Četvrtak , listopad 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Mladen Pavković: Uzalud vam trud svirači

Mladen Pavković: Uzalud vam trud svirači

Nakon prve epizode tv serije Antuna Vrdoljaka „General“ ponovno su se javili jedni te isti: kako ih je „sve“ smetalo u filmu, tako ih sada „sve“ smeta u seriji, koja je tek krenula, na Prvom programu HRT-a.

Naime, u „Generalu“ nitko od njih ne nalazi ništa dobroga, već samo nižu navodne greške, a idu i dotle da i seriju proglašavaju „ništavnom“ i u rangu sapunica.

Obrušili su se i na glavnog glumca, svjetski poznatog Gorana Višnjića.

Ništa im ne valja!

Notorni Nenad Polimac čak je povezao (Jutarnji list, 13.12. 2019.) i odlični Vrdoljakov film „Duga mračna noć“ s „Generalom“. Ni to mu nije odgovaralo, bilo je predugačko, a taj se film i istoimena serija, kaže, pojavila „“kad na malim ekranima doslovno nije bilo ničega“.

Nije istina da te „jedne te iste“ smetaju samo navodne greške u Vrdoljakovu  filmu i seriji, u kojima se  obrađuje tema hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Oni ne mogu i ne žele  prihvatiti ništa što je pozitivno vezano uz stvaranje slobodne, samostalne i nezavisne hrvatske države, pa traže dlaku u jajetu.

Recimo, igrani film „Dnevnik Diane Budisavljević“, koji je pokupio „sve“ nagrade i priznanja nije samo pun greška, već je čisti falsifikat hrvatske povijesti, ali oni to preskaču, jer im odgovara sve i sva gdje se pljuje po Hrvatskoj i, hrvatskim braniteljima i stradalnicima.

I da se razumijemo: tko bi se god usudio napraviti film ili seriju na sličnu temu, o Domovinskome ratu, naišao bi na otpor.

Ovakva jadna, smiješna i blesava pisanja „u ime kritike“ manje-više su i poruka drugim filmskim djelatnicima: snimite film o Vukovaru, Škabrnji, Ovčari… proći ćete daleko gore nego što je prošao Vrdoljak, koji je jedan od rijetkih koji se usudio snimiti film i seriju koju smo dugo čekali i koja unatoč svega zaslužuje samo pohvale i priznanja, tim prije jer je već i prva od osam serija „Generala“ potukla sve rekorde gledanosti.

Zavidne i jalne kritike će proći, a „General“ će ostati!

Ili: nisu željeli Hrvatsku, pa kako će željeti i filmove i serije koje ih tjeraju u očaj?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Što je uzrok smrti splitske maturantice?

Dana 28. lipnja, odnosno tri dana nakon prve odluke o obvezi nošenja maski, na adresu …