Ponedjeljak , siječanj 25. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Religija / Sestra Lucija: ‘Ovo su dva posljednja sredstva za zaštitu od zla koje vam je ostavio Gospodin’

Sestra Lucija: ‘Ovo su dva posljednja sredstva za zaštitu od zla koje vam je ostavio Gospodin’

Ovo su dva posljednja moguća lijeka što znači da neće biti drugih, rekla je sestra Lucija

Od svih Marijinih ukazanja, one koje se odnose na poruke Gospe Fatimske su među najpoznatijim i najsnažnijim. Dana 13. svibnja 1917. godine, brat  i sestra Francisco i Jacinta Marto i njihova rođakinja, 10-godišnja Lucija dos Santos, čuvali su ovce na pašnjacima u blizini Fatime kada su vidjeli lik žene odjevene u bijelo s krunicom u rukama.

Nakon prvog ukazanja, Djevica Marija tada se ukazivala djeci svakog  13. u mjesecu od svibnja do listopada. Poruke fatimskih ukazanja mogu se sažeti u prvom redu kao poziv na pokajanje, popravak i molitvu. Posebno je i važan njezin zahtjev za posvetom Rusije koji prema mnogima još uvijek nije ispunjen.  Godine 1930., Katolička crkva proglasila je nadnaravni karakter ukazanja i  u Fatimi je podignuto Svetište. Papa Pavao VI posjetio je svetište 13. svibnja 1967. godine, a kasnije su svetište posjetili i papa Ivan Pavao II i Benedikt XVI.

Sveti Ivan Pavao II je imao posebno snažnu pobožnost prema Gospi Fatimskoj. Nakon pokušaja atentata 1981, , on je smatrao da je njegov život spašen Njezinom čudesnom intervencijom. Kao znak zahvalnosti, on  metak iz neuspjelog atentata postavio u krunu Gospe Fatimske. Sveti Ivan Pavao II. Lucijine je rođake Francisca i Jacintu beatificirao 2000. godine,  ali oni su preminuli u ranoj mladosti od upale pluća. Lucija koja bi uskoro trebala biti beatificirana umrla je 2005. godine u 97. godini života u njezinu samostanu svete Tereze u Coimbri. Kako se bliži stota obljetnica Gospe Fatimske tako se bliži beatifikacija sestre Lucije kako u Fatimi tako i među vjernicima diljem svijeta. Njenu svetost potvrđuje čak 15 tisuća stranica svjedočanstva koje su prikupili portugalski katolički dužnosnici.

No, kako se bliži stota obljetnica Gospe Fatimske (13. 5. 2017.) tako se pojačava i duhovna bitka oko Blažene Djevice Marije. To je vidljivo u mnogim javnim oskvrnjivanjima i ritualima Blažene Djevice Marije koji su se do sada održavali tajno, no u posljednje vrijeme ismijavanja i napadi i oskvrnuće Blažene kao i sve druge gadosti događaju se javno na ulicama svijeta. Zlo je došlo do svog vrhunca jer zna da će ga Marija uništiti kako je i pisano (Postanak 3,15). Zbog toga nam Marija preko sestre Lucije ostavila zaštitu znajući da će bitka biti strašna.

Sestra Lucija tako je rekla:

„Ona (Gospa op.a) je rekla meni i mojim rođacima da je Gospodin odlučio dati svijetu dva posljednja sredstva (lijeka) protiv zla, a to su sveta Krunica i pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu!
Ovo su dva posljednja moguća lijeka što znači da neće biti drugih!“

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Gospina poruka iz 1991.: Što sam započela u Fatimi završiti ću u Međugorju

U susret 40-godišnjici ukazanja u Međugorju – 25. lipnja 2021 “Chiara, vidite, ja sam spasio …