Četvrtak , siječanj 21. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Nadzorni odbor Aluminija usvojio Plan poslovanja Društva za 2017. godinu

Nadzorni odbor Aluminija usvojio Plan poslovanja Društva za 2017. godinu

Članovi Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar, pod predsjedanjem Dalibora Miloša, jednoglasnom su odlukom, uz puno odobravanje i potporu, prihvatili Izvješće o radu Uprave Društva koje im je predstavio direktor Mario Gadžić, s naglaskom na provedbu Strateškoga plana restrukturiranja Aluminija, kojom su uspješno postavljeni temelji pozitivnomu poslovanju tvornice u ovoj godini.

– To potvrđuju pozitivni poslovni ishodi iz prva dva mjeseca tekuće godine, otkako su na snazi nove poslovne okolnosti, u prvomu redu novi ugovori. U najkraćemu, identificirali smo bolest Društva i krenuli u borbu sa svime što ga je ugrožavalo, nastavljajući opsežna restrukturiranja naslijeđenih dugovanja koja su nam i dalje najvećim bremenom – sažeo je Gadžić usmjerenje djelovanja Uprave kojoj je na čelu, a koja je Aluminij, u samo nekoliko mjeseci, vratila s ruba proglašenja stečaja, postavivši mu zdrave osnove oporavka.

Također jednoglasno, usvojen je i ambiciozan Plan poslovanja Društva za 2017. godinu, s jasno zacrtanim ciljem ostvarivanja dobiti s istekom godine. Tim je planom, naime, predviđen porast prihoda od 40 posto u odnosu na prošlu godinu, kao i povećanje proizvodnje za 23 posto. Predviđeno je i uključenje novih 30 elektrolitičkih ćelija do isteka kalendarske godine. Ukupne investicije u proizvodnju dosegnut će 25 milijuna KM, a u planu je napraviti 46 milijuna KM ušteda u odnosu na lanjski troškovnik.

Pozdravivši predan rad Uprave, evidentan zaokret u načinu poslovanja i konkretne pozitivne pomake, predsjednik Miloš iznio je optimistična stajališta o budućnosti mostarske tvornice, naglasivši kako je, ipak, još puno posla u nastavku godine i kako početni dobri pokazatelji ne smiju značiti opuštanje, nego naprotiv traže održavanje visokoga tempa rada i stalan oprez.

– Ovi rezultati uistinu daju nadu u optimizam da je Aluminij na putu oporavka, ali se nikako ne smije gubiti iz vida svijest o stanju u kojemu je tvornica preuzeta, a koje traži još puno posla i bolnih koraka u vremenu pred nama – zaključio je predsjednik NO-a Društva, navodi se u priopćenju Aluminija Mostar.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Sindikati zdravstva u štrajku, Vlada poziva na pregovore, ostali osnivači SKB-a šute, a pacijenti čekaju na liječenje

Vlada poštuje zdravstvene djelatnike i cijeni njihovu ulogu, te je neupitno potrebno čim prije usuglasiti …