Petak , srpanj 10. 2020.
Naslovnica / Arhivske vijesti / Zašto su u školama u HNŽ-u natječaji za posao raspisani za vrijeme praznika?

Zašto su u školama u HNŽ-u natječaji za posao raspisani za vrijeme praznika?

U tijeku su natječaji u školstvu u HNŽ-u, četiri mjeseca nakon što je počela nastava. Natječaji su raspisani u najnezgodnije vrijeme, u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika, kada uglavnom nisu radile institucije koje izdaju dokumente potrebne za prijavu na spomenute natječaje. Nema službenog objašnjenja zašto su natječaji toliko kasnili, a zna se da su uvjeti za raspisivanje bili ba vrijeme ispunjeni…

Gaženje prava prijavljenih kandidata se nastavljaju i dalje, tako što se razgovori po školama najavljuju u isto vrijeme, te kandidati mogu pristupiti samo na jedan razgovor, iako su potrošili i vrijeme i novac, šaljući prijavu u više škola i uredno se prijavili. Škole imaju razne aktive, među njima i aktive ravnatelja, te su tu morale biti odgovorne i pažljive da vode računa da se razgovori ne preklapaju. Opravdano se sumnja da to namjerno rade da što manje kandidata može pristupiti razgovorima, s druge strane, ako nije namjerno, onda je to znak nesposobnosti i neodgovornosti… Ako nisu u stanju organizirati razgovore gdje će svi prijavljeni kandidati ostvariti svoja prava, onda neka kontaktiraju nadležno Ministarstvo prosvjete i neka im ono odobrava provjerene termine za provedbu natječaja.

Nadam se da ćete podržati nezaposlene nastavnike i prenijeti ovu vijest i kontaktirati nadležne (Ministarstvo, sindikate…) da odgovorno reagiraju na ovaj “propust”, te tako dati svoj doprinos za malo optimizma u ovoj našoj Bosni i Hercegovini.

Željko Prskalo, Inicijativa Transparentno

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Dodik: Dubrovnik nikada nije pripadao Hrvatskoj, Sarajevo je za nas inozemstvo!

Povijesno i nacionalno gledano, Jugoslavija je ozbiljna podvala srpskom narodu, koji se odrekao, bukvalno, i …