Ponedjeljak , siječanj 25. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Mladen Pavković: Tito je i dalje „najveće ime“ među počasnim članovima HAZU
HAZU

Mladen Pavković: Tito je i dalje „najveće ime“ među počasnim članovima HAZU

Najveća i najznačajnija kulturna ustanova u Hrvatskoj, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), ovih je dana u svoje redove primila nove članove: redovne, dopisne i suradnike.

Međutim, ponovno nije primila ni jednog počasnog člana!

A među njihovim počasnim članovima još je danas 42 (po njima) zaslužnih osoba, od kojih su svi već odavno pokojni, što će reći da od stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države nisu primili ni jednog.

Ranije smo pisali kako „samo oni“ mogu biti počasni članovi, među kojima je i ime Josipa Broza Tita, a tada su, na osnovu naše dobronamjerne kritike, preko noći, tiho, izmijenili odluku, pa su odlučili da počasni članovi i dalje mogu biti tih 42 „sretnika“ na čelu s Titom, ali to su ograničili na način da su dopisali – do njihove smrti!?

Stoga danas ova institucija  ima počasne članove, od kojih je „najmlađi“, najsporniji, Josip Broz Tito, kojeg su se već mnogi odrekli, ali ne i hrvatski akademici (svaka čast iznimkama).

Zanimljivo je također da je najveća većina današnjih akademika i sama zauzimala elitna mjesta u raznim komunističkim organizacijama i organima gonjenja, ali to gotovo nitko od njih ne spominje u svojim službenim životopisima.

Nu, nije istina da u Hrvatskoj i svijetu ne postoje osobe koje bi mogle i trebale biti počasni članovi HAZU, tim prije što se u svezi toga biraju osobe koje su „zaslužne za razvoj i napredak znanosti ili umjetnosti“.

Kakve veze recimo s tim „člankom“ ima Josip Broz Tito?

Prije bi bilo da su „besmrtni“ dovoljni sami sebi (svaka čast iznimkama), pa što da im onda njihov lagani i dobro plaćeni „posao“ kvare neki – počasni članovi, osobito oni koji su zaslužni za stvaranje hrvatske države!

Pored toga, već je krajnje vrijeme da se ova institucija „otvori“ prema narodu, a ne da se ponašaju kao masoni ili  članovi nekih drugih tajnih organizacija, odnosno da ulicama hodaju ili se pojavljuju na skupovima  (da umreš od smijeha) kao „živi spomenici“..

Mladen Pavković

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Pavković: Zvonko je bio i ostao hrvatska legenda

S tugom se sjećamo istinskog hrvatskog domoljuba Zvonka Bušića-Taika (Gorica, BiH, 23.1.1946. – Rovanjska, 1.9. …