Srijeda , ožujak 3. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Lokalno / HRVATSKI SAVEZ HKDU-HRAST: Želimo transparentan i javan rad Općinskog vijeća Čitluk

HRVATSKI SAVEZ HKDU-HRAST: Želimo transparentan i javan rad Općinskog vijeća Čitluk

Na prošloj sjednici Općinskog vijeća Čitluk predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan odbio je početi sjednicu jer je predsjednik Kluba vijećnika HKDU Hrast Darko Primorac snimao.

Također novinarima i snimateljima Naše TV nije dozvoljen ulazak u malu dvoranu jer kako je rekao Predrag Smoljan nisu se najavili dva dana ranije da će nazočiti sjednici.

Na inzistiranje našeg predsjednika  kluba vijećnika HKDU Hrast da sjednica bude javna i da se snima i sukladno tome objavi javno te na taj način omogući građanima našega Brotnja da imaju uvida u rad Općinskog vijeća Čitluk predsjednik Općinskog vijeća odbio je početi sjednicu.

Ističemo kako su sjednice Općinskog vijeća javne i ovim putem pozivamo sve žitelje našeg Brotnja i zainteresirane  novinare za rad Općinskog vijeća da dođu na sljedeću sjednicu Općinskog vijeća koja će se održati sutra 28.02.2017. u 12:00 sati u Maloj dvorani (zgrada pored općine).

Unatoč tome što u se u nekim općinama sjednice Općinskog vijeća čak i uživo prenose na radijskim postajama u općini Čitluk se onemogućava transparentnost i informiranje javnosti o radu Općinskog vijeća Čitluk.

Kome to u Općinskom vijeću smeta javan i transparentan rad i zašto ?

I zašto se novinarima Naše TV nije dopustio ulazak na sjednicu bez obzira što se nisu najavili ?

S obzirom da se na web stranicama općine zapisnici sa sjednica Općinskog vijeća ne objavljuju smatramo da je takav način rada Općinskog vijeća netransparentan i krajnje neodgovoran prema žiteljima koji su izabrali sve nas u to isto vijeće.

HRVATSKI SAVEZ HKDU-HRAST ništa ne skriva i ističemo kako Općinsko vijeće nije nikakvo tajno društvo nego naprotiv javno tijelo koje mora tako i djelovati.

HRVATSKI SAVEZ HKDU-HRAST zalaže se i dalje će se zalagati za javan i transparentan rad Općinskog vijeća Čitluk, žitelji Brotnja imaju pravo znati koje odluke se donose i na koji način.

Na web stranicama općine nakon svake sjednice objavi se šturi sažetak koji kao da za cilj ima dati što manje informacija našim žiteljima što je krajnje neodgovorno i nekorektno.

HRVATSKI SAVEZ HKDU HRAST na sjednici kluba i na sjednici Općinskog odbora Čitluk jednoglasno je podržao odluku da sve sjednice Općinskog vijeća trebaju biti javne i video snimane u cijelosti te na taj način dostupne svima koji ih žele pogledati na internetu.

Predsjednik kluba vijećnika Hrvatskog saveza HKDU-Hrast

Darko Primorac

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Zoran Vukman: Idući cilj globalističke elite je potpuna kontrola i nadzor nad proizvodnjom hrane

Činjenica da je Bill Gates proteklih godina postao najveći zemljoposjednik u Americi može nas uputiti …