Srijeda , siječanj 20. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Škorin skup u Splitu: ‘S mojim narodom ćete me svađati? Sram vas bilo!’

Škorin skup u Splitu: ‘S mojim narodom ćete me svađati? Sram vas bilo!’

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u 12 sati na platou Doma Hrvatske vojske u splitskoj Lori održao je predizborni skup. 

 

– Prvobitna ideja je bila da Škoro predizborni skup održi u Časničkom domu, čija dvorana prima oko 600 ljudi. Čim smo najavili skup, interes je bio puno veći od toga, pa smo tražili dvoranu većih kapaciteta. No sve su bile zauzete, pa nismo imali izbora nego se preseliti na otvoreno – pojasnio je Škorin glasnogovornik Mate Mijić.

Svi okupljeni u splitskoj Lori Škorin su predizborni skup započeli hrvatskom himnom koju je pjevao glazbenik Jacques Houdek.  Nakon himne, Jacques je zapjevao i poneke pjesme Miroslava Škore. Poznati kazališni glumac Vedran Mlikota pritom je u znak podrške predsjedničkom kandidatu održao prigodni govor.  Predizborni skup je očito počeo vrlo veselo. Naime, u izmjenjivanju izvođača, pojavio se i Tiho Orlić s pjesmom ‘Daleko je’, a građani su se zapitali gdje je ‘kum’, odnosno Marko Perković Thompson.  ‘Kako je to vrijeme došlo, i brat brata vara’ – stihovi su Miroslava Škore kojim se nastavio skup. Dok je Škoro polako pristizao pozornici, pozdravljao je i grlio građane.

– Ljudi, ovo je nezaustavljivo. Nas nitko zaustaviti ne može. Narod je odlučio, a Bog nam pomaže – započeo je Škoro. Istaknuo je važnost grada Splita i dodao da, kada Split stane uz nekoga, onda taj i pobijedi. Zahvalio se svima koji su stigli iz Splita, ali i okolice. – Predsjednik RH nije fikus. Baštini pravo da predstavlja svoj narod. Jesmo li mi glasovali da Plenković s trgovačkim partnerima radi što hoće od ove naše države? Zar je moguće da netko s 800 glasova bude predsjednik Sabora? Zato tražim da predsjednik RH ima pravo raspisati referendum, zato što narod zna – oštro je poručio Škoro. Dodao je da će tražiti da Ustavni sud ne bude sastavljen ovako kako je sastavljen danas.  – Hrvatski sabor treba odražavati volju naroda, a ne kao sada. Sada je to cirkus. Treba raspustiti Vladu, raspustiti Sabor i raspisati nove izbore – kazao je.

Nadovezao se na hrvatsku policiju i njezinu trenutnu neučinkovitost i ponovio da će, ako bude trebalo, na granicama biti i hrvatska vojska.  Rekao je i kako mu poneki žele smjestiti. – Nema toga što nisu pokušali, ne znam što im je još ostalo u arsenalu. Nisam ja tu od jučer. s kim ćete me svađati? S mojim narodom, s mojom Crkvom? Sram vas bilo! – poručio je Škoro, uz potporu građana. Poručio je i da ne nasjedaju na provokacije onih koji su, kada je trebalo, šutjeli. – Ona je šutjela, on je šutio – rekao je i poručio da će sada šutnja prestati.

Nadovezao se na predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića i naglasio kako je on imao priliku učiniti nešto,a bio je loš premijer.  – Ja ne vidim načina da on bude dobar predsjednik. To bi bilo čudo Božje. Kad god prozbori nešto, ima uvredu na račun svih nas. Zadnje je bilo o hrvatskim vojnicima. Dokle više ‘ili mi ili oni’?  Nema više ‘ili mi ili oni’. Ja mu poručujem ovdje iz Splita: I mi i oni smo protiv tebe! – poručio je Milanoviću, a dodao je i da su on i Grabar-Kitarović dva lica istog sustava.

Pri samom kraju naglasio je da se obraća svima onima koji su tu, ali i onima koji ga prate preko ‘livestreama’ na Internetu. – Neka mainstream mediji sada sjeku i pokazuju što ih je volja – kazao je.  Obraćajući se svima njima, i mladima, poručio je da će svi zajedno promijeniti Božićni Ustav 22. prosinca.  Poručio je Hrvatima u BiH da će biti predsjednik koji će se izboriti za to da hrvatski narod u BiH bude konstitutivan i suveren.

– Molim vas, nemojte 22. prosinca dogovarati kave i druženje. Probudite te mlade, puno toga ovisi o tom datumu – tim riječima pozvao je sve na glasanje.  – Mi možemo dobiti u prvom krugu zbog toga što i vi i ja vjerujemo u svoju domovinu. Ne mogu oni toliko ukrasti, koliko mi možemo izaći – poručio je Škoro za kraj.

vecernji.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Na prosvjedu protiv koronamjera u Austriji sudjelovalo 10.000 ljudi

Oko 10.000 ljudi, prema procjenama policije, okupilo se u subotu poslijepodne u Beču na prosvjedu …