Srijeda , rujan 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Religija / Sv. Ignacije Lojolski: Kada treba podići glas, a kada prešutjeti?

Sv. Ignacije Lojolski: Kada treba podići glas, a kada prešutjeti?

Moramo se osloniti na Duha Svetoga da nas navede na govorenje ili tišinu. Bog poznaje srca ljudi koji nas okružuju i želi njihovo spasenje, a ne sablazan. On će nas voditi.

Često se možemo naći u situaciji kada je potrebno da želju koju osjećamo stavimo pod nadzor i manje govorimo o stvarima koje se odnose na Boga, Gospodina našega. U drugim prigodama možemo govoriti više no što bi bilo na naše vlastito zadovoljstvo ili pak poticaj. Tako se ponašamo jer u ovome valja više misliti na dobro drugih, negoli na naša stremljenja. Kada neprijatelj tako pokuša umnožiti ili uvećati ono što smo primili da trebamo reći, poradi drugih nam valja postupiti poput čovjeka koji prelazi rijeku. Ako pronađem dobro uporište, odnosno neki način ili nadu po kojoj bi moj bližnji mogao imati koristi – nastavit ću. No, ako je dio rijeke na kojemu prelazim zamućen ili uskomešan te postoji pogibelj da moje riječi izazovu sablazan, zauzdat ću se i pričekati prikladniju prigodu za ono što želim reći.

Razmisli

Često se možemo naći u situaciji kada je potrebno da želju koju osjećamo stavimo pod nadzor i manje govorimo o stvarima koje se odnose na Boga.

U drugim prigodama valja nam podići glas, iako bismo radije šutjeli.

Moram utvrditi, u molitvi, koji je najbolji način služenja osobi što je uza me.

Predoči

“Prođoše Frigiju i galacijski kraj jer ih je Duh Sveti spriječio propovijedati riječ u Aziji. Kad su došli do Mizije, htjedoše u Bitiniju, ali im ne dopusti Duh Isusov. Onda prođoše Miziju i siđoše u Troadu.”

Dj 16,6-8

Upamti

Ako postoji pogibelj da moje riječi izazovu sablazan, zauzdat ću se i pričekati prikladniju prigodu.

bitno.net

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

KREŠIMIR JAKUMETOVIĆ: Isuse, podaj mi takvu vjeru i snagu da zagledan u tebe nosim svoj križ

Isuse, toliko sam te puta iznevjerio. Toliko sam puta htio odbaciti svoj križ, misleći da …