Ponedjeljak , studeni 23. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Antun Babić – Neki članovi židovske zajednice u Zagrebu najveći su neprijatelji Židova u Hrvatskoj

Antun Babić – Neki članovi židovske zajednice u Zagrebu najveći su neprijatelji Židova u Hrvatskoj

Odmah na početku želim posebno istaknuti kako sam prijatelj Židova i židovskog naroda zbog slične povijesti hrvatskog i židovskog naroda. Naravno, ne moramo se uvijek i u svemu slagati. U Australiji su moji osobni i kućni prijatelji bili predsjednik Udruge židova u Australiji i predsjednik Udruge židova u Melbourneu. Kao generalni konzul u Melbourneu bio sam jedini hrvatski diplomat od 1992. godine, nakon priznanja Hrvatske, koji je bilo gdje u svijetu spojio inače do tada nespojive dvije etničke zajednice: hrvatsku i židovsku. Dakle, to je osnovna informacija o mojem odnosu prema Židovima i Izraelu.

 

A sada moram izraziti moje duboko ogorčenje i protivljenje s nastupom dr. Ive Goldsteina u jučerašnjoj tv emisiji Otvoreno, u kojo je glavna tema bio Bleiburg. Čak ni inače teško probabljiv Pusić bio je umjereniji od Ive Goldsteina kad je bila riječ o pokolju Hrvata na Bleiburgu, tj. u mjesecima nakon završetka Drugog svjetskog rata.

 

Ne želim ovdje citirati sve što je Goldstein rekao (mislim da se ovoga puta s njim ne bi složio ni njegov preminuli otac, koji je također bio prepreka u stvaranju boljeg i prihvatljivijeg imidža židovske zajednice u Hrvatskoj). Kazati izravno u možda najgledanijoj tv informativnoj emisiji u Hrvatskoj, kako partizani nisu ubijali i klali žene i djecu, graniči s pomućenim umom, a i mržnjom najviše razine koja izgovaratelju takvih riječi ne dozvoljava niti malo objektivnosti. Imao sam dojam da je g. Ivo Goldstein kojim slučajem bio nazočan kao partizan na Bleiburgu da bi od “druga” Tita dobio najviši orden za dobro obavljen posao.

 

Poučen pozitivnim iskustvom židovskih zajednica u drugim zemljama svijeta, a posebno u Australiji, koji te zemlje prihvaćaju sto posto kao svoje zemlje i države, i bore za za interes tih država, poneki članovi židovske zajednice u Hrvatskoj naprosto mrze samostalnu hrvatsku državu, plaću za komunističkom Jugoslavijom i na taj način nanose ogromnu štetu ne samo Hrvatskoj, nego puno više cijeloj židovskoj zajednici u Hrvatskoj.

 

To im mora netko otvoreno reći. Sve dok ne promjene svoju politiku prema Hrvatskoj (ne prema režimu u NDH) nego današnjoj Hrvatskoj u kojoj su rođeni i u kojoj žive, hrvatski Židovi će uvijek biti na svoj način izolirani i predmet sumnje od strane velikog dijela hrvatskog naroda. To niukom slučaju nikome ne odgovara, ni Židovima ni nama Hrvatima.

 

Stoga pozivam sve članove židovske zajednice, a posebno Ivu Goldsteina i predsjednika Židovske općine Zagreb dr. Ognjena Krausa da se osvijeste i počmu voditi pozitivnu i proaktivnu politiku i suradnju s većinskim hrvatskim narodom.

 

O nastupu tzv. hrvatskih predstavnika u emisiji Otvoreno ne želim trošiti previše riječi. Reći ću samo – SRAMOTNO I SLUGANSKI.

Antun Babić

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Rudi Tomić: Vukovar – u fokusu značajnih zbivanja

Nacionalni stožer za  COVID – 19 i hrvatsko-srpska koalicijska Vlada RH ograničili su broj sudionika …