Srijeda , rujan 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Vlado Marušić: ZDS kao vječna vatra u srcima hrvatskog naroda

Vlado Marušić: ZDS kao vječna vatra u srcima hrvatskog naroda

Visoki prekršajni sud u Zagrebu je odbio žalbu lokalnog pjevača iz Makarske Maria Rose na presudu Prekršajnog suda u Makarskoj kojom je novčano kažnjen zato što je javno otpjevao pjesmu Marka Perkovića Thompsona,“Bojna Ćavoglave“koristeći pri tome originalnu verziju pjesme gdje se na  početku te pjesme koristi bojni poklič: “Za Dom Spremni“ čime je presuda Prekršajnog suda u Splitu, stalni odjel u Makarskoj postala pravomoćna i on mora platiti novčanu kaznu u visini od 765 kuna i plaćanje sudskih troškova od 200 kuna. U presudi koju potpisuje stanoviti sudac Siniša Senjanović ispred tročlanog sudskog vijeća  se navodi kako je poklič „Za Dom Spremni“ pozdrav kojim se koristila NDH, odnosno Ustaše a taj pozdrav suprotno članku 39.Ustava RH asocira,odnosno poziva   ili potiče na nacionalnu,rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti. Pjevač Roso se osvrnuo na presudu kazavši kako smatra da pozdrav ZDS za njega nije uvredljiv pozdrav,no nije mu jasno kako to da Marko Perković Thompson može tu pjesmu javno izvoditi a on ne smije,premda je u originalu izvodi kao Thompson. Nakon objavljivanja presude Visokog prekršajnog suda s lijeve orijunaške strane osvanuli su natpisi tipa: “Konačna kazna za Neoustaše  i fašiste u Hrvatskoj“itd,itd.,dok se oni desno orijentirani sablažnjavaju navedenom presudom od kojih valja izdvojiti Antu Đapića ispred stranke Desno koji kaže kako je „Presuda ZDS udar na samu povijesnu slobodarsku bit hrvatskog naroda“.

Čitajući obrazloženje presude stanovitog suca Siniše Senjanovića kojom isti obrazlaže kako je poklič ili pozdrav ZDS pozdrav kojim su se koristili Ustaše a pod kojim pozdravom, koji je korišten kao službeni pozdrav  ustaškog pokreta NDH koji je nastao od fašizma i koji je utemeljen na rasizmu te time simbolizira mržnju prema ljudima različite rase,vjerskog i etničkog identiteta,predstavlja prijetnju građanima RH koji „misle drugačije“,ne mogu a da ne pomislim kako je obrazloženje te presude vjerna preslika jedne presude protiv stanovitog Hrvata iz Širokog Brijega(tadašnje Lištice u kojoj je službovala milicija) koji je „u ono vrijeme“odgulio kaznu strogog zatvora od jedne godine zato što je“psovao Titu i partiju“a koju presudu imam u svom posjedu. Prvi put kad sam pročitao tu presudu a bilo je to negdje 2003 godine, nisam se mogao suzdržati već sam na sav glas opsovao tog Titu i partiju i sve mu po spisku i to tri puta po uzoru na Josipa Šimunića bivšeg nogometnog reprezentativca RH  koji je također kažnjen za pozdrav“Za DOM“dok su frenetični navijači u Maksimiru uzvikivali“SPREMNI“,i gdje mu je upravo zbog te činjenice naprasno prekinuta karijera.

Čitajući obrazloženje presude Visokog prekršajnog suda u Zagrebu opet sam opsovao sucu Siniši Senjanoviću sve po spisku i svima onima koji pozdravljaju tu presudu,samo što ovaj put ne prestajem psovati i neću prestati(neka mi Bog oprosti grije),premda psujem na način:j…m vam sve po spisku,orijunaši, zlikovci, ubojice, izdajice, zlotvori, sotone, Jude, licemjeri, petokolonaši, udbaši, uhljebi,dezerteri,ratni profiteri,štakori te sva ostala gamadi koja se nakotila u hrvatskom narodu i nedate mu naprijed. J…m vam sve po spisku predstavnici zakonodavne,izvršne i sudske vlasti u Hrvata koji obnašate najviše funkcije jer ne činite ništa u zaštitu vitalnih nacionalnih interesa Hrvata a ZDS je za mene vitalan nacionalni interes Hrvata . J…m vam sve po spisku predstavnici silnih braniteljskih udruga i udruženja u Hrvata koji šutite na ove okolnosti(čast izuzecima poput Mladena Pavkovića,predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91,).J…m vam sve po spisku novinari i urednici časopisa i portala koji premda znate i imate mogućnosti progovoriti protiv ove presude nojevski šutite i zabijate glavu u pijesak kako se ne bi konfrontirali s ovima gore navedenim jer ste svi u nekom dealu,jelu i piću,te dobicima i odbicima svih vrsta.

