Utorak , siječanj 26. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Dolazak biskupa Hosera obavijen velom tajne

Dolazak biskupa Hosera obavijen velom tajne

Posebni izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje za dva tjedna bi trebao stići u BiH. Apostolska nuncijatura u Sarajevu priopćila je da nedavno da Henryk Hoser u BiH stiže 27. ožujka umjesto 27. veljače, a kao razlog odgode naveli su nesporazume s Kurijom Varšava-Prag.

Više detalja u Apostolskoj nuncijaturi ne žele otkriti, tako da plan i program posjeta praškog biskupa ostaje dosta tajnovit. Na pitanja koliko će dana biskup boraviti u BiH, gdje će odsjesti, te ima li ikakav program njegova posjeta odgovora nema, a u Apostolskoj nuncijaturi spremni su reći jedino da Hoser stiže 27.ožujka.

No, i prije Hoserova dolaska u BiH uzburkalo se more između protivnika i zagovornika međuorskih ukazanja. Mostarski biskup i Hoserov domaćin Ratko Perić izrazio je dobrodošlicu, ali i u dva odvojena teksta govorio da u Međugorju nema ukazanja. Jedan je iz prvih dana ukazanja, gdje biskup navodi iskaze djece koja tvrde da su vidjela Gospu, drugi je zbirno gledanje na stvari, gdje biskup kaže da je se po tvrdnjama vidioca Gospa u Međugorju ‘ukazala’ 47000 puta.

Biskupova stara, a nakon imenovanja posebnog izaslanika za Međugorje, osvježena stajališta, probudila su i zagovornike međugorskih ukazanja, koji su također istupili u javnosti s tvrdnjama da su ukazanja u Međugorju autentična. U međuvremenu je kardinal Vinko Puljić izjavio da je Međugorje jedna od najvećih ispovjedaonica u Europi. Upravo tim pitanjem bi se trebao baviti praški biskup Henryk Hoser.

K.Spajić-Perić/Republikainfo.com

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: RADIKALAN POTEZ…

Bili su ribari, ribari koji su ribarili na Galilejskom jezeru. Jezero je bilo bogato ribom …