Ponedjeljak , rujan 21. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / ANTE PRKAČIN: “Srpsko ‘sveto trojstvo’ – država, vojska i crkva – jedna su velika povijesna laž!”

ANTE PRKAČIN: “Srpsko ‘sveto trojstvo’ – država, vojska i crkva – jedna su velika povijesna laž!”

Državu su dobili 500 godina nakon Hrvata, najznačajnije bitke su vodili kao turske sluge protiv kršćanske Europe, a crkva za koju tvrde da je stara 800 godine, priznata im je tek u prošlom stoljeću – izjavio je u senzacionalnoj Bujici na Z1 televiziji general HOS-a Ante Prkačin, uz napomenu: – Dosta mi je da se ta srpska sprdnja, sprda s našim narodom od kojeg mogu samo učiti i ništa drugo!

Tema Bujice bila je Hrvatska pravoslavna crkva, a Prkačin se tim povodom prisjetio i svojih HOS-ovaca, među kojima je bilo pravoslavaca i izjašnjavali su se kao Hrvati. “Sotonskim” je nazvao odbijanje svećenika SPC-a da sudjeluju na posljednjim ispraćajima hrvatskih branitelja pravoslavne vjere: – Ti ‘sveštenici’ Srpske pravoslavne crkve su se toliko razbahatili, toliko su drski da ne žele doći sahraniti i provesti vjerski obred hrvatskim braniteljima pravoslavcima, zbog toga što je na lijesu umrlog čovjeka hrvatski stijeg!

General HOS-a se odmah prisjetio svog suborca Radomira Obradovića: – Mom je ocu u vrijeme NDH zapovjednik satnije bio lički Srbin Nikola Kosić, ali rekao mi je otac: Sinko, on se nije dao pisati Srbin, nego pravoslavni Hrvat! U Domovinskom ratu ja sam bio zapovjednik Radomiru Obradoviću, koji je isto rekao: Ja nisam Srbin, nego pravoslavni Hrvat!

 

MILIJUNI EURO PREKO SPC IZ HRVATSKE ODLAZE U BEOGRAD: “NE ZANIMA IH MANTIJA, NEGO KAPITAL!”

 

Ante Prkačin je uvjeren da projekt Hrvatske pravoslavne crkve u našoj zemlji još uvijek nije zaživio kao treba, jer se “hrvatska politika boji veze Hrvatske pravoslavne crkve s Nezavisnom Državom Hrvatskom”: – To je lijena bagra, to su lijene bitange koje neće učiti i raditi, a s druge strane, ima tu i pola mrzitelja svega što je hrvatsko, pa oni nama namjerno čine zlo.

Srpska pravoslavna crkva uzima vagone novaca i vozi ih za Beograd, njih ne zanimaju ni mantija ni oltar, nego kapital – izjavio je Prkačin i dodao: – Oni 100 milijuna eura godišnje iznose iz Hrvatske! Samo na zagrebačkom Cvjetnom trgu uzimaju na desetke tisuća eura mjesečno. Nešto što ni po kom rezonu nije moglo biti njihovo, postalo je njihovo. Nešto što izaziva opasne sukobe, čak i prijetnju ratom u Crnoj Gori… Hrvatska politika ne razumije i ne prepoznaje o čemu se tu radi. Crnogorci pokušavaju vratiti ono što im je oteto 1920. i 1922. godine, a budalasti Hrvati poklonili su Srpskoj pravoslavnoj crkvi ono što im nije bilo oteto.

Komentirao je i sporni ugovor SPC-a i nekadašnjeg SDP-ovog premijera Ivice račana: – Ti Srbi su toliko nepismeni ili nas toliko ne cijene, da su izmislili nekakvo ‘Episkopsko vijeće SPC-a’, tijelo koje u SPC-u uopće ne postoji i pošto se njima žurilo uzeti imovinu, nešto su smlatili pokojnom Račanu, dali mu da potpiše… Njegova, ali i sve Vlade nakon njegove, toga se sada drže, ali ne iz zločestoće, rekao bih da su naši političari prije budalasti i neupućeni. Neobrazovani…

 

GENERAL HOS-a UPOZORAVA: “SRBI OPET IZAZIVAJU SUKOB S HRVATIMA, TO MOGU SAMO BUDALE!”

 

“Što se tiče njihove crkve, to je sčuvaj Bože,” komentirao je SPC Ante Prkačin: “Godine 1531. četiri patrijarha, carigradski, antiohijski, aleksandrijski i jeruzalemski pišu pismo ohridsmom arhiepiskopu, u kojem kažu da nikada nije postojala nikakva priznata Srpska pravoslavna crkva, a oni slave 800 godina! Taj podatak je pronašao i potvrdio ruski povjesničar Pavlov i to je objavljeno u Zborniku SPC-a. Dakle, četiri najveća autoriteta pravoslavlja rekli da njih nema!”

