Ponedjeljak , studeni 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Lokalno / Čak 500 natjecatelja prijavljeno za 20. Otvoreno federalno natjecanje iz glazbe u Čitluku

Čak 500 natjecatelja prijavljeno za 20. Otvoreno federalno natjecanje iz glazbe u Čitluku

Od 24. do 27. travnja 2017. godine, Osnovna glazbena škola Brotnjo iz Čitluka bit će domaćin 20. Otvorenog federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe – Čitluk 2017. Na natjecanje, koje svake godine organizira Udruga glazbenih i baletnih pedagoga Federacije Bosne i Hercegovine, a koje se prvi put odvija na području Hercegovine, ove godine prijavilo se više od 500 natjecatelja iz više od 40 škola i ustanova koje se bave glazbenim odgojem i obrazovanjem.

 

Discipline za koje su se natjecatelji mogli prijaviti ove godine su: klavir, violina, violončelo, viola, solo pjevanje i udaraljke, u šest kategorija.

Natjecatelji dolaze iz brojnih mjesta u Federaciji BiH: Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Žepča, Širokog Brijega, Orašja, Bugojna, Novog Travnika, Goražda, Ilidže, Travnika, Gračanice, Srebrenika, Bihaća, Livna, Gruda, Ljubuškog, Posušja, Tomislavgrada, Tešnja, Vareša, Visokog i domaćina Čitluka. Budući da je natjecanje otvorenog tipa, prijavljeni su i natjecatelji iz Republike Srpske i iz susjedne Republike Hrvatske.

Svečani koncert otvorenja natjecanja predviđen je za ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine, s početkom u 20 sati. Natjecanja će se održavati u dvoranama i prostorijama Ustanove za predškolski odgoj i socijalnu skrb ‘Majčino selo’ i Sveučilišta Hercegovina, u Bijakovićima-Međugorju.

O Glazbenoj školi Brotnjo

Glazbena škola Brotnjo osnovana je 2009. godine, a nastala je od glazbenih odjela koji su djelovali u Čitluku, Čerinu i Bijakovićima, koji su osnovani 90- ih godina prošlog stoljeća. Kroz školu je prošlo više od 2000 učenika. Škola trenutačno broji 220 učenika koji uče glazbu na osam instrumenata i to: glasoviru, violini, gitari, flauti, trubi, klarinetu, saksofonu i harmonici. Glazbena škola Brotnjo redovito sudjeluje na brojnim umjetničkim i kulturnim manifestacijama i međunarodnim natjecanjima: “Mladi virtuozi Zagreb”, “Daleki akordi Split”, “Omiš guitar fest”, “Sarajevo guitar fest”, “Natjecanje drvenih puhača Požarevac (Srbija)”, “Zagreb guitar fest”,…

Redovito na svim natjecanjima učenici OGŠ Brotnjo osvajaju brojne nagrade i ostvaruju velike uspjehe. Zahvaljujući tome škola je dobitnica Nagrade Zavoda za školstvo Mostar za najbolju glazbenu školu po uspjehu i promicanju kulture na državnim i međunarodnim natjecanjima, iz svibnja 2016 godine.

Republikainfo.com

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Održana 42. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Jučer je u kongresnoj dvorani Hotela Brotnjo održana 42. sjednica Općinskog vijeća Čitluk. Na početku …