Ponedjeljak , studeni 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Trump najavio da će donirati plaću na kraju godine

Trump najavio da će donirati plaću na kraju godine

Trump je u kampanji obećao da će se odreći svoje plaće i da će primati simboličnu naknadu od samo jednog dolara godišnje.

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će donirati svoju predsjedničku plaću na kraju godine i zatražio od medija da mu pomognu odlučiti kome će dati novac.

“Predsjednik Trump planira donirati svoju godišnju plaću, koja iznosi 400.000 dolara, a dopustit će medijima da odluče kome će taj novac ići”, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer. Iako je njegova izjava izazvala smijeh među novinarima, Spicer je naglasio kako je zahtjev ozbiljan. “Kako bismo izbjegli preispitivanje kome je novac doniran, dopustit ćemo novinarima da odluče kome će biti uplaćen”, dodao je.

Trump je u kampanji obećao da će se odreći svoje plaće i da će primati simboličnu naknadu od samo jednog dolara godišnje. To je najavio tijekom razgovora u emisiji “60 minuta” na TV kanalu CBS News, kazavši kako zapravo ne zna kolika je predsjednička plaća u SAD-u. Kada mu je voditeljica Leslie Stahl rekla da iznosi 400.000 dolara, decidirano je izjavio da neće uzeti taj novac.

Donald Trump nije prvi američki predsjednik koji se odrekao plaće dok je u Bijeloj kući. To je učinio i Herbert Hoover, američki predsjednik tijekom ranih tridesetih godina prošlog stoljeća. Hoover je bio bogati vlasnik rudnika prije preuzimanja dužnosti i cijelu je plaću davao u dobrotvorne svrhe. Svoju je plaću u dobrotvorne svrhe uplaćivao i John F. Kennedy.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Američki državni tajnik: Naravno da će biti prijenosa vlasti. Na novu vladu Donalda Trumpa

Američki državni tajnik Mike Pompeo, jedan od najvećih lojalista Donalda Trumpa, danas je postao prvi član Trumpovog kabineta …