Petak , rujan 25. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / “Zlostavljan u 15. godini, Macron je opasni psihopat” – tvrdi prof. Adriano Segatori

“Zlostavljan u 15. godini, Macron je opasni psihopat” – tvrdi prof. Adriano Segatori

Talijanski profesor Adriano Segatori, ugledni psihijatar i psihoterapeut, član znanstvenog odjela “Pravne psihologije i forenzičke psihijatrije” i član “Talijanske akademije forenzičnih znanosti” dao je izjavu u kojoj je opisao novog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, piše Logicno.com.

“Macron je opasan, jer, kao i svi psihopati, ima izuzetno visoko mišljenje o sebi. On ne voli Francusku i ne bori se za francuski narod. Macron voli sebe, enormno, i bori se da održi svoj krhki identitet”, izjavio je profesor Adriano Segatori, psihijatar i psihoterapeut, specijaliziran za psihijatrijske preglede.

“Da me sudac pita što mislim o opasnosti od takvih ljudi, ja bih rekao da u nju ne treba sumnjati. Kao i svi psihopati, Emmanuel Macron je vrlo opasan. Serijske ubojice uništavaju obitelji, dok psihopati koji upravljaju ekonomijom i politikom uništavaju cijela društva”, izjavio je talijanski profesor koji je desetljeća posvetio proučavanju umova pojedinaca koji su počinili zločine, izradi psiholoških profila i procjeni mogućnosti njihove rehabilitacije i resocijalizacije.

Ovo je vrlo zabrinjavajuća poruka, koju je na YouTubeu profesor objavio uoči drugog kruga francuskih predsjedničkih izbora. Prof. Segatori tvrdi da je život Macrona krenuo neželjenim smjerom i ugrožen je u dobi od 15 godina, kada je mladi Emmanuel “bio žrtva ozbiljnog seksualnog zlostavljanja od strane njegove učiteljice Brigitte, koja je u to vrijeme imala 39 godina”.

Problem čak i nije razlika u dobi između njih dvoje, iako je Macron tada bio maloljetnik, jedva nešto stariji od djeteta, nego zbog činjenice da je do “incidenta” došlo među “kremom” Pariza, a ne “ambijentu proletera”, kojeg Macron doslovno prezire.

“Da se incident dogodio u radničkom okruženju, mladi Emmanuel bi završio na Centru za socijalnu skrb, uz podršku psihologa, a Brigitte Trogneux bi završila u zatvoru”, tvrdi talijanski stručnjak.

No, izađimo iz “žutila” koje puni stranice tabloida, koji sada na sva zvona veličaju ovu “veliku ljubav koja je završila s brakom”, koji bi se groteskno mogao nazvati “popravljanjem počinjene štete”.

Za Adriana Segatorija je neupitna činjenica da je psihološki razvoj dječaka od 15 godina nasilno zaustavljen fizičkim i psihičkim zavođenjem.

“Kao što nas Freud uči u djelu “Totem i tabu“, tada je Macron prešao granicu koju određuje tabu, a to je prvi korak ka uvjerenju da sve može biti dozvoljeno”, tvrdi prof. Segatori.

Profesor ne bira riječi i tvrdi da se ovdje suočavamo s problemom “jedne vrste pedofilije”, nakon čega je ideja o svemoći u mladog Macrona dodatno ojačala, da je dosegnula granicu percepcije stvarnosti.

Ova situacija je mladog Macrona, bez sumnje obdarenog znatnim intelektualnim sposobnostima i kulturom, dovela do drugih ekstremnih granica, samih po sebi “patološki normalnih”, odnosno “narcizma“.

“Budući da je bio mlad, Macron razvija neobuzdane ambicije, a potreba i ovisnost da mu se drugi dive, prema nesvjesnom, zapravo je unutarnji osjećaj inferiornosti”, tvrdi talijanski stručnjak.

Prema njegovom mišljenju, “osobnost Macrona je uvjetovana idejom da ne postoje nikakva ograničenja, a tome treba dodati osjećaj svemoći u djeteta koje se tek razvija u odraslu osobu”.

I na kraju, “unutarnji osjećaj narcizma kojeg nije pogrešno definirati čak i zlim”.

“Prevedeno, ove tri paradigme su dio strukture koju nazivamo psihopatologijom, jer se radi o pojedincu koji se u psihičkom smislu savršeno može definirati kao psihopat, iako sada sjedi u Elizejskoj palači”, tvrdi prof. Segatori, ali dodaje da pojam “psihopat” nije uvreda.

Naime, velika američka psihologinja, Nancy McWilliams, doslovno kaže kako “psihopatske osobnosti dosegnu najvišu razinu u američkoj administraciji”. Psihopat može biti i devijantan, to svakako sigurno, ali ako je dobro organiziran, kulturno i intelektualno, može doći do najviših vrhova financija ili politike”.

Osobnost psihopate karakterizira “površni šarm” i određena “privlačnost”, međutim, može doći do problema kada nastanu proturječja.

Profesor Adriano Segatori je proučavao izbor novog predsjednika, gledao snimke, njegove govore, izraze i geste.

Osim toga, novoizabranog predsjednika odlikuje velika teatralnost, što se također podudara s učenjem kojeg je dobio od svoje zavodnice, koja je bila i učiteljica scenske umjetnosti. Problem je u tome što je sada “pacijent” na čelu Francuske.

“Psihopat je sam po sebi nepouzdan, ali sa svojim površnim šarmom uspijeva prevariti drugu stranu. I kod njega nikada nije bilo kajanja, čak i kada je govorio o bezubima, kako naziva siromašne, kada je vrijeđao rudare, rekavši da su to samo ovisnici o duhanu i alkoholičari, ili kada je žene nazvao glupima i neznalicama”, dodaje stručnjak.

Naravno, kasnije se pravdao da je “krivo protumačen“. Sigurno on to nije htio reći i potpuno nesvjestan je otkrio pravog Emmanuela Macrona. No, problem što on zaista vjeruje u to što je rekao, ali taj osjećaj prezira prema ljudima ne može pokazati. On dolazi iz nesvjesnog.

Tada se ispravlja, ali racionalno i bez grižnje savjesti, jer ne želi priznati krivicu.

Za kraj, talijanski profesor tvrdi kako je Macron sigurno puno patio tijekom kampanje u kojoj se suočavao s Marine Le Pen, jer on ne može prihvatiti da mu je žena protivnik, i on treba majku.

“Bez nekoga poput Brigitte, sve ostalo postaje teško održivo. Dakle, novi je predsjednik izuzetno opasan, upravo zbog svoje velike krhkosti. Macron, poput svih psihopata, radi samo za sebe, a svi ostali su mu puki instrumenti potrebni da dokaže vlastitu veličinu”, zaključuje profesor, koji se za kraj pita je li itko svjestan opasnosti u koju srlja Francuska?

Izvor: narod.hr/logicno.com

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Nijemci kreću s pokusom temeljnog dohotka: 1200 eura na mjesec, na tri godine, bez rada

Njemački ekonomisti i aktivisti pokrenuli su prvo dugoročno istraživanje o univerzalnom temeljnom dohotku koje bi moglo …