Ponedjeljak , rujan 28. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Vlado Marušić: Vreli kolovoški dani za hrvatski narod!

Vlado Marušić: Vreli kolovoški dani za hrvatski narod!

U ove vrele kolovoške dane  Gospodnje 2019., odista se događa na hrvatskoj te BiH, javnoj, političkoj i kulturnoj sceni mnoštvo događanja (događaja) koji su zavrijedili pozornost javnosti. Prvi događaj je obilježavanje obljetnice Oluje, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti u Kninu dana 5. kolovoza na kojoj se po običaju skupio cijeli državni vrh RH. Nakon „zahvalnih“govora predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u RH,te predstavnika braniteljske populacije Liljane Alvir,predsjednice Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja,okupljene u Kninu su u večernjim satima zabavljali trojica glazbenih mušketira: Mladen Grdović,Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković,koji su po skromnom sudu pisca ovih redaka svoje glazbene  hitove pjevali kao s one stvari,bez imalo strasti,emocija,i istinske želje uvući se pod kožu slušatelja. Činilo se kao da su tu mimo svoje volje uz očajno ozvučenje,no to je ipak moj sud kojemu svatko može proturječiti,jer o ukusima se ne raspravlja(De gustibus non est disputandum).

Možda sam ja pak konačno previše sentimentalno vezan uz nastupe Marka Perkovića Thompsona koji je u vrijeme Oluje u Kninu znao razgaliti i najtvrđa srca,jer  njegove pjesme jednako dopiru do uha i srca onih od 7 pa do 77 godina,no njega zahvaljujući političkim ulizicama i poltronima tipa gradonačelnika Knina Marka Jelića ove godine  nema u Kninu. Političke nastupe hrvatskih političara u Kninu je ove godine obilježila hrvatska Predsjednica koju su na zub uzeli orijunaši,sljedbenici zvijezde petokrake u RH i van nje preko svojih podobnih,lijevih mainstream medija koji vrebaju i najmanju prigodu kako bi ocrnili sve one koji učine i najmanju grešku u koracima udesno,a KGK je ove godine pred obljetnicu Oluje  izjavila kako je u vrijeme Oluje 1995  bila u New Yorku u veleposlanstvu RH,ali bi tada „najradije uzela pušku i otišla se boriti u RH“.Na tu njenu izjavu reagirali su osvjedočeni neprijatelji RH, onaj idiot Fred Matić,bivši ministar Branitelja RH(..bem ti RJ u kojoj je on ministar Branitelja),koji se nakon izjave KGK o „uzimanju puške u ruke 1995 godine“ otišao dva puta „ispovraćati u WC“,švaler pijanskog i drogiranog i grogiranog  pogleda Zoran Milanović,(vjerojatno mu iz glave još nije ishlapjela zadnja doza ušmrkanog kokaina),inače u slobodno vrijeme“prisan prijatelj“Generala Ante Gotovine,kandidat za Predsjednika RH(..bem ti RH ukoliko se može takvima omogućiti kandidiranje za predsjednika RH),onaj providni,anemični,bljedoliki i bezlični pijanist i profesor na pravnom fakultetu u Zagrebu Ivo Josipović koji bez kapi krvi i ikakvih emocija svirepo ubojstvo  hercegovačkih fratara od partizanske ruke na Širokom Brijegu 1945 godine pravda na način kojim dokazuje“kako su oni zajedno s Ustašama i Švabama pucali na partizane što je ravno kaznenom dijelu veleizdaje RH,bivši Predsjednik RH(..bem ti RH kojoj je on bio predsjednik).

Kanonadi napada na KGK se priključuje i propala TV voditeljica i pjevačica,švalerka,vječna udavača i sponzoruša Vlatka Pokos koja u nedostatku medijske pažnje,provoda i čipkastog veša kojim su je častili dobro potkovani likovi poput Dikana Radeljaka,iz daleke Kanade kamo je otišla“trbuhom za kruhom“odapinje otrovne strelice prema predsjednici(precjednici),te svim vjerskim i domoljubnim nastojanjima bilo koga tko zastupa izvorne hrvatske katoličke i domoljubne vrijednosti. Tu ne treba zaboraviti niti vječnu Jacu Kosor koja također u nedostatku interesa javnosti za nju i njene propale projekte koje je sve od reda upropastila obnašajući značajne javne dužnosti u Hrvata također kritizira i napada predsjednicu a usput zagovara posjet osobe Željka Komšića RH, sada kada je po sustavu rotacije zasjeo na mjesto Predsjednika Predsjedništva BiH premda on s Hrvatima iz BiH nema apsolutno nikakve sveze niti ih predstavlja a koji je proglašen personom non grata u svim općinama i gradovima u BiH koji pretežito naseljavaju Hrvati,. No,jedno se treba priznati Jaci Kosor. Ona dosta dobro barata medijskim prostorom kad joj se da prigoda kojih je sve manje jer je u vrijeme dok nije obnašala političke funkcije u RH bila radijska voditeljica pa joj je elokventnost u tim nastupima ostala kao profesionalni plus.

Konačno i ona i Vlatka Pokos komotno mogu pisati priopćenja za probosanske medije koji se naslađuju mukama po Kolindi i mukama po RH ,a od njih valja izdvojiti kao Number  one Slobodnu Bosnu,a potom portale Klix ba,Faktor,Avaz,Oslobođenje,24 sata itd,a od hrvatskih portale Indeks(Yudex),Slobodnu Dalmaciju,Jutarnji list i sl koji preko svojih novinara,TV voditelja  i piskarala, sljedbenika zvijezde petokrake i totalitarnog komunističkog sustava,Drage Pilsela,Vedrane Rudan,Ante Tomića,Borisa Dežulovića,Ace Stankovića,Slavenke Drakulić,Jurice Pavičića,Bajrušija,Pofuka,Gerovca,Stazića,Jelaske,Teršelićke,Pusićke i Pusića,Puhovskog, i sličnih smradoluka,(Bože moj koliko  ih je,zato i nemamo slobodne i neovisne RH),napadaju svako hrvatsko nastojanje a kamoli ostvarenje na bilo kojem planu.

