Petak , prosinac 4. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Nogometne sutkinje u Čapljini pokazale muškim kolegama kako se sude utakmice

Nogometne sutkinje u Čapljini pokazale muškim kolegama kako se sude utakmice

UEFA Superkup između Liverpoola i Chelsea 5:4 (2:2) odigran prije nešto više od godinu dana odlično je odsudila 35-godišnja sutkinja, Francuskinja Stephanie Frappart.

 

Ovo je bio prvi put u povijesti nogometa da Europski Superkup sudi žena, a njeno odlično držanje i suđenje na ovoj utakmici je itekako bio dokaz da je ženama mjesto u muškom nogometu, a i nogometu općenito.

Kako mi u svemu kasnimo za europskim nogometom sigurno će dosta vremena prođi da vidimo žene koje sude neke važnije susrete u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Ipak, u nižim rangovima, kao i u uzrastima najmlađih nije tako. Jučer smo se iznenadili promatrajući utakmice predpionira i pionira u Čapljini gdje su se sastali mali nogometaši Čapljine i Zrinjskog. Pravdu su dijelile dvije sutkinje i to Lea Čepo i Laura Dugandžić. Muški kolega na utakmici je bio David Čule.

Foto: Hercegovina.in | Laura Dugandžić

 

U utakmici predpionira glavna sutkinja bila je Lea Čepo koja je svoj posao odradila za deset. Djeca su igrala i uživala u nogometu. Suđenje je bilo dosta dobro i nismo primijetili ni jedan sporni detalj. Također, Laura Dugandžić na mjestu pomoćne sutkinje svoj posao je odradila za deset.

Da ne izostavimo ni suđenje Davida Čule koji je zasigurno nakon suđenja sutkinje Čepo imao dosta težak posao, (David Čule glavni sudac na utakmici pionira istih momčadi op.a.) ali i on je svoj zadatak odlično odradio.

Foto: Hercegovina.in | Lea Čepo

 

Nema sumnje da je ovo veliko osvježenje u 1. Ligi HNŽ za predpionire i pionire, a nadamo se da ćemo i u buduće vidjeti sve više žena da dijele pravdu na nogometnim igralištima.

Hercegovina.in

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Nedjeljko Ripić, nositelj liste Mostar Zapad ispred koalicije MOSTAR MOJ DOM: Grad mora pomoći svojim žiteljima

U vrijeme krize izazvane virusom Covid-19, Grad je suočen sa gospodarskom krizom koju najviše trpi …