Posebno je usporedio srpskog patrijarha Irineja i mitropolita crnogorskog Mihaila: – Pa pogledaj facu onom njihovom Irineju, to nije vjernik! Jel’ to tebi sliči na vjernika? Kad’ pogledaš oca Mihaila to možeš povjerovati, a ovi su k’o sotone! Vidiš da je drumski razbojnik, to je faca i fizionomija drumskog razbojnika, čovječe božji!

Prkačin ne prihvaća srpsku tezu da su Crnogorci Srbi:  – Crnogorci proučavaju nacionalnu povijest i postaju sve manje Srbi, a sve više Crnogorci. To su najizmišljeniji Srbi na svijetu! To Srbi uopće nisu! To su čiste laži.

“Nisam ni kreten, ni luđak, niti sam mrzitelj Srba,” kaže Prkačin i upozorava: ”Međutim, oni se opet gube, njih naučiti pameti i poštenju – to je nemoguće! U određenim trenucima Srbi znaju biti vrlo lucidni, ali da oni izazivaju sukob sa Hrvatima kad su načeti sa svih strana, to mogu samo budale! Oni opet izazivaju sukob s Hrvatima i to je mene sve skupa natjeralo porazmisliti dobro o njihovoj državi, pa o njihovoj crkvi…”

 

JUGO SPRDAČINE SLAVE BUDALAŠTINE PO BREZOVICI…

 

Kad pogledaš 11. i 12. stoljeće, kada su se Arpadovići, odnosno hrvatsko-ugarski vladari tukli s Bizantincima, tukli su se na prostoru današnje Srbije, jer Srba nema nigdje – održao je sat povijesti general HOS-a u Bujici i podsjetio kada je Beograd prvi puta u povijesti postao srpski grad: – Dobio ga je Dragutin na poklon zbog bračnih veza, nekoliko godina prije 1300-te. Pa, Beograd je pred Turcima branio hrvatski ban Matko Ivan Talovac!

“Kad pogledaš njihove priče o ‘junačkoj povijesti’, oni su poznati kao najveće turske sluge,” bio je opak Prkačin, uz napomenu da su “srpski najveći junaci Konstantin Dejanović i Kraljević Marko, poginuli kao turski vazali.”

22. lipnja, kada ove naše jugoslavensko-partizanske sprdačine slave one tamo budalaštine po Brezovici, taj je datum iznimno značajan – tvrdi general i navodi: – Godine 1593. Turci su doživjeli prvi i najteži ozbiljan poraz od kršćanske Europe. A Sisak, koliko znam, nije ni u Mađarskoj, ni u Austriji, nego je Sisak u Hrvatskoj, iako je tamo bilo i njemačkih vojnika… Tri, četiri, najviše pet tisuća kršćanskih vojnika, gdje je bilo više od polovine Hrvata, potukli su ih do nogu! Nek’ to pregledaju i srpski povjesničari, pa će vidjeti da je to tako.

 

PRKAČIN: “JAKOVINA JE VEĆI VELIKOSRBIN OD SRPSKIH POVJESNIČARA!”

Posbno kritičan bio je preme povjesničaru Tvrtku Jakovini, kojeg je nazvao “većim velikosrbinom od nekih srpskih povjesničara”: – Gledao sam nekoliko mladih srpskih povjesničara, nekog Grahovca i Karanovića… To su ozbiljni ljudi, ali ponekad malo srbuju. No, njih na jednu stranu, a Jakovinu na drugu. Jakovina pored njih izgleda kao velikosrbin, a ova dvojica izgledaju kao realni povjesničari!

“Jakovina je zločest čovjek,” smatra Prkačin i obrazlaže: ”Njega je vjerojatno neko uputio u početku i onda ga je ponijela inercija, pa sada mrzi… Kada mu daš priliku da diše punim plućima, on svojim pričama mnogo zla nanosi Hrvatskoj i to je vrijedno povijesne odgovornosti.”

Komentirao je i Milorada Pupovca: – Ne znam šta se s njim događa, je li on s nečim opterećen, shvaća li on koliko štete čini Srbima u Hrvatskoj? Kad govoriš o njegovoj političkoj moći, ona je evidentna. A posljedica toga je da normalan Hrvat podivlja na Srbe i kaže: Riješili smo ih se, a evo ih opet nama na grbači!

 

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Velimir Bujanac

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

SVE DO MIROVINE – Oni imaju najduži načelničko-gradonačelnički staž

U BIH na čelu jednog broja lokalnih zajednica nalaze se načelnici/gradonačelnici koji te dužnosti obavljaju …