Ovih dana dva glazbenika do kojih Hrvati s velikim uvažavanjem drže održavaju svoje koncerte diljem RH i BiH. Kandidat za predsjednika RH Miroslav Škoro i M.P.Thompson inače kumovi i vječni prijatelji koje lijevi hrvatski mediji nazivaju“bivši kumovi“kako bi se naslađivali s napadima na obojicu koja dolaze s lijeve strane. Ta lijepo je opjevao M.P.Thompson u svojoj pjesmi:“Nemoj ići lijevo na križanju staze,tu ne ide nitko tu se zvijeri paze….“)No kako su i jedan i drugi jako pametni a predani Bogu i njegovoj milosti obojica mudro šute i održavaju svoje koncerte ne remeteći jedan drugog i ne izražavajući svoju demokratsku volju tko će koga i tko će za koga. Ali jedno je sigurno. Obojica će dati glas Miroslavu Škori što je jedina sigurica. Jedini fiks koji niti u jednom slučaju ne može biti kiks ukoliko se rukovodite srcem. A tko se ne rukovodi srcem a uz to ima puno pameti kao što je imaju obojica u koje hrvatski narod slijepo vjeruje taj će zasigurno pogriješiti u svakom odabiru,pa i u odabiru izbranice srca svoga. Bila ona žena ili izbor za Predsjednika RH.

Treća stvar koja je po meni jako bitna kao i Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti je ovogodišnji 30 mladi fest u Međugorju koji je konačno,unatoč silnim nastojanjima lijevih mainstrem medija i sljedbenika sotone potvrdio kako je Međugorje postalo Svetište,koje je Svetište od prvog dana ukazanja Blažene Djevice Marije u tom malom hercegovačkom mjestu. Ukidanje zabrane službenog organiziranja hodočašća od strane biskupa i svećenika u Međugorju od strane Svetog Oca Pape Franje ove godine na Svetoj Euharistiji dana 04.kolovoza(nedjelja)Svetu Euharistiju je u 11,00 sati predvodio Sisački Biskup Vlado Košić,dok je večernje misno slavlje u 19,00 sati predvodio vrh bosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Obojica su u svojim nadahnutim propovijedima pred desetinama tisuća razdraganih mladih iz cijelog svijeta ukazali na značenje Međugorja,iz čijih se riječi dalo naslutiti kako je vrijeme konačnog proglašenje Međugorja svetištem tek stvar dana. Ta i Izraelci su iz Egipta išli u obećanu zemlju punih 40 godina,a crkva nikada i nikuda ne žuri jer je sve unaprijed određeno,naglasio je biskup Košić.

Paralelno s danima mladifesta od 01.kolovoza do 06.kolovoza lijevi mainstrema mediji su se takmičili u blaćenju Međugorja i međugorskih vidioca. Nekoliko njih je baš u vrijeme mladifesta objavilo reportaže kako je vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo izbetonirala dio plaže ispred svoje“velebne“vikendice na moru,premda ona o tome ne zna ništa niti od toga ima išta. Objavljivane su reportaže kako vidioci i njihova djeca žive na visokoj nozi,kako izrabljuju svoje radnike,te kako jako dobro i lagodno žive od „lažnih“ukazanja i objava Blažene Djevice Marije. Odista Sotona kao kralj laži uvijek kada mu se stane na rep i jako pričvrsti maše na sve strane,ujeda,prijeti,grize,vrišti jauče,i laže. Kao da i sam osjeća kako mu se konačni kraj primiče. No,on usput vrbuje sve više malo vjernih ljudi koji vrlo lako postaju lakovjerni te putem određenih portala šire sotonske fraze da nas poraze,na što opravdano ukazuje M.P Thompson stihovima svoje pjesme:“E oj narode“. Thompsonu kao da Božja provodnost ubacuje riječi u usta i u ruke.

I odista se sotona u ove vrele kolovoške dane posebno razmahao jer ne može podnijeti hrvatski narod koji slavi Boga i svoju Domovinu. Sotoni je posebno mrzak hrvatski narod koji je jedan od rijetkih naroda ovog svijeta koji unatoč silnim pogibeljima,progonima kroz vjekove ostaje ustrajan u svojoj vjeri i predanosti Bogu. Ostaje predan Bogu premda je jasno kao dan kako taj narod ne želi tuđe,ne želi tuđu muku ni trud a uvijek ga se napada i otima njegovo. Narod koji ne želi osporavati drugima  štititi svoje vjerske,nacionalne i kulturne vrednote dok se njemu njegove ukidaju i brane. Utoliko je taj narod Bogu bliži i draži pa mu stoga daje sve veće milosti. Milost Međugorja,milost sportskih,kulturnih gospodarskih uspjeha hrvatskog naroda na svim poljima,premda rastjeran i raštrkan na sve strane svijeta. Milost velikih domoljubnih i glazbenih vrednota u liku M.P.Thompsona i Miroslava Škore koje treba čuvati kao zjenice očiju naših. Kao dva oka našeg života. Jedino što nam Bog još nije dao je političko rukovodstvo. Njih ćemo izgleda morati svojim rukama naći.

Vlado Marušić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: KADA VAS SVI PRETEKNU…

(Matej 21,28-32) Farizeji su se naučili postavljati pitanja. Nisu navikli da netko njih bilo što …