Ponedjeljak , svibanj 25. 2020.
Naslovnica / Tehnologija / Pavuna: “Ovdje se događa vrhunska znanost, a mediji ni slova?”

Pavuna: “Ovdje se događa vrhunska znanost, a mediji ni slova?”

“Izuzetni znanstvenici u Cavtatu, a Soros-mediji ni slova!?”, poručuje dr. Davor Pavuna, povodom 9. međunarodne znanstvene konferencije “From Solid State To Biophysics” (Od poluvodiča do biofizike) u organizaciji Švicarskog Insitututa za tehnologiju (EPFL) u Lausannei, na kom je i zaposlen kao istraživač.

“Dragi moji Hrvati u svijetu,

slavimo pobjedu Hrvatske, ali red je da saznamo i kakve udba-medije i dalje ima tzv. RH-kifla:

Ovaj  tjedan imamo 9. redovnu konferenciju znanstvenika iz svijeta u Cavtatu, uz nekoliko desetaka IZUZETNIH Hrvat(ic)a, a niti jedan medij nije objavio  … NITI JEDNO SLOVO !?

Ne morate biti genij da vidite da se ovdje događa vrhunska znanost”, poručuje Pavuna.

Među sponzorima organizacije ove međunarodne znanstvene konferencije su i Ministarstvo znanosti RH, Institut Ruđer Bošković, Dubrovačka biskupija, Institu za fiziku Zagreb, Sveučilište u Dubrovniku, i drugi.

Davor Pavuna je voditelj grupe za supravodljivost na EPFL, profesor fizike, predsjedavao je komisiji doktorskih studija biofizike zapadne Švicarske. Autor je brojnih znanstvenih radova, udžbenika i stručnih knjiga, organizator više od 30 konferencija i pet ljetnih škola, a održao je i veliki broj stručnih predavanja.

Na ovogodišnjoj konferenciji sudjeluju brojni znanstvenici, a sažetak možete vidjeti ovdje.

Duh konferencije najbolje oslikava život i rad pokojnog Pierre-Gillesa de Gennesa (slika), koji se bavio supravodljivušću, polimerima, pamćenjem i mnogim drugim područjima, a po kom je imenovana nagrada koja se dodjeljuje iznimnim mladim znanstvenicima u biofizici.

 

Izvor: narod.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Kriminalci otvoreno prodaju i kupuju vaše podatke, a Facebook ne čini ništa da bi ih spriječio

Stručnjaci za računalnu sigurnost iz Talosa otkrili su na Facebooku pravo blago hakerskih grupa i …