Da se odmah razumijemo. ZDS je starohrvatski pozdrav kojim se hrvatski narod od pamtivijeka služio braneći sebe i svoja ognjišta. Od najstarijih hrvatskih kraljeva taj pozdrav je bio u službenoj uporabi uz isti ili sličan naziv za što postoje vjerodostojni povijesni dokumenti. Vezano za NDH i Ustaše za koje se „uglavnom“veže taj pozdrav kako bi se svi oni koji ga promoviraju,uzvikuju ili koriste kompromitirali,diskvalificirali ili denuncirali potrebito je reći slijedeće svidjelo se to nekome ili ne:NDH je bila vjekovna želja i težnja  hrvatskog naroda za samostalnošću i suverenošću od svih osvajača ovog svijeta a poglavito od veliko srpske čizme. Kao i svaka regularna država( a NDH je bila regularna da ne može biti regularnija i vjerodostojnija)je imala svoju vojsku,regularne oružane snage hrvatskog naroda Ustaše koji su bili najopremljenija i najdisciplinarnija vojska u povijesti hrvatskog naroda,s istinskim domoljubnim i katoličkim vrednotama. Ta država je u vrijeme II svjetskog rata bila na strani sila koje orijunaši, pravni te svekoliki drugi sljedbenici najgoreg sustava u povijesti čovječanstva komunizma  časte kao“fašistički“ na čijem je čelu bila Njemačka što je logičan povijesni slijed imajući u vidu kako je Hrvatska oduvijek bila dio moderne Europe za razliku od svih država bivše SFRJ,osim Slovenije. Službena politika NDH je bila oslonjena na svekolike ekonomske,političke i kulturne sveze s Njemačkom koja je poražena u II svjetskom ratu,a s njom i NDH,zbog koje  je ta zločinačka , sotonska,komunistička  vlast u smrt odvela preko 500 000 nevinih hrvatskih vojnika,Ustaša,domobrana,domoljuba,žena,djece,staraca,svećenika i časnih sestara. Ustaše su imale svoj službeni pozdrav Za Dom Spremni koji pozdrav nije izmišljen u NDH već je samo logičan slijed povijesnih događanja i borbe za pravicu i križ časni hrvatskog naroda kroz stoljeća.

Taj pozdrav stoji na zastavi HOS-a,regularne hrvatske postrojbe za vrijeme Domovinskog rata u RH. Taj pozdrav,odnosno poklič je preuzeo hrvatska glazbena zvijezda ,domoljub i Branitelj Marko Perković Thompson u svojoj pjesmi Bojna Ćavoglave koja pjesma je nastala za vrijeme Domovinskog rata i predstavlja svojevrsnu himnu hrvatskih Branitelja i svih domoljuba koji drže do svoje Domovine,Boga i tradicije. Ta pjesma je donosila pobjede hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu jer im je ključala krv dok su je slušali i nema te sile koja je mogla pomjeriti hrvatske branitelje s njihovih položaja dok su j slušali i pjevali. Uz tu su pjesmu poraženi svi politički i antihrvatski elementi koji hrvatsku državu nikada nisu željeli a ne žele je i dan danas na našu žalost veliku a od nje jako lagodno i ugodno žive. Još su uvijek u životu diljem „lijeve naše“ i laju kao najbjesnija psetenja koja još uvijek nisu vakcinirana protiv bjesnoće a trebala su davno biti. Još prije 25 godina. Prepune su ih izdavačke kuće,kazališta,općinska i gradska Vijeća,na čelu su mnogih državnih , javnih poduzeća,kulturnih i športskih kolektiva diljem zemlje za koju su mnogi prolijevali svoj krv pjevajući“Bojnu Ćavoglave“koja počinje s povijesnim hrvatskim pokličem“Za Dom Spremni“,dok su u ruci držali hrvatsku trobojnicu s prvim bijelim poljem koji također ovim potonjim smeta.

Mnogi su svojim zadnjim trzajem tijela gledali upravo u tu trobojnicu nadajući se kako će ona zaživjeti,kako će ona živjeti gordo i ponosno kako to dolikuje i treba. Onako kako je postavljena na crkvi Svetog Marka u Zagrebu do koje je, gle kakve ironije smještena najviša zakonodavna i izvršna vlast u Hrvata(Sabor i Vlada RH), u kojoj se ti odnarođeni političari,te ulizičke političke elite smiju i pljuju na sve svetinje hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda. U saboru i Vladi RH iz kojih se vrši diskriminacija i diskvalifikacija hrvatskog naroda,uz pomoć histerične javne kampanje koja udara u sami temelj hrvatske slobode i državnosti. Stoga nije nikakvo čudo a ni iznenađenje presuda Višeg Prekršajnog suda u Zagrebu koju potpisuje stanoviti Siniša Senjanović koji će ostati upamćen i ubilježen u memoriji hrvatskog naroda ka netko tko je načinio pravni presedan i to ne na štetu Marija Rose glazbenika iz Makarske,već na štetu cjelokupnog katoličkog i domoljubnog puka RH,netko tko je potpisao presudu koja kvalificira ZDS kao ustaški pozdrav zanemarujući pri tome krv koja je prolivena u Domovinskom ratu upravo pod tim pozdravom a ne pod Ustaškim jer Marko Perković Thompson nije rođen u vrijeme II svjetskog rata a ni lokalni glazbenik Mario Roso,te s Ustašama i ustaškim pokretom nemaju ništa,premda mi svi koji ljubimo svoju Domovinu i njenu povijest istinski u srcu imamo puno toga zajedničkog i s Ustašama i sa ZDS.

