Srijeda , siječanj 20. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Pero Barbarić Pepi: Pokušaj obmane javnosti od strane režimskih zagovornika političkog kontinuiteta

Pero Barbarić Pepi: Pokušaj obmane javnosti od strane režimskih zagovornika političkog kontinuiteta

Diljem Hrvatske, BiH i dijaspore osjeća se velika radost i veselje u srcima napaćenog hrvatskog naroda  što osjeća da bi  uskoro, kao i 90-ih mogao svjedočiti željno iščekivanom padu dvopartijskog sustava, koji evo već gotovo dvadeset godina, ustrajno i otvoreno radi protiv interesa hrvatske države i hrvatskog naroda – i to je istina.

Ljudi osjećaju da se približava duh promjena i  da režim, unatoč brojnim mehanizmima jednostavno više ne uspijeva učinkovito  razvodniti i  zaustaviti ovu provalu pozitivnih emocija u narodu koji je toliko pritisnut i potišten raznim nevoljama koje mu je priuštio ovaj dvopartijski režim.

Budući da su zlo i njegovi agenti, iako okrutni, ipak poprilično i glupi, te misle u svojoj zloći da je moguće zaustaviti miris jedne ljubičice u proljeće da miriše – jer kad dođe njezino vrijeme ona jednostavno miriše.

Tako režim i njegove sluge u svojim uzaludnim i prljavim rabotama  misle da je moguće zaustaviti ove pozitivne procese, ovu nadu i radost promjena i dolaska novog hrvatskog proljeća, kao što su i 90-tih mislili da će isključivanjem razglasa na koncertu Prljavog kazališta na trgu bana Jelačića u Zagrebu zaustaviti isti proces oduševljenja naroda dr. Franjom Tuđmanom koji je doveo do pada jednopartijskog sustava.

Vjerujem da ni sad svojim dezinformacijama i obmanama neće uspjeti  da ugase i zaustave ovu radost i oduševljenje hrvatskog naroda kandidaturom dr. Miroslava Škore koja će po svojoj prilici dovesti do pada dvopartijskog režima.

Vjerujem da je Bog stavio granicu njihovoj zloći i njihovoj moći koju ovaj put unatoč želji i bijesu neće moći preći.

Nalazimo se završnoj fazi izborne kampanje, kad režim posljednjim trzajima pokušava svojim operativnim dosjetkama spriječiti dolazak željno iščekivanih promjena na Pantovčaku.

U ovoj fazi glavni operativci režima, iako su cijelo vrijeme spočitavali politički amaterizam dr. Škori ipak nisu mogli pronaći neki ozbiljniji gaf kojim bi ga kompromitirali, pa sami pomno osmišljavaju lažne izjave dr. Škori ili izrečene riječi vade izvan konteksta te ih operativno preko svojih medijskih servisa plasiraju široj javnosti sa ciljem izazivanja revolta i bijesa potencijalnih glasača Škore, koje u konačnici treba okrenuti protiv njega.

Nakon ovih par školskih primjera pokušaja obmane javnosti koje ću navesti, za očekivati je da će najvažniju dezinformaciju u svezi tobože Škorine izjave pustiti na sam dan  izborne šutnje, tako da je Škoro neće moći demantirati. Pretpostavljam da bi to mogla biti dezinformacija koja treba jako uvrijediti HDZ-ovo glasačko tijelo koje je zbog neautentičnosti i prevare razočarano u Kolindu, nadajući se da će s tom dezinformacijom natjerati HDZ-ovo članstvo da ponovno izaberu  Kolindu za predsjednicu RH, ali ovaj put kao manje zlo.

Navest ću samo nekoliko modela obmana, dezinformacija i poluistina koje su na djelu, a kojima režimski novinari i zagovaratelji KONTINUITETA nastoje kompromitirati dr. Miroslava Škoru.

Jedan model dezinformiranja je strategija inverzije koja sve pozitivne stvari dr. Miroslav Škore pokušava prikazati kao negativne. Naprimjer Škorinu najavu da će biti prvi predsjednik koji će biti u Hodu za život (što kandidati numerološko-astroloških praznovjerja ne smiju ni pomisliti) uslijedio je odmah ovaj klasični odgovor režima kako je tobože dr. Škoro bio pozvan prošle godine da pjeva ali je eto to odbio…

Nakon ove inverzivne dezinformacije, hvala Bogu da je odmah uslijedio autentičan odgovor bivše koordinatorice Hoda za život – Hajdi Begovoć, koja je javnosti rekla da je laž da Škoro nije htio pjevati na manifestaciji Hoda za život, nego da je dr. Škoro predložio jako dobru inicijativu o povratku Hoda za život na Zrinjevac i da njegov nastup bude uz igru i obiteljsko druženje sa djecom. Nažalost koncert je otkazan, ali ne od strane Škore nego organizatora.

Drugi model dezinformiranja je kad se riječi koji je netko izgovorio vade izvan konteksta i sa određenim sugestijama te  uz prigodan tendenciozni naslov  objavljuje kao udarna i skandalozna vijest.

