovi nadređeni poslali,a njihovim nadređenima je nadređen netko viši,kome je nadređen još netko viši a on je :“SOTONA.“Jer nitko kao sotona nije sposoban ubirati plodove a da pri tom ne sije i ne žanje.

A ovdje se upravo događa to da se djeci poginulih hrvatskih Branitelja zabranjuje držanje navedenog transparenta poginulom dragovoljcu i pripadniku HOS-a Žarku Manjkasu-Crvenkapi,koji je dao život upravo za to da bi njegova i djeca svih nas živjela u slobodnoj hrvatskoj zemlji,gdje se njeguju i čuvaju sve katoličke i Domovinske vrijednosti koje su nas svih ovih stoljeća održale na životu pa i starohrvatski pozdrav ZDS. Sotona se opasno zaigrala pa sada dira i djecu poginulih hrvatskih Branitelja koja su naše sunce i naša nada,koje držimo visoko u svojim rukama ne dajući nikome da ih dirne.

Stoga poštovana djevojko s transparentom u ruci:“Kome smeta pozdrav“Za Dom Spremni“na Crvenkapinom spomeniku,koja se tako energično suprotstavljaš tim nalogodavcima zla i svih hrvatskih domoljubnih nastojanja dopusti da ti se ovim putem obratim se nekoliko riječi:“Anđele dragi,svojom odlučnošću,meni si dala novi podstrek u vjeri kako nije sve izgubljeno. Kako nije sve propalo jer dok je god takvih kao ti ima nade za sve nas,jer upravo zbog tebe i takvih kao što si ti vrijedi živjeti,boriti se i nadati. Ti mi daješ dodatnu nadu kako Zagreb  u što sam do danas vjerovao  nije Hrvatski već partizanski grad,u kojem jedan Gradonačelnik fiškal po profesiji vraća spomenik jednog od sedam sekretara SKOJ-a Ivi Loli Ribaru kako bi koliko-toliko otupio oštricu napada komunističkih partizana ,zlikovaca i ubojica koji se slobodno šeću Zagrebom protiv sebe zbog uklanjanja trga zločinca Tita,pokazujući time svoje pravo lice koje je hrvatskim domoljubima od početka njegovog djelovanja poznato,osim onim koje je potkupio a tu nema premca pa taman to bile bake ili djedovi kojima je poplivao podrum u Zagrebu ili pak onima kojima je krepala mačka ili pas bez kojih ne mogu živjeti,pa im on po hitnom postupku nabavlja druge. Gradonačelnik kojemu su od svega važnije fontane koje ostavlja u „amanet“Zagrebu a desetine tisuća „Zagrepčana“kopa po kantama za smeće jer nema što jesti,jer nema gdje živjeti.Koji se pojavljuje u svakoj prigodi gdje može profitirati,pa tama to bio obilniji snijeg,poplava,nesreća bilo koje vrste,TV ili radio emisija. Profesionalac demagog iz Gruda. Partizanski izdanak koji se u srži ne mijenja premda se voli križati u crkvama diljem RH i BiH i sjediti u prvim redovima.

Ti mi daješ nadu kako se mi Branitelji opet moramo organizirati kao prije napada na Knin i osloboditi cijelu Hrvatsku jer Zagreb još uvijek nije slobodan a Zagreb je srce Hrvatske. Ne tražimo pomoć od tvoje mladosti da nam pomogneš u oslobađanju jer to možemo učiniti i sami. Imamo za to dovoljno snage,lukavstva i odlučnosti. Ti i takvi ste nam potrebiti radi ostavljanja slobode  u „amanet“koji izraz se često koristi u zadnje vrijeme. Tebi i takvima vrijedi ostaviti slobodu za koju je Žarko Manjkas-Crvenkapa živio i za koju je dao svoj život da bismo je tako jeftino prodali zlotvorima naših duša.

Hvala ti dobri moj anđele jer tvoje riječi su melem za umorne i ranjene hrvatske duše. Tvoja odlučnost u zaštiti naših vrijednosti su nagrada svima nama koju ćemo podijeliti brzinom svijetlosti među hrvatskim pukom,a svoju slobodu ćemo dobiti jedino i isključivo svojom rukom. Rukom poput tvoje u tijelu Ivane Orleanske sa slike koja živi i ne umire nikada.“

 

Vlado Marušić

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Hrvoje Zekanović nakon povratka iz Maroka: “Plenković i Milanović su na istoj strani, to je pokazao i odnos prema Marakeškom sporazumu!”

Plenković je jedan lijevo-liberalni političar i ima dosta zajedničkog s Milanovićem. On nije suverenist, on …