Četvrtak , siječanj 28. 2021.
Naslovnica / Arhivske vijesti / Andrea De Luca : Dogodilo se čudo, ozdravila me Gospa iz Međugorja!

Andrea De Luca : Dogodilo se čudo, ozdravila me Gospa iz Međugorja!

Priče o čudesnim ozdravljenjima u Međugorju sigurno spadaju među najtajanstvenija događanja koja se posljednjih 33 godine spominju s ukazanjima Gospe Kraljice mira. Nitko ne može točno utvrditi koliko se dogodilo čuda i čudesnih ozdravljenja do sada u Međugorju. Čudesnih ukazanja vezanih uz međugorska događanja u Informativnom centru Mir u Međugorju prijavljeno je više od pet stotina.

U udarnoj televizijskoj emisiji RAI-a “Domenica In“, redovno najgledanijoj, voditelj Massimo Giletti po prvi put predstavio je talijanskoj javnosti jedan od slučaja “neobjašnjivog ozdravljenja“, 19-godišnjeg Andreu De Luca iz Castelmare di Stabia, koji je čudesno ozdravio u Međugorju, prenose slobodnadalmacija.hr te Večernji list.

Roditelji su Andreu, osuđenog na invalidska kolica, s prognozama autoritativnih specijalista na sve teže stanje, u rujnu 2009. odveli u Međugorje, u Gospino svetište, “kao posljednju nadu za ozdravljenje”.

I u nedjelju, izravno iz Međugorja, uz asistenciju Paola Brosija, bivšeg televizijskog reportera, Andrea je svjedočio o svojem ozdravljenju.

Kosti u kuku su propadale

Ozdravljenje se dogodilo u Međugorju 19. rujna 2009. Bio je smješten u jednom pansionu koji je imao Gospin kip iza kuće. Kad je išao na Podbrdo vidio je ljude koji su bili opsjednuti i jako se prepao. Kad je navečer došao u pansion, otišao je pred Gospin kip i Gospu pitao neke stvari. A njegova najveća bol u svemu tome bila je vidjeti roditelje koliko pate za njim. I tražio je od Gospe da mu dadne snagu kako bi mogao sakriti tu bol da njegovi roditelji to ne vide. Kada su bili iza kuće kraj Gospina kipa, htio je zahvaliti Gospi na daru molitve koji je dobio, koju je osjetio tada. Kad je pošao prema kipu Kraljice mira, tražio je nekoga budući da ga je u noći bilo strah sama. Tražio je društvo da bude s njim dok se bude molio. Kad se prekrstio, vidio je kako svijetli lice Gospino. Ta svjetlost je bila tako jaka da se prepao i pošao prema pansionu kako bi pozvao roditelje i prijateljicu. Došli su i približili se kipu te su svi vidjeli tu svjetlost. Mislio je da sam vidi tu svjetlost, no ubrzo su roditelji i prijatelji kazali kako i oni vide jaku svjetlost iz Gospina lica.

“Od lica Gospina pošle su dvije zrake svjetlosti, jedna je išla na moja prsa, a druga na bolnu nogu. Tada sam osjetio najveću vrućinu i vrelost. To je teško objasniti”, kazao je simpatični Talijan. Toplina je bila toliko jaka da mu je zaustavila bol. Kad je išao na brdo Križevac na kojem je jako teško doći do vrha, jedna mu se štaka slomila. A kad je silazio i druga se slomila. “Razmišljao sam o tome kako je možda lomljenje štaka bio znak da ih ostavim. No, nisam to uradio”, istaknuo je Andrea. Obje štake je predao u Mostar da mu ih oprave. Bilo ga je još uvijek strah hodati bez štaka. Potom je pričao s Isusom i dao mu tu svoju bolest kao svoju žrtvu i zahvalu“. I on je za vrijeme mise došao u crkvu sv. Jakova u Međugorje i pričestio se i opet je rekao Isusu da daje svoju bol njemu za žrtvu za spasenje cijelog svijeta. U tom trenutku osjetio je opetovano toplinu koja je išla prema leđima. Kad su došli u kući u Da Castellammare Di Stabia prije nego što je izišao iz autobusa, čuo se glas: “Sada si moj apostol i idi hodaj i nosi svjetlo svijetu”. Bio je to treći put da čuje taj glas. Od tog trenutka bolovi su totalno nestali. Tada sam rekao majci: “Hajde pričuvaj štake da vidim je li točan taj glas što mi govori. Bez imalo bola sam hodao. Noge sam mogao savijati i hodati kako sam htio.

To se sve dogodilo 24. rujna 2009.”, kazao nam je Andrea. Išao je liječnicima cijelo vrijeme i sada mu se kost konstruirala i narasla, a medicina nema još objašnjenja. Na naš upit zašto se odlučio na svjedočenje o svom izlječenju tek nakon pet godina, on je odgovorio. “Bio sam maloljetan i nisam se htio govoriti o tome. Onda smo od liječnika tražili sve papire kako je sve to teklo ovih godina oko liječenja da bismo ih mogli pokazati javnosti. Sa sobom u Međugorju donio je sve liječničke papire i snimke koje je dobio od liječnika koji su od njega bili digli ruke. U Međugorju je do sada bio osam puta. Ovoga puta je najsretniji jer je u i Međugorju upoznao i Isusa. Misli da mu je veći dar što je upoznao Isusa, čak i veći nego što je samo ozdravljenje.

U autobusu osjetio da može hodati

Andrea se s roditeljima i drugim hodočasnicima vratio kući, u Castelmare, ali je u trenutku izlaska iz autobusa, kad su mu pripremali invalidska kolica, osjetio da može hodati. I tako je krenuo…

– Jednog dana, neki mladić dok je vozio biciklu, pozdravio me: Ciao, professore – ispričao je pred kamerama RAI-a dr. Pasquale Guida. Nisam mogao vjerovati da je to Andrea, čiju sam bolest tri godine pratio…

Šef ortopedske klinike u Napulju, Anastasio Tricarico, bio je upoznat sa stanjem mladića, proveo je nova ispitivanja, vrlo detaljna, sa snimkama i utvrdio da je došlo do “neobjašnjivog ozdravljenja”, nije bilo ni traga propadanju kuka, niti bilo kakvog oštećenja.

Andrea koji je igrao nogomet za juniore lokalnog drugoligaša, sad opet trenira, za Rai Uno za šest milijuna gledatelja svjedočio je iz Međugorja o svom čudesnom ozdravljenju !

– Jedino objašnjenje ozdravljenja je čudo Gospe od Međugorja, jer Andreina mama i tete usrdno su molile za ozdravljenje, a kulminacija se dogodila baš kad je posjetio svetište – objasnio je Brosio.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Dodik: Dubrovnik nikada nije pripadao Hrvatskoj, Sarajevo je za nas inozemstvo!

Povijesno i nacionalno gledano, Jugoslavija je ozbiljna podvala srpskom narodu, koji se odrekao, bukvalno, i …