Četvrtak , siječanj 28. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Ivan Remeta: Pao je Hitler, pao je Staljin, pasti će crvena buržoazija, Orwell i NWO!

Ivan Remeta: Pao je Hitler, pao je Staljin, pasti će crvena buržoazija, Orwell i NWO!

Ako vjerujemo u Boga Isusa Krista koji se utjelovio u našoj ljudskoj povijesti, moramo shvatiti da je Bog u temelju svega i da on nije indiferentan ni prema čemu što je ljudsko, pa ni prema onomu što će biti s nama Hrvatima.
Nakon Domovinskoga rata mislili smo da će biti dovoljno deset godina da se očistimo od komunizma, od njegove nasilne ideologije, od ateizma. No čini mi se da će nam, kao Izraelcima u pustinji, biti potrebno četrdeset godina, zapravo dok jedan naraštaj ne izumre. Rekao bih stoga da je ovo novi Domovinski rat, duhovni boj u kojem se treba vratiti Stvoritelju i shvatiti da je naša budućnost ispred nas, a ne iza nas, da trebamo izgrađivati domovinu koju nam je Bog dao.

Povijest ima svoje trendove, uspone i padove. Da bismo se u tome očuvali, bitno je da bilo kao osobe bilo kao zajednica imamo čvrsta uporišta. Vjera je jedno od njih, i to temeljno. Milosrdni Bog u svijet šalje svojega Sina koji do kraja dijeli ljudsku sudbinu, kako bi nam poručio: »Ja sam s vama u tom prognaništvu, u toj dolini suza, niste sami, bit će dobro.«
To je uistinu temeljna poruka evanđelja koje govori o utjelovljenom »Bogu s nama«. Jer ako o Bogu govorimo prije svega kroz prizmu kazne, pakla, onda nema nade: ako smo nepovratno osuđeni, tada se ništa ne može pa onda i ne treba mijenjati. Ipak, govor o Božjem milosrđu ne smije biti jeftin, plitak, u smislu: što god činili, svi ćemo se ionako spasiti.
Tek kad zlo nazovemo njegovim pravim imenom i kad kažemo da nam je žao zbog silnih patnja koje su prouzročene tim zlom, možemo doći pred Boga i nadati se milosrđu. Jedini on, naime, može ponovno uspostaviti pravdu, otrti suzu sa svačijega oka te svima, i žrtvi i krvniku, podariti pravo na novi početak.
Zato papa Franjo naglašava upravo da treba ići na rub Crkve i društva, gdje ljudi ne znaju tko je Isus.
Ima nade jer Bog i dalje želi da bude dobro. I biti će dobro!
Milom ili odbranbenom silom.

Autor: Ivan Remeta (Johnny*)

(Kritičari ovoga intelektualca i dragovoljca Domovinskog rata predstavljaju kao filozofa, umjetnika, esejista, glazbenog i filmskog poznavatelja, buntovnika. Interesira ga sve i zato se neprestano educira i o svemu duboko promišlja. Svakako je intrigantna osoba, nepredvidljiva. Često se predstavlja metodom negacije: kazuje ono što nije. “Ono što jesam, usprkos svemu – jesam slobodan čovjek”. Nadimak Johnny* dobio je zbog istoimene pjesme grupe Vaya Con Dios. Ivanu možete pisati na e-mail: ivan.remeta@yahoo.com)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Don Anđelko Kaćunko – Estradni sotonizam!

Tko je Beyonce i tko stoji iza nje? Odnosno, kako je moguće da postane tako …