Petak , listopad 23. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / HSP: Bh veleposlanstva su izborna tijela SDA

HSP: Bh veleposlanstva su izborna tijela SDA

“U ovom poslu i procesu registracije direktno koordinira ministrica Vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja je od veleposlanstava BiH napravila produženu ruku Stranke demokratske akcije (SDA). Tu prednjače veleposlanstva u Norveškoj, Danskoj i Austriji, i to bez skrivanja, javno lobira za glasove Bošnjaka i to konkretno stranku SDA”, navode iz HSP-a.

Hrvatska stranka prava (HSP) pozivala je sve Mostarke i Mostarce da se registriraju za dopisno glasovanje posebice hrvatske nacionalnosti koji to još nisu učinili, a imaju rok do 6. listopada u ponoć, i tako odluče o sudbini Mostara. “Ne kažemo slučajno ‘odluče’, jer je primjetno da su Bošnjaci preko bosanskohercegovačkih veleposlanstava, posebice u skandinavskim zemljama i srednjoj Europi, maksimalno odradili registraciju Bošnjaka, kako bi mogli glasovati za izbore u Mostaru koji su planirani uoči Božića 20. prosinca, ove godine”, ističe se u priopćenju HSP-a.

Kako navode, kada su u pitanju registracije za dopisno glasovanje za Grad Mostar, u HSP-u raspolažu podatcima da su Bošnjaci već skupili više od 1500 registracija, dok su Srbi na oko 800 osoba.

“Kod Hrvata je najslabija registracija i zato ih pozivamo da se što prije registriraju i pomognu Mostaru u planiranom nelojalnom utjecanju na konačan izborni rezultat za Grad Mostar, koji to nije imao zadnjih dvanaest godina. U ovom poslu i procesu registracije direktno koordinira ministrica Vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja je od veleposlanstava BiH napravila produženu ruku Stranke demokratske akcije (SDA). Tu prednjače veleposlanstva u Norveškoj, Danskoj i Austriji, i to bez skrivanja, javno lobira za glasove Bošnjaka i to konkretno stranku SDA.

Nažalost, tome doprinosi i katastrofalna kadrovska politika Hrvata u BiH koja godinama nije imala svoje veleposlanike u europskim zemljama, gdje uglavnom žive Hrvati kao i uzurpator člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata Željko Komšić, koji je povukao i ono malo blijedih hrvatskih veleposlanika i zamijenio ih kadrovima svoje stranke DF-a, osim u Češkoj. Upravo Komšićev DF i Izetbegovićev SDA su u predizbornoj koaliciji za Grad Mostar i više nije tajna, javno provode istovjetnu politiku. Vanjska politika BiH je pretvorena u vanjsku politiku Bošnjaka i Srba, dok Hrvati vrijedno rade i pune proračune institucija koje rade na tome da se nas Hrvate zakine na sve moguće načine, podlo i na prijevaru. Slabljenjem gospodarskih subjekata Hrvata u BiH godinama se slabi hrvatska pozicija koja je kulminirala gašenjem Aluminija d.d. Mostar, i ogromnim egzodusom Hrvata u Irsku, Njemačku i zapadnoeuropske zemlje. Budući nas mjerodavne institucije ne štite, jedini način je snaga naših ljudi u zapadnoj Europi i njihova empatija i ljubav prema stoljetnim ognjištima, može zaustaviti ovaj „diplomatski udar“ koji se vodi iz Sarajeva. Mostar kao jedini pravi multietnički grad u BiH je zaslužio da o njegovoj sudbini odlučuju sami građani i narodi koji tu žive, a nikako ovaj „diplomatski izborni inženjering“ koji se vodi od strane Srba i Bošnjaka, kako bi dobili nezaslužene vijećnike u Gradskom vijeću i utjecali na izbor gradonačelnika grada Mostara”, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Nikola Raguž, predsjednik HSP-a.

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Svjetska banka: BiH očekuje najteža recesija od neovisnosti

Svjetska banka je u posljednjem izvješću objavljenom danas, zaključila kako očekuje da će BiH 2020. …