Srijeda , siječanj 20. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Mladen Pavković: Ljubiću, tko će koga, ako neće svoj svoga!

Mladen Pavković: Ljubiću, tko će koga, ako neće svoj svoga!

Nakon obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu rasplamsao se medijski rat na hrvatskoj desnici. Više ne znaš tko je s kim i tko je protiv koga. Sve to mirno, kao i obično, prate oni na tzv. lijevoj strani i ne upuštaju se u te i takve rasprave već samo čekaju kad će netko od hrvatskih domoljuba „pokošen ili u jadnom stanju“ doplivati do obale, pa da ga poput Indijanaca skalpiraju do kraja.

Još prije parlamentarnih izbora Marko Ljubić dobio je zadaću – skinuti Velimira Bujanca i njegovu Bujicu na tv-mreži Z1. Prije toga svako malo ovaj je komentator bio „glavni“ gost ove rado gledane emisije. No, kako to već kod nas biva novci su očito i u ovome presudili, ili tko više plati -njegovo je. A više je prema svemu sudeći platila (za koga, zbog čijih interesa?) Osječka televizija i smislila (zapravo kopirala) Bujicu i dala Ljubiću da se i on tri puta tjedno, poput Bujanca, obračunava s neistomišljenicima, tj. sa svima onima, poglavito desnima (sic!), koji ne jedu s istog tanjura kao oni koji su trenutačno na vlasti.

I tako, rodila se Ljubićeva – Budnica!

Na tome se naravno sve ne završava, jer u igri su ipak ozbiljna financijska sredstva, koja i te kako treba opravdati, sve u stilu veži konja gdje ti aga kaže.

A „aga“ je rekao: tko nije za nas, taj je protiv nas!

I igra, ili bolje rečeno komedija je krenula – tko će koga, ako ne će svoj svoga!

Sada se Marko Ljubić postavio i kao zaštitnik generala Tome Medveda, inače ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika hrvatske Vlade (portal Kamenjar, 12.8. 2020.). U svom opširnom komentaru se pita – Tko i zašto pakira Tomi Medvedu?

Netko je na to dao kratak komentar: Kad vidim tko to piše – trčim u WC!

Kao prvo, Tomo Medved se zna i sam braniti, pa ako je “pogođen“ onim što su mu izrekli i objavili, poglavito u svezi njegova klanjanja onima koji su bili na „drugoj“ strani, javit će se, kao što se javio i niz puta do sada.

Komentatori ala „kako vjetar puše“ samo mute vodu.

Tako Ljubić, među ostalim, brani Pupovca i nastoji ga prikazati kao čovjeka koji se neprestano zalaže za mir, koji Hrvatima želi dobro, pa i time da priznaju što se priznati ne može – da su dužni klanjati se i agresoru!

Istina, lijeva i desna Pupčeva ruka Boris Milošević je bio u Kninu kao predstavnik Srba, ali koliko je Srba to istinski prihvatilo? A kad je već došao u Knin od njega smo očekivali da će možebitno reći samo jedno – Oprostite Hrvati, kajem se za sva zla koje su prema vama učinili moji sunarodnjaci!

Zbog čega je Srbima, ala Milošević ili Pupovac tako teško reći – oprostite?

Ljubić neprestano inzistira (zašto, zbog čega?) na navodnim zločinima Hrvata, a toga sigurno ne bi bilo da nije bilo srpske i ine agresije ne samo na Hrvatsku već i na BiH.

Hrvati se bez riječi „oprosti“ ili “kajemo se“ još uvijek ne mogu pomiriti s onim što su doživjeli tijekom stvaranja hrvatske države.

Zar Ljubić i njemu slični, stvarno misle da je moguće nekome ubiti oca, majku ili djecu i provaliti u njihov dom, a da se za to nitko nikome ne treba ispričati, a još manje platiti bilo kakvu odštetu?

Ovaj komentator se uz ostalo obrušio i na pripadnike HOS-a, pa čak ističe da su učinili „naivan udar na vlastitu državu“. Tko mu je to rekao: Pupovac?

Što nisu „zabranili“ HOS-ovce u vrijeme kad su recimo svojim životima branili Škabrnju? Kakve su tada nosili oznake?

Ako Ljubić već brani pripadnike srpske manjine, a ne i one koji su položili svoje živote na Oltar hrvatske Domovine, onda neka ih upita u Budnici ili „Ludnici“ što se dogodilo s  dr. Ivanom Šreterom ili gdje su kosti još tako velikog broja nestalih Hrvata?

Nemoguće je da oni to ne znaju.

Iznimno veliki broj nevinih Hrvata je bio zatvoren, maltretiran, pa i ubijen u koncentracijskim logorima po Srbiji. Nije li red, gospodine Ljubiću, da se upitamo- kada će razni pupovci i slični otići tamo i zapaliti svijeće, ili kada će Srbi vratiti sve što su opljačkali u Hrvatskoj, pa i dokumentaciju iz vukovarske ratne bolnice?

Nama je danas puno važnije pitanje od odlaska u Grubore:  kada će napokon srpski i ini ratni zločinci odgovarati? I zašto već nisu, nego tko navodno pakuje, a tko ne Tomi Medvedu, čovjeku sa blistavom i neospornom ratnom karijerom.

Mladen Pavković

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Na prosvjedu protiv koronamjera u Austriji sudjelovalo 10.000 ljudi

Oko 10.000 ljudi, prema procjenama policije, okupilo se u subotu poslijepodne u Beču na prosvjedu …