Iščitavajući navedenu presudu te komentare lijevih orijunaških medija potpomognutim unutarnjim i vanjskim neprijateljima Republike Hrvatske njima uopće nije bitan Mario Roso. Njima je bitna javna osuda,diskvalifikacija,difamacija,te denuncijacija glazbenika Marka Perkovića Thompsona koji među rijetkim glazbenicima u Hrvata štiti temelje države RH koja počiva na Svetoj Katoličkoj i Apostolskoj crkvi i na Domovinskom ratu. A M.P.Thompson je najgorljiviji glasnogovornik zaštite tih vrednota i stoga smeta,stoga mu treba zabraniti rad i djelovanje premda za to nema nikakve pravne osnove. Konačno udarajući na lokalnog glazbenika Marija Rosu,ti sotonistički sljedbenici misle kako udaraju stazu zabrane javnog djelovanja M.P.Thompsona,koja će imati za konačni cilj njegovo zatvaranje u neki od kazamata RH u kojima su našli smrt mnogi hrvatski domoljubi. Odista su se razmahali i udaraju na sva zvona nema što,sve vidljivo u zabrani služenja  Svete Euharistije na Bleiburgu ove godine na što su prešutjeli svi vodeći hrvatski političari,a što je konačno dalo krila ovim sljedbenicima antikrista u javnoj zločinačkoj kampanji koja je rezultirala i ovom sotonističkom presudom Višeg Prekršajnog suda u Zagrebu.

Presudom koja diskvalificira starohrvatski pozdrav ZDS dok se zločinačka zvijezda petokraka još uvijek šepuri diljem RH,u Kumrovcu i Istri,da ne govorimo u BiH na obljetnicama AVNOJ-a i ZAVNOBIH-a. I nikakvi Siniše Senjanovići se ne nalaze kako bi  osudili tu zvijezdu i njene sljedbenike,pa makar prekršajno premda je ona davno trebala biti obješena javno na sramotu svih onih koji su je nosili na odori ili u srcu. Zbog svega toga opet ponavljam javno nekoliko puta j…m sve po spisku svim predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u RH koji šute na ove okolnosti kao i svim gore navedenim u prethodnom dijelu teksta. Konačno lijepo je rekao prije nekoliko godina pukovnik hrvatske vojske u mirovini na obljetnici Oluje u Kninu pred cijelim državnim vrhom,Ivica Glavota kada je rekao kako „nismo završili posao u RH 1995,“i to nam se sada vraća kao bumerang u glavu. Vraća nam se svakodnevno i lupa nas u našu ponosnu i ludu glavu koja trpi sve vrste udaraca umjesto da konačno stanemo i kažemo: dosta. Dosta vas je više Siniše Senjanovići,

Jadranke,Kosori,Šeksi,Plenkovići,Kitarovići,Mesići,Josipovići,Milanovići,Puhovski,Rudani,Teršelićke,

Frljići,Pusići,Čičci,Komadine,Obersneli,Jergovići,Tomići,Babići,B.A.B.E,Radmani,te ostala mnogobrojna rodbina hrvatske gamadi i hrvatskih fekalija. Dosta vas jer smo vas dosta držali umjesto da smo se pobrinuli za vas dolično kako to svaka ponosna oslobodilačka vojska jedne države učini. Države koja zna štititi svoje vjerske i nacionalne vrednote ukoliko želi živjeti. Ukoliko želi da njen narod živi u duhu Božjem i sukladno Njegovim zakonima. Ukoliko želi da Slavonija diše umjesto što izdiše. Ukoliko želi da nam se Lika i Dalmacija više ne crvene i zelene jer u njima već odavno ne stanuje hrvatski duh već zloduh.

Ukoliko želimo učvrstiti temelje naše Domovine koji su već dobrano nagriženi korozijom grijeha koji su nam u „amanet“ostavili“komunistički zlotvori,prethodnici Siniše Senjanovića i takvih kao on. Stoga nemojte više „kmečati“vi lokalni glazbenici,tzv“desni političari“,domoljubi,Branitelji,kako vas „časte“u dobronamjernim komentarima istinski domoljubi. Konačno:vrijeme je da se krene,pa tko osta,osta, jer jedino  će tako RH i njen starohrvatski pozdrav Za Dom Spremni,gorjeti kao vječna vatra u srcima ponosnog i neuništivog hrvatskog naroda.

 

Vlado Marušić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

SASTANAK U ZG: Tri strane – tri priopćenja – jedan rezultat: NIŠTA

Snažna potpora Hrvatske europskom i reformskom putu BiH, naglašeno je u priopćenju za javnost iz …