Utorak , siječanj 26. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Ako Izetbegović misli da ćemo nastaviti kao da se ništa nije dogodilo, to nije moguće !

Ako Izetbegović misli da ćemo nastaviti kao da se ništa nije dogodilo, to nije moguće !

“Mi smo ušli u krizu i to baš duboku krizu i ja sam sa svoje strane pozvao predstavnike Republike Srpske da ne rade ono što je gospodin Izetbegović uradio. On je napustio institucije. Mi trebamo ostati, ali kako ćemo raditi, što ćemo raditi, postoji li većina, o tome će odluku morati donijeti politički lideri Saveza za promjene i mislim da će se to dogoditi na sastanku Narodne skupštine Republike Srpske u ponedjeljak”, poručio je.

Nastojeći donekle spustiti lopticu u uzavreloj situaciji, Ivanić je rekao kako neće dolijevati ulje na vatru te je pozvao člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića da sada on predloži rješenje.

“Ja ću sa svoje strane uraditi sve, neću ovo zlouporabljavati. Ja očekujem da gospodin Izetbegović sada kaže kako on misli da se poslije ovoga može nastaviti. Ako misli da je to: bilo je, dogodilo se, idemo dalje kao da se nije ništa dogodilo, to nije normalno i nije moguće! Dakle, pravi odgovor kuda dalje treba dati on, jer cijela kriza je i proistekla iz aktivnosti koje je on vukao”, kategoričan je Ivanić.

On odbija tezu da odbijajući reviziju postupka protiv Srbije izravno pomaže Srbiji, više i revnosnije nego što rade političari u samoj Srbiji. Tvrdi da je revizija, za njega, u drugom planu.

“Ja sam najmanje govorio o samoj reviziji. Uvjeren sam da će se vrlo brzo pokazati da je sva ova galama oko revizije bila nepotrebna, jer će se vrlo brzo pokazati da procedura na koji je podnesena nije validna. Nemoguće je na bazi ovlasti iz 2002. godine očekivati da ijedan čovjek, ne dakle tijelo, nego ijedan čovjek, a to je gospodin Softić, sam, svojom voljom, bez bilo čije suglasnosti, pokreće reviziju”, izjavio je Ivanić.

Večernji List

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: RADIKALAN POTEZ…

Bili su ribari, ribari koji su ribarili na Galilejskom jezeru. Jezero je bilo bogato ribom …