Ponedjeljak , svibanj 25. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Mladen Pavković: 18. studenoga Hrvatska se sjeća i oplakuje svoje nevine žrtve

Mladen Pavković: 18. studenoga Hrvatska se sjeća i oplakuje svoje nevine žrtve

Prijedlog Vlade RH da se 18. studenoga proglasi blagdanom – za svaku je pohvalu. Na taj način mnogi će imati prigodu da baš toga dana dođu u Vukovar i Škabrnju i odaju dužno poštovanje onima koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, koju smo ostvarili pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana. Međutim, sporan nam je naziv tog blagdana – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Bolje i pravilnije bi bilo da se taj blagdan naziva – Dan sjećanja na hrvatske žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na hrvatsku žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Na taj način svima bi bilo jasno da se blagdan odnosi na „hrvatske žrtve“, tim prije jer su one stvarno to i bile, a u suprotnom bojimo se da će  predloženi naziv od strane Vlade unijeti nepotrebne nesuglasice, nemir i rasprave, kao – odaje se počast „svim žrtvama“, pa i onim srpskim i drugima koje su nas napale i okupirale.

Tog dana, 18. 11., Hrvatska se sjeća i oplakuje svoje, prije svega, nevine  žrtve.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Više ne želi biti idiot: Raspudić ulazi u politiku na listi MOST-a; Stigao i nizak udarac Jandrokovića: Imam troje djece s jednom ženom”

Raspisivanjem izbora u susjednoj Republici Hrvatskoj krenulo se i sa nagađanjima o mnogim koalicijama, pa …