Ponedjeljak , listopad 26. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / KREŠIMIR JAKUMETOVIĆ: Ti si uvijek pobjednik jer si Kristov vitez

KREŠIMIR JAKUMETOVIĆ: Ti si uvijek pobjednik jer si Kristov vitez

Dragi brate i draga sestro u Kristu, nalazimo se u vremenu koje je veoma teško i neizvjesno. Ne znamo što nam nosi sutrašnji dan, što nam nose tjedni, mjeseci i godine koje su pred nama. Upravo zato i pišem ovaj tekst kako bih ti rekao da nikada ne posustaneš na svome životnome putu ma što god te snašlo i koliko god ti teško bilo. Gospodin je uvijek uz tebe i pomaže ti. Jedino On te nikada napustiti i zaboraviti neće. On je s tobom upravo onako kako je i obećao „u sve dane – do svršetka svijeta“. A njegovo obećanje i njegova riječ je jedino ono što je istinito! Kristova riječ oživljuje, ispunja srce mirom i radošću te daje nadu i smisao života!

Neka ta riječ Istine – Božjega milosrđa i Božje bezuvjetne ljubavi, bude uvijek putokaz na tvome životnome putu, i u dobru i u zlu, i u radosti i u trpljenju, i u zdravlju i u bolesti. Koračaj ovim životom uvijek zagledan u Isusa Krista, nikada ne gubeći vjeru i nadu! Patnje i boli će uvijek biti, ali s Isusom je sve lakše prebroditi.

Budi čovjek nade i vjere te živi u ljubavi i praštanju! Vremena su teška, ali ne gubi nadu! Vjeruj u Isusa i raduj se životu! Jer On je naša radost i naše spasenje. On je naše i Uskrsnuće i Život. On nas čeka raširenih ruku. Zato mu se radosno odazovi, svjedočeći i šireći radosnu vijest svojim životom, gdje god se nalazio!

Svojim hodom kroz ovozemaljski život nastoj uvijek činiti dobro na slavu, čast i hvalu Božju!

Svi smo mi samo grješni i slabi ljudi. Nemoj se obeshrabriti, ako ponekad padneš pod svojim križem; ta i sam Gospodin je padao na svome križnome putu noseći svoj križ prema Kalvariji da bi nam’ pokazao kako pad ne znači kraj već novi početak!

Stoga, glavu gore i hrabro naprijed s pouzdanjem u Gospodina i njegovo beskrajno milosrđe!

Osluškuj uvijek svoj unutarnji glas – glas svoga srca jer upravo to je Božji glas koji ti progovara! To je govor Duha Svetoga kako najbolje postupiti i što ti je najrazumnije činiti u određenoj situaciji.

I zapamti te čvrsto vjeruj: TI SI UVIJEK POBJEDNIK JER SI KRISTOV VOJNIK – NJEGOV VITEZ I POSLUŽITELJ!

BORBE PRED TOBOM NISU NIMALO LAKE, ALI JEDINO S ISUSOM – U NJEGOVIM REDOVIMA, U NJEGOVOJ VOJSCI, NE MOŽEŠ NIKADA IZGUBITI!

Dragi čitatelju, želim ti da ti ove riječi donesu mir, nadu, radost, hrabrost, praštanje, ljubav te svako dobro od Gospodina. Da ti donesu, upravo, Krista koji je toliko potreban cijelome svijetu.

Neka te dobri Isus blagoslovi i obasja svojim svjetlom te ispuni tvoje srce svojom milošću, mirom i milosrđem!

Bog s tobom!

Za Glas Brotnja: Krešimir Jakumetović, Osijek

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Miroslav Radman: ‘Imamo 1967 smrti manje nego u istom razdoblju lani’

Cijenjeni hrvatski znanstvenik, akademik Miroslav Radman, za RTL je govorio o epidemiji koronavirusa. Radman je kazao da …