Subota , siječanj 25. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Vodopad ‘Kravice’ među dvadeset najljepših mjesta u Europi

Vodopad ‘Kravice’ među dvadeset najljepših mjesta u Europi

Poznati američki turistički časopis Conde Nast Traveller uvrstio je vodopad “Kravice” kod Ljubuškog među dvadeset najljepših mjesta u Europi. – Sigurno ste čuli za vodopade iz Nacionalnog parka Krka u Hrvatskoj, ovi vodopadi su toliko popularni da je ograničen broj posjetitelja.

Ali na sreću, u BiH ima mnogo prelijepih vodopada u kojima također možete uživati. Posjetite smaragdne vodopade koji su skriveni u predivnim zelenim šumama- stoji u opisu na stranici ovog poznatog časopisa. Laskava titula koju su Njujorčani udijelili “Kravicama” rezultat je prirodnih ljepota i dugogodišnjeg rada na jačanju potencijala ovih vodopada. Milijuni turista se svake godine sliju na “Kravice”, a očekivano, ljetni mjeseci su najjači.

Visina vodopada je od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi koji su ostavili lijepe prirodne tragove. Dobra gastronomska i ugostiteljska ponuda te pristupačna šetnica ono su što privlači ljude u ovu oazu koja može poslužiti kao dobar osvježivač u vrućim ljetnim danima.

Osim Hercegovine i “Kravica”, iz časopisa za posjet preporučuju i druge europske turističke destinacije poput Istočnih Karpata u Rumunjskoj, španjolskog Las Medulasa, Zlatnog Rata na Braču, slovenske rijeke Soče i drugo.

(Izvor: FENA)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

GENERAL ROJS U JEDNOJ OD NAJGLEDANIJIH BUJICA: “Kod mene u HDZ-u ima najviše udbaša!“

Očistit ću stranku od udbaša i kosovaca – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji …