Ponedjeljak , studeni 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Trump ponovno uveo zabranu za ulazak u SAD iz pojedinih muslimanskih zemalja – ovog puta s popisa je skinut Irak

Trump ponovno uveo zabranu za ulazak u SAD iz pojedinih muslimanskih zemalja – ovog puta s popisa je skinut Irak

Američki predsjednik Donald Trump jučer je potpisao novu izvršnu odredbu o zabrani ulaska u SAD za imigrante iz šest muslimanskih zemalja. Ova njegova odredba razlikuje se od one uvedene u siječnju time što je ovog puta s popisa skinuo Irak.

Nova odredba dolazi šest tjedana nakon što je zadnja Trumpova odredba rezultirala kaotičnim scenama u američkim zračnim lukama te anti-Trump prosvjedima u brojnim gradovima. U konačnici tu odredbu su blokirali federalni sudovi, no, izgleda kako se Trump ne predaje.

Ovog puta – očito kako bi izbjegao novu blokadu na sudu (koji može blokirati odredbu ukoliko smatra da ona nije ustavna) – je promijenjen donekle tekst. Naime, u ovoj odredbi se ne spominje trajna zabrana izbjeglicama i sl.

Šest zemalja otkuda se zabranjuje ulazak u SAD su: Sirija, Iran, Libija, Somalija, Sudan i Jemen.

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Američki državni tajnik: Naravno da će biti prijenosa vlasti. Na novu vladu Donalda Trumpa

Američki državni tajnik Mike Pompeo, jedan od najvećih lojalista Donalda Trumpa, danas je postao prvi član Trumpovog kabineta …