Utorak , prosinac 18. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Vlado Marušić – TELERING GENERALA I ŠKOLARCA (VIDEO)

Vlado Marušić – TELERING GENERALA I ŠKOLARCA (VIDEO)

Kako se za zaoštrava predizborna kampanja,u BiH tako i predstavnici konstitutivnih naroda u toj državi koriste sve metode(dozvoljene i nedozvoljene) kojima bi pridobili svoje birače. Tzv“nacionalističke stranke“koje okupljaju najveći broj birača iz reda sva tri naroda preko svojih predstavnika,ili leadera,koriste već isprobane nacionalističke mitove ili legende,služeći se retorikom koja više ne proizvodi nikakve osjećaje među njihovim narodima,nikakav eros,niti podražaj nekog dijela tijela koji reagira na podražaj koji može u njemu probuditi bilo kakav osjećaj, koji su ogoljeni do kosti i jedinu alternativu vide bježeći iz ove nakaradne, šugave banana države glavom bez obzira,reklo bi se bježeći ko“vrag od tamjana“.

Vođe oporbenih stranaka kao što su SDP,DF,BPS,Naša stranka i sl.vide i svoju računicu u svemu tome dodvoravajući se Braniteljima,međunarodnoj zajednici,svjetskim centrima moći iznoseći sve moguće prljavo rublje vani kako bi diskreditirali vladajuće stranke za ovo kaotično stanje u državi BiH koju oni zamišljaju kao građansku državu,živeći u nekom drugom imaginarnom,paralelnom svijetu  koji nema nikakve sveze s pravom zbiljom u njoj. Njihova se računica svodi samo na „jopet“preuzimanje vlasti i sa samim crnim vragom kroz neke nove Alijanse za promjene. Dovoljno je samo pogledati Nermina Nikšića,Lanu Prlić,Zukana Heleza,Damira Mašića,Željka Komšića ili Mahira Mešalića i sve će vam biti jasno odmah.

Od svih  tih oporbenih predstavnika najzanimljiviji je lik aktualni predsjednik DF Željko Komšić koji se gle čuda velika opet kandidirao za hrvatskog člana predsjedništva BiH. A taj imaginarni lik koji neminovno podsjeća na nekog notornog alkoholičara,ili pak nekog mamurnog lika koji je zbog razočarenja u brak,državu,drugove,dugove,vjeru,Boga i politiku počeo krasti noć od dana. On tako postaje glavni protagonist velikomuslimanske ili velikobošnjačke politike kako mu drago zagovarajući BiH kao građansku državu koristeći neke koncepte koji nemaju sveze s vezom,neke suicidalne projekte i gdje mu se čak i smiju vodeći ljudi promuslimanskih ili probošnjačkih političkih elita. On navodi kako čak i međunarodna zajednica zagovara koncept građanske države što je u suštini stav svih muslimanskih stranaka u BiH(jedan čovjek jedan glas)gdje svi mogu glasovati za svakoga,a samim time i za njega i gdje uopće nije bitno što je taj lik na izborima kada je bio hrvatski član Predsjedništva BiH osvojio čak 330 000 glasova a dr.Dragan Čović nešto oko 120 000 Hrvata u BiH,što zorno pokazuje kako su Muslimani u BiH ili Bošnjaci nikako da se naučim kako se on u stvari zovu glasovali za njega kako bi imali dvojicu predstavnika u tročlanom Predsjedništvu BiH i tu Hrvati lagano gube tlo pod nogama.

Lik koji opravdanje za svoju kandidaturu povlači iz presude Ustavnog suda u slučaju Sejdić Finci,da bi sada otišao korak dalje govoreći kako se koncept građanske države spominje čak i u Daytonskom mirovnom sporazumu,te kako je koncept konstitutivnosti davno prevaziđen koncept kojeg se međunarodna zajednica odavno odrekla.

