Subota , rujan 26. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Migranti zapalili smeće, 100 ih već pobjeglo u planine

Migranti zapalili smeće, 100 ih već pobjeglo u planine

Neizvjesno je stanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća koji su danas trebali biti prebačeni u kasarnu kod Sarajeva.

U Vučjaku su u ponedjeljak ujutro pristigli brojni novinari i policija koja je dovela nove migrante.

– U tijeku su pripreme za preseljenje ljude iz Vučjaka – rekao nam je Rade Kovač, načelnik sektora za operativnu podršku.

Migranti cijelo jutro rade barikade od smeća.

U vladu kantona nije stigao nijedan službeni akt iz ministarstva sigurnosti BiH. Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona kažu da su spremni asistirati pri izmještanju migranata. Jutros ima osjetno manje migranata u Vučjaku. Kako saznajemo u kampu, preko stotinu ljudi se sinoć zaputilo put granice u planine. Migranti nam kažu da su se neki od njih vratili jer je bilo prehladno i pada snijeg, a neki se još nisu vratili. Za neke ne znaju gdje su. Tijekom jutra su u dva navrata dolazila dva policijska autobusa s migrantima.

Trenutno se čeka odluka koja bi trebala biti objavljana u podne o sudbini kampa Vučjak. Kako saznajemo od policije i nadležnih službi, nije vjerojatno da će danas biti izmještaja.

– Čak i danas donesu odluku o izmještaju, bit će potrebno par sati za pripreme i ne vjerujemo da će pokreta biti do sutra – rekao nam je sugovornik iz policije.

Peter Van der Auweraert, šef misije Međunarodne organizacije za migracije u BiH, sinoć je za N1 kazao da danas definitivno neće doći do zatvaranja kampa Vučjak. On nije precizirao gdje bi mogli premješteni, kao i kad.

abcportal.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Natječaj na temu »POBIJENI HERCEGOVAČKI FRANJEVCI«

Široki Brijeg, 21. rujna 2020. (Vicepostulatura) – Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca, koje …