Srijeda , siječanj 20. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / sport / O stanju u hrvatskom sportu i društvu

O stanju u hrvatskom sportu i društvu

Vinkovački dogradonačelnik, Ivan Bosančić ,osvrnuo se na sramotne događaje u hrvatskom nogometu, na evidentan slučaj sudačke manipulacije tijekom nogometne nutakmice Dinamo-Cibalia te na stanje u društvu. Citiramo njegovu izjavu.

“Politiku i šport ne treba miješati, kažu. Slažem se.

Međutim, ovaj slučaj toliko odskače i toliko je očit da je postao simbol nečega što ne podnosim, što većina građana ne može podnijeti – a to je: nepravda!

U ovoj sudačkoj odluci ne vidim samo športsku nepravdu, u kojoj su oštećeni i igrač Cibalije i cijela momčad, nego se u njoj zrcali sputavanje manjega, slabijega. Sputavanje napaćene Slavonije i malih gradova Hrvatske.

Ali, kada to udaranje po glavi postane pre-očito, tada se rađa nova snaga, ja bih rekao inat, slavonski inat. Nećemo šutjeti i čekati.

Vinkovci imaju ogroman potencijal. Nećemo se osvrtati na izgubljene bitke i nepravde, nego ćemo se okrenuti novim pobjedama.

Zahvaljujući mojim vrijednim kolegama a napose ministrici za regionalni razvoj i EU fondove, Gabrijeli Žalac, pripremili smo niz projekta kojim ćemo u prvom koraku stvoriti stotine radnih mjesta, te potom širiti priču s dugoročnim ciljem povratka mladih iseljenih Vinkovčana i ponovnog spajanja razdvojenih obitelji.

Vinkovci mogu i hoće postati mjesto poželjno za život, nama koji smo ostali i onima koji su trenutno otišli u Njemačku, Irsku, i druge strane zemlje. …”

Željko Maršić ZENGA

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

BIT ĆEMO UZ NJIH: Hrvatska počinje na SP-u, evo gdje ih gledati

Prva utakmica Hrvatske na Svjetskom prvenstvu za rukometaše u Egiptu donijet će nam i prvi test koji će Lino Červar sa …