Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / dr. Ćavar – Sjetimo se s ponosom Dana neovisnosti RH i izvjesimo zastave!

dr. Ćavar – Sjetimo se s ponosom Dana neovisnosti RH i izvjesimo zastave!

Osmi listopada je veliki dan i blagdan za hrvatski narod i hrvatsku državu. Sve je dobro zamišljeno od pravih domoljuba i mnoge žrtve su položene na Oltar Domovine za našu slobodu kojih ćemo se sa najvećom ljubavlju i poštovanjem uvijek sjećati.
Osmog listopada 1991. godine, nakon zrakoplovnog raketiranja Banskih dvora prethodnoga dana od strane JNA i pokušaja ubojstva predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, Hrvatski državni Sabor zasjedao je tajno u podrumskim prostorijama INE u Šubićevoj ulici u Zagrebu i donio Deklaraciju o  neovisnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Prekinute su sve ustavno pravne sveze sa Jugoslavijom. JNA je proglašena agresorskom i okupatorskom vojskom i pozvana je Europska Unija kao i sve druge države svijeta da priznaju Republiku Hrvatsku.
Na veliki dan 8. listopada 1075. godine krunjen je u Kninu, uz blagoslov i delegata tadašnjeg Pape, i naš kralj Dmitar Zvonimir. Neka je Dan neovisnosti hrvatske države Republike Hrvatske sretan svima koji su ga iskreno željeli, koji su se za njega borili i koji ga iskreno slave. Nažalost, od dvije tisućite na dalje sve atribute državnosti ukrali su nam svjetski antihrvatski moćnici, vanjski i unutarnji neprijatelji i domaći izrodi i izdajnici, sluge tuđih gospodara i poslušnici tih slugu. No ne dajmo se i, kako Krist reče, ne bojmo se! Bog je s nama ako se s ljubavlju borimo za pravdu i istinu sa srcem i razumom!
Recimo glasno i odlučno državnim institucijama u Republici Hrvatskoj da nismo zadovoljni njihovim radom i da zahtijevamo da se izvršava vladavina prava i da se mora poštivati Deklaracija o neovisnosti i suverenosti Republike Hrvatske, donesena 8. listopada 1991. godine, kao i Deklaracija o Domovinskom ratu, donesena 13. listopada 2000. godine, te da se ne smiju zataškavati ratni zločini učinjeni protiv Republike Hrvatske!

dr. Ružica Ćavar

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Rusija cjepivom protiv korone dokazala da su vaxeri najveći antivakseri!

Sve ove dane korone slušamo žestoke napade od korumpiranih političara, doktora i znanstvenika prema svima …