Utorak , srpanj 7. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / NAKON PET DANA Ukida se samoizolacija za one koji dolaze iz BiH

NAKON PET DANA Ukida se samoizolacija za one koji dolaze iz BiH

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Davor Božinović, najavio je ukidanje mjere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Ukida se mjera dvotjedne samoizolacije za dolaske iz Bosne i Hercegovine. Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je otvaranje granice prema susjednoj Bosni i Hercegovini, prenosi Dnevnik.hr.

‘Kao što smo više puta komunicirali, mi smo u fazi plesa s virusom. Analiziramo na dnevnoj osnovi sve što se događa u zemlji i okruženju. Europska unija će izaći s preporukama i vjerojatno ćemo kao članica EU-a u određenoj mjeri liberalizirati režim prelaska granice kad su u pitanju državljani Europske unije i naše susjedne zemlje”, rekao je Božinović.

Objasnio je da će pričekati epilog razgovora u Bruxellesu, ali izvjesno je ukidanje ograničenja.

”To će značiti da svi koji ulaze u Hrvatsku se pridržavaju epidemioloških mjera i više ne bi bilo samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine”, istaknuo je ministar. Na pitanje kad će se donijeti odluka rekao je:” Vrlo skoro. Najkasnije sutra”.

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mostarac Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić u Hrvatskom saboru

Prema neslužbenim rezultatima izbora za Hrvatski sabor, u saborske klupe ulazi MOST-ov bračni par Nino …