Nedjelja , siječanj 24. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Demokrati i formalno nominirali Bidena za svog predsjedičkog kandidata

Demokrati i formalno nominirali Bidena za svog predsjedičkog kandidata

Američka Demokratska stranka drugog je dana svoje nacionalne konvencije i formalno nominirala Joea Bidena (77) za svojeg kandidata koji će se suprotstaviti aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima koji će se održati u studenom. Bivši predsjednici Bill Clinton i Jimmy Carter u svojim su govorima kazali kako Biden ima iskustvo i integritet kako bi vratio SAD u normalu nakon kaosa u koji ju je uvela Trumpova administacija.

Zbog njegove neformalnosti ljudi ga zovu „Ujak Joe”. Ali sklon je i gafovima u javnosti, a zbog često nesuvislih izjava mnogi postavljaju pitanja o njegovu mentalnom zdravlju.

Nekoliko žena izašlo je pošle godine u javnost opisujući kako ih je Biden nedolično dirao, grlio i mirisao im kosu. Biden se slično ponašao i prema tuđoj djeci, a agentice tajne službe dodijeljene u njegov zaštitni tim žalile su se da ih vrijeđa njegova navika da se kupa gol u bazenima u potpredsjedničkoj rezidenciji u Washingtonu kao i u njegovu domu u Wilmingtonu.

Biden je na njihove priče ponovno reagirao kazavši za sebe da je “taktilni političar” koji voli neposredan kontakt s ljudima i obećao da će “ubuduće biti pažljiviji u poštivanju privatnog prostora”.

“U vremenima poput ovih, Ovalni ured bi trebao biti komandni centar. Umjesto toga, on je sada središte oluje. Tamo jedino vlada kaos, a jedina stvar koja se ne mijena je predsjednikova odlučnost da negira odogovornost i prebaci krivnju na nekog drugog”, naglasio je Clinton u svom unaprijed snimljenom obraćanju delegatima. Ovogodišnji američki predsjednički izbori trebali bi se održati 3. studenoga.

bljesak.info/rtl.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ljubo Bešlić bi mogao još neko vrijeme sjediti u fotelji gradonačelnika?

Stranke u Mostaru obavljaju razgovore o eventualnim koalicijama, dok se čeka konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća. …