Srijeda , siječanj 20. 2021.
Naslovnica / Tehnologija / Profesor Davor Pavuna o brendiranju Hrvatske (VIDEO)

Profesor Davor Pavuna o brendiranju Hrvatske (VIDEO)

Završila je trodnevna konferencija “Branding You!”, brendiranje Hrvatske u svijetu u prostorijama Matice iseljenika Hrvatske u Zagrebu.
Riječ je o inicijativi povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske koju je treću godinu zaredom organizirana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike te u partnerstvu s Uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatskom maticom iseljenika, Turističkom zajednicom Grada Zagreba i Hrvatskom gospodarskom komorom. Brendiranje (eng. Branding) je proces kojim se definira što neki proizvod jest, što ga razlikuje od drugih, koje su njegove koristi i što proizvod znači korisniku (definicija).

Fizičar i bivši Obamin savjetnik za energetiku dr. Davor Pavuna, legenda hrvatske i svjetske košarke i Hall of Fame-ovac Mirko Novosel, najpoznatiji hrvatski dizajner i autor identiteta temeljenog na kockicama Boris Ljubičić, marketinški virtuoz Davor Bruketa, prvi voditelj Službe za javnu diplomaciju pri MVEP-a NJ.E. Zvonimir Frka-Petešić (sada veleposlanik u Maroku), predstojnik Odsjeka za strateško komuniciranje i voditelj kolegija Odnosi s javnošću Fakulteta političkih znanosti prof.dr. Božo Skoko i drugi (TV glumac Robert Kurbaša, producent, bivši Olimpijac i rekorder u plivanju-povratnik iz SAD-a Dominik Galić, financijaš i menadžer-povratnik iz Berlina Kristijan Lopac, poduzetnik-povratnik iz Dubaija Antonio Vukorepa, Amerikanac i hrvatski zet-Blogger Cody Brown McClain).

To je bio prvi stručni simpozij američkog stila u Republici Hrvatskoj na temu nacionalnog brandinga, a svrha mu je pokrenuti zemlju pozitivnim promjenama naprijed. To je građanska inicijativa koja je krenula od udruge građana. Jako puno ljudi utječe na nacionalni brend – to su svi Hrvati. Imidž Republike Hrvatske utječe na svakoga od nas i bez greške stiže do naših inozemnih suradnika.

 

 

Prof.dr.Ante Lauc za http:glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Kriminalci otvoreno prodaju i kupuju vaše podatke, a Facebook ne čini ništa da bi ih spriječio

Stručnjaci za računalnu sigurnost iz Talosa otkrili su na Facebooku pravo blago hakerskih grupa i …