Utorak , prosinac 1. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Trump: Počašćen sam nevjerojatnim pismom nadbiskupa Vigana kojeg je uputio meni

Trump: Počašćen sam nevjerojatnim pismom nadbiskupa Vigana kojeg je uputio meni

Američki predsjednik Donald Trump reagirao je otvoreno pismo bivšeg apostolskog nuncija u Sjedinjenim Američkim Državama i titularnog nadbiskupa Ulpiana Carla Maria Vigana. Nadbiskup Vigano u otvorenom je pismu podržao Trumpa usred kritika zbog prosvjeda diljem SAD-a te ga pozvao na borbu protiv duboke države, dodavši kako isto tako postoji njen ekvivalent u crkvi, duboka crkva.

 

Trump je putem svog twittera podijelio pismo izvorno objavljenog na katoličkom portalu lifesitenews.com uz poruku: Počašćen sam nevjerojatnim pismom nadbiskupa Vigana kojeg je uputio meni. Nadam se da će ga svi, bez obzira bili religiozni ili ne – pročitati!”

U svom pismu Vigano je između ostaloga kazao:

“Djeca svjetlosti čine najvidljiviji dio čovječanstva, dok djeca tame predstavljaju apsolutnu manjinu. A ipak su prvi predmet svojevrsne diskriminacije koja ih stavlja u situaciju moralne inferiornosti u odnosu na njihove protivnike, koji često zauzimaju strateške položaje u vladi, politici, ekonomiji i medijima. Na prividno neobjašnjiv način dobri su taoci zlih i onih koji im pomažu ili iz koristoljublja ili iz straha.

Ove dvije strane, koje imaju Biblijsku prirodu, slijede jasno razdvajanje između potomstva Žene i potomka Zmije. S jedne strane postoje oni koji su, iako imaju tisuću nedostataka i slabosti, motivirani željom činiti dobro, biti iskreni, podizati obitelj, baviti se poslom, davati prosperitet svojoj domovini, pomagati potrebitima i, poštujući Zakon Božji, zaslužiti Kraljevstvo nebesko.”

Nadbiskup Vigano nekada je obnašao dužnost generalnog tajnika Papinske komisije za grad državu Vatikan, a pozornost javnosti dobio je u kolovozu 2018. godine kada je bacio nikad dokazanu sumnju da su papa Franjo i nekoliko viših prelata sudjelovali u prikrivanju navodnih seksualnih zlostavljanja nad sjemeništarima i svećenicima od strane washingtonskog nadbiskupa Theodora McCarricka.

Nakon crkvene istrage i suđenja Mccarick je proglašen krivim za seksualne zločine protiv odraslih i maloljetnika te zlouporabu položaja. McCarrick je otpušten iz svećenstva 2019. te je najviši crkveni službenik u modernom vremenu koji je laiciran, a vjeruje se da je prvi kardinal ikad laiciziran za seksualno zlostavljanje.

Nadbiskup Carlo Maria Vigano nalazi se na nepoznatoj lokaciji otkad je iznio gore navedene sumnje, zbog straha za svoju sigurnost, ali se povremeno oglašava o crkvenim i svjetskim zbivanjima.

kamenjar.com

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

PETERNEL DAO NOVO IME ‘HRVATSKO-SRPSKOJ TRGOVAČKOJ KOALICIJI’: “To je Plenkovićeva ‘koalicija bratstva i jedinstva’!“

Mjere koje je u petak predstavio Andrej Plenković, izraz su njegove panike i straha – …