No,najgore od svega e što i određen dio Hrvata iz BiH vuče paralelu između njega i Dragana Čovića govoreći kako od dva zla treba birati manje a on je Željko Komšić. O tempora o mores,(čudna li vremena čudnih li običaja)povikao bi Ciceron. A taj Željko Komšić osim što zagovara koncept građanske države koja uništava svaku pomisao o ostanku i opstanku i ono malo Hrvata u BiH,čovjek koji u svom uredu drži ponosno sliku druga Tita,koji se glasno i snažno odupire izgradnji Pelješkog mosta,kojemu iz svakog otvora na tijelu proviruje AVNOJ,ZAVNOBIH,koji slavi antifašističku borbu kao borbu koja je jedina ispravna i koju nitko ne smije dirati,a ta je borba pobila na stotine tisuća Hrvata,svećenika i časnih sestara,a da ne govorimo o silnim kazamatima hrvatskog naroda,Lepoglavama,Golim otocima i sl. Lik koji ubija svaku pomisao u hrvatskom narodu o stvaranju RTV kanala na hrvatskom jeziku,lika koji ne poznaje Boga i njegove zakone. Lika koji će sutra dići ruku za bilo koju Istanbulsku konvenciju ili bilo koji drugi protuprirodni il protu Božji zakon. Lika koji se „isklapča“ili dobije ospice samo kad izgovori HR HB ili HVO-a.

Taj lik se kandidira za hrvatskog člana predsjedništva i ukoliko se ne dogodi čudo on će biti predstavnik hrvatskog naroda u BiH u desetom mjesecu 2018 godine,odnosno predstavnik građanske BiH,odnosno one BiH koja prijeti nestankom Hrvata iz nje. Ipak bez obzira na sve ovaj put se na sceni pojavljuje jedan drugi predstavnik muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH a on je Denis Bećirević(SDP), koji će mu odnijeti dobar dio tih glasova a da ne govorimo o predstavniku tog naroda iz reda SDA a on je Šefik Džaferović. S druge strane pak među hrvatskim narodom će biti borba između dr.Dragana Čovića i dr.Dijane Zelenika pa će se i tu rasplinuti glasovi hrvatskog biračkog tijela i taj moment ide također na ruku Željka Komšića. Ipak sačekajmo deseti mjesec da vidimo kud ide ovaj brod. Zapravo koliko duboko tone ovaj brod zvan BiH.

Prateći sva ova zbivanja naletio sam slučajno na jednu TV emisiju naziva Telering koju je uređivao i vodio Mato Đaković od prije nekoliko godina a u njoj su gostovali umirovljeni general HV i HVO-a Slobodan Praljak i „penzionisani“ general Armije BiH Sefer Halilović aktualni Predsjednik BPS BiH. Ta emisija mije otvorila oči do kraja u spoznaji tko je u stvari General Slobodan Praljak koji je u sudnici u Haagu ispio otrov ne mogavši podnijeti stigmu ratnog zločinca ali i stigmu kolektivne krivnje hrvatskog naroda, HR HB,te HVO-u. Oduvijek sam znao tko je general Slobodan Praljak ali tek nakon ove emisije sam u potpunosti spoznao kakav je to briljantni um Generala,zapovjednika,dr.sce,čovjeka i gospodina. Premda je stranka SDA zajedno s njihovim pomagačima iz promuslimanskih i probošnjačkih stranaka u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u više navrata tražila izmjene i dopune KZ FBiH kojim bi se svi oni koji veličaju lik i djelo osuđenih ratnih zločinaca trebala kazneno progoniti,ovdje ću čitateljima i slušateljima emisije koju uz ovaj tekst kačim ostaviti na vlastitu prosudbu razmišljanje tko je general Slobodan Praljak koji o svim aspektima državotvornosti i konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj govori onako kako osjeća u duši velika većina hrvatskog naroda. Neka slobodno na temelju svoje vlastite prosudbe koliko im njihove intelektualne mogućnosti to dozvoljavaju ocijene tko je u ovom TV sučeljavanju General a tko školarac. A neka tzv“vođe ili leaderi“hrvatskog naroda u BiH preuzmu dobar dio gradiva iz ove emisije koje nam svima nudi jedan vječni i neponovljivi General Slobodan Praljak. Gradiva u kojemu nema nejasnoća u pogledu koncepta građanske države i konstitutivnosti hrvatskog naroda na prostorima RH i BiH. Štivo koje toplo preporučam svim hrvatskim vođama predstavljali  oni HNS ili Hrvatsko zajedništvo.

Slušajte i uživajte!

Video link iz emisije Telering…

Vlado Marušić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Njemačka: Uz muški i ženski, uvodi i ‘treći’ spol

Gornji dom njemačkog parlamenta Bundesrat, prihvatio je zakon koji u budućnosti omogućava izjašnjavanje i o “trećem …