Ponedjeljak , siječanj 25. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Ljubomir Šaravanja – DRUG BERO U NJEMAČKOJ OSNIVA PODRUŽNICE SVOJE CRVENE PARTIJE!?

Ljubomir Šaravanja – DRUG BERO U NJEMAČKOJ OSNIVA PODRUŽNICE SVOJE CRVENE PARTIJE!?

Hrvatski iseljenički domoljubni puk u Njemačkoj jako je uznemiren viješću koja se pojavila među Hrvatima u Njemačkoj, a koja govori o navodnom osnivanju SDP organizacija u Münchenu i Stuttgartu. I sam nisam mogao vjerovati svojim očima i ušima što to čujem i da li dobro čujem. Ali ništa me to sa jedne strane i ne iznenađuje kada sam  u nekim “rodoljubnim”medijima vidio predsjednika hrvatskih socijaldemokrata (čitajte bivših zagriženih Titinih komunjara) DAVORA BERNARDIĆA, kako se  ponosno pojavio i rašepurio među našom dijasporom u Njemačkoj ,koja ga jepred neki dan  tako lijepo počastila frenetičnim pljeskanjem nekoliko puta, pa je izgleda DRUG BERO shvatio da nije hrvatsko iseljeništvo protiv njegovog SDP partije nasljednice Saveza komunista Hrvatske, već da tu ima prostora zgrabiti i svoj dio kolača u što ga je, izgleda i uvjerio jedan Hrvat najveći socijademokrat u Njemačkoj i na Balkanu u čijem je društvu i viđen drug Bero kada je dobio niz takvih dugih pljeskanja. Ali saznajemo da su u publici mnogi tada samo zapljeskali Beri čisto iz znaka pristojnosti, što je on najvjerovatnije krivo protumačio.

S druge strane svjedoci smo kako je baš Njemačka a i naši iseljenici već duže vrijeme na meti komunjarske socijaldemokracije, pa se razni uvlakači  i poguranci  poput Nenada Zakošeka,dr. Ive Josipovića, gospođe Teršelić, Stipe vječnog Mesića,neodoljive Vesne dr.Pusić i drugih, uvlače raznim istomišljenicima, bilo Nijemcima ili bogatim Hrvatima i njihovim poduzećima koja ih debelo sponzoriraju na tim putovanjima i marksističkim seminarima, gdje se hrvatska domoljubna misao i pojedinci prikazuju kao opasni desnoradikalci, populisti, lučonoše govora mržnje pa im se prijeti i njemačkom policijom,  valjda da im se zabrani djelovanje i ulazak u ovu Hrvatima dragu i dobru zemlju.Nije li to opet zabranjivanje djelovanja političkim sredstvima, poput nekadašnjih vremena kada je emigracija krv pišala i svoj legitimni otpor svojim životima plaćala.

U svemu tome i u šutnji hrvatske dijaspore izgleda da drug BERO vidi svoju veliku šansu da se zaista i dopadne dijaspori. Ako se uzme u obzir da bi mu se u tome mogao vrlo rado i bez problema priključiti jedan dio balkanskih jugo nostalgičara, onda bi socijalističke čelije hrvatskog SDP zaista i mogle zaživjeti u Münchenu i Stuttgartu, pa bi onda drugovi vidjeli za dalje, imali se smisla širiti među našim ljudima. Navodno i neki mladi “Hrvati” koji nedovoljno poznaju svoju povijest pokazuje ambicije za priključenje Partiji druga Bere, jer možda bi se ubuduće mogli naći na njegovim sigurnim listama te bez problema i sposobniji uletjeti u Sabor . Netko ih je izgleda dobro uvjerio kako bi u tome imali dobrih izgleda i velike šanse povezujući se još jače sa  istomišljenicima, koji im daju dio glasova na svakim izborima u dijaspori. Mnogi se pitaju mjenja li se to politička slika iseljeništva i sa kojim ciljem. Pored ovakvoga HDZ ništa to nečudi.

BERO i drugovi dobro znaju čiju zaštitu uživaju i kako treba tu donedavno vjernu HADEZE utvrdu u iseljeništvu razgraditi, tako da domoljuba i hrvatskih populista, čim manje ima, a oni da se šire sa balkanskim asocijasijama i anti nacionalnim djelovanjem po njemačkim seminarima gdje nastoje zadobiti povjerenje aktualne njemačke politike. I u tome za sada imaju velikog uspjeha.

 Sa velikim poštovanjem

Ljubomir Šaravanja,prof.

hrvatski iseljenik  Hamburg

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Nova rezolucija EU o BiH: Problem su korupcija i izborne prijevare

Europski parlament izradio je nacrt nove rezolucije o Bosni i Hercegovini. U novoj rezoluciji BiH …