Ponedjeljak , siječanj 18. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Donald Trump prvi put najavio da će priznati Bidenovu pobjedu, ali pod jednim uvjetom

Donald Trump prvi put najavio da će priznati Bidenovu pobjedu, ali pod jednim uvjetom

Donald Trump je po prvi put izjavio kako će, ukoliko Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Joea Bidena, napustiti Bijelu kuću.
Uoči Dana zahvalnosti koji se obilježava u SAD-u, Donald Trump je organizirao konferenciju za medije gdje je većinom odgovarao na pitanja vezana za rezultate američkih izbora u kojima je pobjedu odnio demokratski kandidat Joe Biden.

Iako je Trump svojim odgovorom na pitanje o održavanju Elektorskog kolegija u prosincu na jedan način priznao poraz, iskoristio je priliku da još jednom ponovi kako su izbore u SAD-u obilježile brojne prevare.

“Ako Kolegij prizna Bidenovu pobjedu, napustit ću Bijelu kuću, međutim teško će biti priznati njegovu pobjedu iz razloga što svi znamo da su se dogodile ogromne izborne prevare”, izjavio je Trump.

Također, Trump je dodao da ukoliko Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Bidena, to će biti ogromna greška.

Zasjedanje Elektorskog kolegija trebalo bi biti održano 14. prosinca gdje bi se trebala potvrditi pobjeda Joea Bidena. Ukoliko sve prođe bez većih problema, inauguracija novog američkog predsjednika bit će održana 20. siječnja 2021. godine.

abcportal.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: VENITE ET VIDETE…

“DOĐITE i VIDJET ĆETE” (Ivan 1, 35-42) „Svjetlo koje ne svijetli, potok koji ne teče, …