Ponedjeljak , srpanj 6. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Počelo dugo toplo ljeto za zastupnike: Vjerovali ili ne, imaju čak 64 dana godišnjeg odmora!

Počelo dugo toplo ljeto za zastupnike: Vjerovali ili ne, imaju čak 64 dana godišnjeg odmora!

Samo oni koji dolaze iz mjesta izvan Zagreba neće tijekom odmora dobivati naknadu za odvojen život jer neće dolaziti u Zagreb.

Zastupnici idu na najdulji godišnji odmor, koji radnici u Hrvatskoj mogu samo sanjati. Iako dva mjeseca neće raditi i ne moraju biti na radnome mjestu, dobivat će jednaku plaću, između 13.000 i 18.000 kuna

Iako su neki zastupnici vrijedno raspravljali i radili, velika većina nije niti riječi zucnula, a sabornica je bila poluprazna, godišnji odmor su dobili svi jednako.

Nema tu po zaslugama nego kako je propisano Ustavom. A on propisuje da 151 zastupnik ide na godišnji odmor od 15. srpnja do 15. rujna. Puna su to 62 dana, a kako 15. rujna pada na petak, dobit će još dva slobodna dana.

U petak im je zadnji radni dan. Iako dva mjeseca neće raditi i ne moraju biti na radnome mjestu, dobivat će jednaku plaću, između 13.000 i 18.000 kuna.HDZ-ovac Gordan Jandroković kao predsjednik Sabora prima mjesečno 23.000 kuna, čak više i od premijera Andreja Plenkovića, kojemu je plaća 18.000 kuna.

Svaki zastupnik će uz plaću nastaviti dobivati mjesečni paušal od 1500 kuna. On inače služi za rad na terenu, a tijekom ljeta će očito morati pokriti trošak odlaska na plažu.

Samo oni koji dolaze iz mjesta izvan Zagreba neće tijekom odmora dobivati naknadu za odvojen život jer neće dolaziti u Zagreb. Sabor će inače ove godine potrošiti 143 milijuna kuna, od čega na plaće za “redovan” rad odlazi skoro 83 milijuna kuna, piše 24 sata.

Anka Mrak Taritaš, bivša HNS-ovka s novom titulom predsjednice novosnovane stranke Glas, na more putuje već večeras, u Novi Vinodolski.

SDP-ov Gordan Maras još ne zna kad će na more. Sve ovisi, kaže, kad supruga dobije godišnji. Ali zna gdje će, a to je kod punice.

”Kao i svake godine, idem na more kod obitelji od supruge u jedno malo mjesto kraj Splita”, rekao je Maras.

Njegova kolegica Sabina Glasovac, marljiva i žestoka SDP-ovka, kaže kako godišnji odmor iščekuje nestrpljivo kao malo dijete dok HDZ-ov Miro Kovač kaže kako će na more u roditeljsku kuću na trogirskom području.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: NEPODNOŠLJIVO…

“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite …