Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Započelo snimanje filma „Naša Gospa Bapska“

Započelo snimanje filma „Naša Gospa Bapska“

Na blagdan Male Gospe u produkciji Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, a uz potporu Đakovačko-osječke nadbiskupije i župe Sv. Juraja mučenika iz Bapske započelo je snimanja 52-minutnog dokumentarnog filma „Naša Gospa Bapska“.

Započeli smo filmski projekt s kojim želimo predstaviti kroniku događanja kroz povijest, kao i povijest Crkve Blažene Djevice Marije na Bapskoj. Snimanje ćemo provoditi na autentičnim mjestima, zabilježiti izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora te ih i približiti  katolicima i laicima otvorenog duha koji žele spoznati snagu vjere i dobročinstva.

 

U produkciji udruge več su snimnjeni dokumentarni filmovi o marijanskim svetištima u Ilači i Aljmašu koji su višestruko nagrađivani.

 

Film ”Naša Gospa Bapska” snimati će se najsuvremenijom filmskom tehnikom tako da će po završetku biti spreman za prikazivanje na domaćim i stranim festivalima i televizijama. Scenarist i redatelj filma je Branko Ištvančić, koji je za svoje filmove pobrao veliki broj domaćih i inozemnih nagrada.

Snimateljska ekipa

 

Za produkciju filma

Antun Ivanković, producent

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Slavica Vučko: Gdje je nestao ponos hrvatskog naroda?

Teško za vjerovati, ali nestao je hrvatski ponos. Obezvrijedile su ga sve dosadašnje vlasti. Ništa …