Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / ‘UŠLA JE U REŽIJU I TRAŽILA PREKID DEBATE’! RTL otkrio čiji je stožer tražio prekid: Zakulisni događaji izašli na vidjelo!

‘UŠLA JE U REŽIJU I TRAŽILA PREKID DEBATE’! RTL otkrio čiji je stožer tražio prekid: Zakulisni događaji izašli na vidjelo!

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu. Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od 90 minuta

Zbog medijskih upita i izjava iz oba stožera predsjedničkih kandidata o tome tko je tijekom RTL Duela zatražio preskakanje zadnje tematske cjeline i završetak emisije, RTL Televizija navodi sljedeće:

Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se “zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi”. Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da “dolazi u ime stožera”.

Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar-Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali.

RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke.

Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Rusija cjepivom protiv korone dokazala da su vaxeri najveći antivakseri!

Sve ove dane korone slušamo žestoke napade od korumpiranih političara, doktora i znanstvenika prema svima …