Ponedjeljak , studeni 23. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / George Soros stvara novu sveučilišnu mrežu i za početak donira milijardu dolara za taj projekt

George Soros stvara novu sveučilišnu mrežu i za početak donira milijardu dolara za taj projekt

Open Society University Network, mreža sveučilišta Otvorenog društva, najvažniji je Sorosev alat za provođenje svoje agende i ideologije. Sam Soros je ovo nazvao najvažnijim projektom svojeg života koji treba biti međunarodnom platformom za obrazovanje i istraživanje kojoj se mogu pridružiti sva postojeća sveučilišta svugdje u svijetu.

George Soros najavio je da stvara novu sveučilišnu mrežu kako bi što bolje pripremio studente za trenutne i buduće globalne izazove. On će za početak podržati taj projekt s milijardu dolara i moli druge tzv. filantrope da daju svoj doprinos, piše opensocietyfoundations.org

Mreža koja će djelovati širom svijeta nosi naziv Open Society University Network   ili Sveučilišna mreža Otvorenog društva (OSUN). Uključit će se u nastavu i istraživanje u visokoškolske ustanove širom svijeta. Nudit će istovremeno mrežne tečajeve i zajedničke diplomske programe, te redovito dovoditi studente i nastavnike iz različitih zemalja.

Cilj Soroseve mreže je doprijeti do učenika i ljudi promicati vrijednosti otvorenog društva (najčešće su to teme iz područja LGTB, imigranti, klimatske promjene, otvoreno društvo, ekstremni liberalizam, borba protiv tzv. povijesnog revizionizma i slično).

OSUN će nastojati privući i spojiti veliki broj akademski znanstvenika u ovu novu globalnu mrežu.

Open Society University Network, svoju mrežu sveučilišta Otvorenog društva, najvažniji je Sorosev alat za provođenje svoje agende i ideologije. Sam Soros je ovo nazvao najvažnijim projektom svojeg života koji treba biti međunarodnom platformom za obrazovanje i istraživanje kojoj se mogu pridružiti sva postojeća sveučilišta svugdje u svijetu.

Tko je George Soros?

George Soros je američki investitor mađarskog podrijetla. Rođen je u Budimpešti i od godine 1936. nosi ime György Soros. Unatoč židovskom podrijetlu obitelji preživio je njemačku okupaciju Mađarske i Bitku za Budimpeštu. Godine 1946. pobjegao je pred okupacijom SSSR-a iz Mađarske na zapad i emigrirao 1947. u Englesku.

Godine 1956. je odselio u SAD i preuzeo 1968. upravljanje nad investicijskim fondom (Hedge fondom) u Curaçau. Njegov kasniji Quantum Funds, kojeg je osnovao zajedno s Jimom Rogersom imao je sjedišta u poreznim oazama, kao primjerice u Nizozemskim Antilima i Djevičanskim otocima.

Prema procjenama Forbesovog popisa milijardera časopisa Soros posjeduje bogatstvo od devet milijardi dolara.

Soros je bio 2008. s prihodom od 1,1 milijarde dolara najviše plaćeni menadžer hedge fondova.

Osnivač je i predsjednik Instituta poznatijeg pod nazivom Otvoreno društvo, organizacije koja podupire aktivnosti u više od 50 zemalja širom svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Institut Otvoreno društvo – Hrvatska zalagao se za: slobodne medije, pluralizam, sekularnost, globalizaciju, liberalne ideje, prava manjina, prava homoseksualaca i sl., a vrlo je zatvoren prema svim neistomišljenicima.

Tijekom devedesetih, Sorosovo Otvoreno društvo snažno se suprotstavilo tadašnjoj vlasti predvođenoj Franjom Tuđmanom i financiralo različite projekte i medije koji su bili opozicija HDZ-u. Stjepan Mesić odlikovao je Georgea Sorosa – Redom kneza Branimira s ogrlicom, povodom desete obljetnice djelovanja Instituta Otvoreno društvo 2002. Poznati članovi Instituta Otvoreno društvo – Hrvatska bili su: Josip Kregar, Čedo Prodanović, Žarko Puhovski, Tihomir Ponoš i dr.

Izvor: narod.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Reakcija Inicijative roditelja na priopćenje za javnost Županijskog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture HNŽ-a

Nedavno su završeni lokalni izbori u Bosni i Hercegovini. Kako su neki sumnjali, vladajući imaju …