Utorak , siječanj 26. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Smanjuju se plaće dužnosnicima u institucijama BiH

Smanjuju se plaće dužnosnicima u institucijama BiH

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je u srijedu po žurnom postupku Prijedlog zakona o obaveznim doprinosima dužnosnika u institucijama BiH za borbu protiv epidemije virusa korona. Predlagači zakona su Predrag Kojović, Mirjana Marinković Lepić, Aida Baručija i Damir Arnaut. Ovim prijedlogom predviđeno je da se 20 posto od ostvarene neto plaće dužnosnika BiH izdvaja u poseban fond za borbu protiv epidemije virusa korona.  Prijedlogom zakona obuhvaćeni su svi imenovani dužnosnici i savjetnici u zajedničkim institucijama BiH, te sve druge osobe koje imenuje Parlamentarna skupština BiH, Predsjedništvo ili Vijeće ministara, uključujući diplomatsko-konzularna predstavništva BiH i institucije koje se financiraju iz proračuna institucija BiH.

U prvom čitanju usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji su predlagači zastupnici Mirjana Marinković Lepić i Predrag Kojović, kojim se uređuje pitanje razlike plaće i ostalih naknada u vezi sa obavljanjem zastupničkog i izaslaničkog mandata u parlamentu BiH.

Zastupnici su podržali zaključak koji je predložio zastupnik Nikola Lovrinović, a kojim se od Vijeća ministara traži da u roku od dva mjeseca dostavi sveobuhvatan prijedlog izmjena i dopuna Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

dnevni-list.ba

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: RADIKALAN POTEZ…

Bili su ribari, ribari koji su ribarili na Galilejskom jezeru. Jezero je bilo bogato ribom …