Petak , srpanj 3. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Oni drmaju državom i milijunima, a jedno im je zajedničko: Znate li o kome se radi?

Oni drmaju državom i milijunima, a jedno im je zajedničko: Znate li o kome se radi?

Jedno od najintrigantnijih zanimanja u Hrvatskoj svakako je ono odvjetničko, osobito kada se pogledaju najuspješniji odvjetnici i njihovi prihodi. Najuspješniji odvjetnik na svim ljestvicama o poslovanja odvjetničkih društava godinama je bio nedodirljivi Marijan Hanžeković.

Njegovo odvjetničko društvo i partneri primjerice 2015. godinu završili su s prihodom od 51,3 milijuna kuna s tim da mu posljednjih godina primanja ipak malo opadaju obzirom da je smanjen broj ovrha u javnim poduzećima koja provodi ovo društvo. Unatoč tome, glavnina prihoda i dalje mu dolazi od ovrha pa je za očekivati kako će njegovo poslovanje i dalje ostati stabilno. Drugo odvjetničko društvo na listi najuspješnijih je ono Grgića i partnera čiji prihodi iz godine u godinu rastu. Inače, riječ je o odvjetničkom društvu u kojem glavnu riječ ima vlasnik Euroherc osiguranja i Agram grupe Dubravko Grgić.

Riječko odvjetničko društvo Vukić i partneri s gotovo 22,2 milijuna kuna prihoda treće je na listi, dok se na četvrtom mjestu najuspješnijih hrvatskih odvjetnika prema podacima s Fininih stranica nalazi društvo Leko i partneri s prihodom od 21,5 milijuna kuna. Riječ je inače o društvu Miroslava Leke, koja također bilježi pad prihoda od ovrha.

Na petom mjestu je zagrebački odvjetnički ured Divjak, Topić i Bahtijarević njihovi su pak prihodi 20,18 milijuna kuna. To je društvo specijalizirano za trgovačko pravo i pravo društva s posebnim naglaskom na projekte i transakcije u područjima projektnog financiranja infrastrukture, nekretnina, energije te preuzimanja i spajanja trgovačkih društava.

Odvjetničko društvo Mamić, Perić, Reberski i Rimac koje je također specijalizirano za trgovačko pravo s prihodom od oko 20 milijuna kuna sljedeće je na listi. Slijedi Mađarić i Lui s prihodom od 19,5 milijuna kuna. Radi se o društvu koje je između ostaloga pravni zastupnik Zagrebačke banke za koju je odradilo veliki posao izvansudske nagodbe s građanima koji su godinama bili dužnici iste banke, a uglavnom se baš time i bave naplatom potraživanja i naknadom štete.

Žurić i partneri osmi su na listi s prihodom od 16,05 milijuna kuna, a slijedi ga društvo Porobija i Porobija sa 15,57 milijuna kuna prihoda.

Odvjetničko društvo Šavorić i partneri s prihodom od 14,7 milijuna kuna deseto je na listi, a riječ je o društvu specijaliziranom za rad s inozemnim investitorima, spajanjima, preuzimanjima i rekonstruiranjima, a vodeći partner Boris Šavorić nedavno je angažiran i kao najbliži suradnik vladinoga povjerenika Ante Ramljaka za spašavanje Agrokora, a upravo on spominjao se i u mailovima koji su glave stajali ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinu Dalić.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Karolina Vidović Krišto primila prijetnje upućene njoj, njezinoj obitelji i djeci

“Danas sam u Zadru održala konferenciju za medije kako bih nakon primljenih prijetnji zaštitila svoju …