U ovom duhu je i odvratna i PODMUKLA  dezinformacija da će  se  dr. Škoro ubrzo obračunati sa Crkvom kojom će njezino djelovanje kao iznenada probuđeni boljševik, svesti u okvire  sakristije…

Zatim je tu treći model učinkovitog sugestivnog dezinformiranja javnosti koji ide preko raznih režimskih novinara koji tobože argumentirano, na jedan vrlo lukav i perfidan način, svojim smiješnim pamfletima probaju jurišati na lik i djelo dr. Škore čiju kandidaturu pokušavaju predstaviti kao podvalu i promašaj te, zdušno zagovaraju politiku kontinuiteta koja je puno gora i  od sadašnjeg statusa quo…

Barem u situaciji status quo zlo ostaje na istoj razini, a u politici kontinuiteta oni koji su donijeli zakone kulture smrti čije obrise već osjećamo na svojoj koži traže njihov daljnji razvoj.

Napravit ću samo kratki osvrt na jednog od njih koji je ne tako davno pokazivao određene znakove minimuma novinarske slobode, na g. Dujmovića.

On u svojoj zadnjoj tendencioznoj kolumni nastavlja sugestivno zagovarati politički kontinuitet Kolinde Grabar Kitarović i napadati dr. Škoru i njegovu ideju o mogućnosti promjene na način da sam postavlja apsurdna pitanja i daje logičke odgovore, ostavljajući čitatelju zaključak da je onda glas za Škoru izgubljen.

Gosp. Dujmović tako postavlja sam sebi logičko pitanje „kako će g. Škoro promijeniti Ustav kad nema dvotrećinsku većinu…“, što je istina, ali zaboravlja g. Dujmović prvo javnosti objasniti, za koju je zabrinut i koju želi prosvijetliti da slučajno ne pogriješi kod izbora, je li predloženi model ustavnih promjena dobar, poželjan i koristan hrvatskom narodu pa makar i ne imao potrebnu većinu u saboru, a drugo zaboravio g. Dujmović također napomenuti javnosti da su u idućoj godini i parlamentarni izbori, da će se ovo oduševljenje vrlo vjerojatno sinergijski prenijeti na narod koji bi mogao tada potpuno pomesti crveno-crnu koaliciju dvopartijskog sustava i imati onda potrebitu dvotrećinsku većinu za promjenu Ustava.

Gosp. Dujmović unatoč svom velikom znanju, iskustvu i povremenim impulsima slobode koje je slalo javnosti, nije se uspio razviti u autentičnog i slobodnog novinara. Kao i svi novinari bili ste pozvani  da postanete orao istine koji će letjeti slobodno i visoko po novinarskom nebu, koji će znati uočiti istinu sa visine prije nego što je uoči obični čovjek i donijeti je narodu, ali nažalost  postao je kokoš koja ne vidi puno ispred sebe ili ne želi vidjeti pravu istinu nego čeprka po blatu dnevno-političkih igara i vadi slinave gliste laži koje želi prokrijumčariti javnosti kao istinu.

Zanimljivo je g. Dujmoviću, da Vam Vaše znanje i iskustvo nije pomoglo da spoznate istinu da je dvopartijski sustav i njihove marionete stvar prošlosti, dok je tu istu istinu spoznao obični svijet.

Svi ovi pokušaji režimske medijske svite i njihovih paraobavještajnih informativnih dostavljača slični su  budali koja ubaci kamen u vodu bistrog bunara kojeg onda iz zamućene vode treba izvaditi 12 mudraca. Ali unatoč vašem domišljatom mućenju bistre i jasne političke zbilje, istina je voda duboka i brzo se izbistri i u obrisima te vode narod vidi dr. Škoru kao odraz svoje volje i političkog sluge.

Nametnuti tempo i razne „održive“ agende koje su elitisti zacrtali i kojih će pred nama u budućnosti bit sve više, neće ostaviti  nikom mogućnost  da bude neopredijeljen.

Svatko će se nedvosmisleno morati  opredijeliti je li za dobro ili za zlo. Nikome, ama baš nikome, neće biti ostavljena mogućnost da bude malo na strani zla malo na strani dobra i da sjedi na dvije stolice. Tada će iz svih društvenih sfera nestati lažnih domoljuba i demokršćana.

Dragi moj hrvatski narode i danas  u moru ovih dezinformacija i laži vrijedi ona biblijska:

„Po plodovima njihovim ćete ih prepoznati!“

 

Pero Barbarić-Pepi

Predsjednik Hrvatskog saveza HKDU-Hrast

Brigadir i ratni zapovjednik PPN Gavran 2 –podstožerne postrojbe GS-HVO-a

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Na prosvjedu protiv koronamjera u Austriji sudjelovalo 10.000 ljudi

Oko 10.000 ljudi, prema procjenama policije, okupilo se u subotu poslijepodne u Beču na prosvjedu …