Ponedjeljak , siječanj 25. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Lokalno / Sjednica Općinskoga vijeća Čitluk prekinuta zbog neusvajanja Dnevnog reda

Sjednica Općinskoga vijeća Čitluk prekinuta zbog neusvajanja Dnevnog reda

U četvrtak, 27. travnja trebala je biti održana šesta redovita sjednica Općinskoga vijeća Čitluk, no prekinuta je i prije nego li je i započela zbog neusvajanja Dnevnoga reda.

Naime, na prošloj petoj redovitoj sjednici Općinskoga vijeća Čitluk  usvojen je Zaključak kojim je Vijeće ovlastilo načelnika i Općinsku službu za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša da za šestu sjednicu pripreme i upute u proceduru  odluklu o izmjenama i dopunama Odluke o postupku i uvjetima za legalizaciju građevina izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju. Neovisni vijećnik Jure Džida tražio je da se u Dnevni red šeste redovite sjednice uvrsti točka Dnevnoga reda  pod nazivom Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o postupku i uvjetima za legalizaciju  građevina izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za gradnju. Također je, naglasio i to da je Vijeće navedenim Zaključkom ovlastilo spomenute subjekte  da prijedlog pripreme na način da postupak legalizacije obuhvati i sve bespravne građevine koje su izgrađene na područjima obuhvaćenim regulacijskim planovima.

S obzirom kako se ta točka nije našla na Dnevnom redu šeste sjednice Općinskoga vijeća Čitluk koja je zakazana za četvrtak, 27.travnja, iako je Zaključak donesen na prošloj, petoj redovitoj sjednici Vijeća i stupio na snagu danom donošenja jučerašnja je sjednica prekinuta i prije nego li je i započela.

Ustaljena je praksa da se jedno govori, drugo radi, a javnost o svemu ne zna ništa, jer do objave ovoga teksta službena stranica Općine Čitluk nije objavila ni retka o prekidu odnosno neodržavanju šeste redovite sjednice Općinskoga vijeća Čitluk, mada joj je to prioritet izvijestiti građane Čitluka o tijeku sjednice, jer oni imaju najviše prava znati što i na koji način odlučuju načelnik, vijećnici i Općinsko vijeće iz jednostavnog razloga jer su ih birali da zastupaju njihove interese.

Napomenimo i to da oporba u proteklih 8 godina traži da službena stranica Općine Čitluk objavi Zapisnik sa zasjedanja Općinskoga vijeća no to se ni do danas nije dogodilo, mada je obećano u par navrata, toliko o tomu koliko su spremni biti javni i transparentni, pa je logičan upit na koncu zbog koga postoje sebe ili javnosti?

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

In memoriam – prof. Mile Pavlović

Profesor Milan – Mile Pavlović, nastavnik, ravnatelj, novinar, kulturni djelatnik i sudionik svih društveno političkih …