Ponedjeljak , studeni 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Utjecajni saudijski princ Mohammed bin Salman nakon sastanka u Bijeloj kući: “Trump je istinski prijatelj muslimana”

Utjecajni saudijski princ Mohammed bin Salman nakon sastanka u Bijeloj kući: “Trump je istinski prijatelj muslimana”

Sauidjski princ Mohammed bin Salman sastao se s Donaldom Trumpom u Bijeloj kući i nakon sastanka ima samo riječi hvale za novog američkog predsjednika – štoviše, Salman je poručio kako je Trump “istinski prijatelj muslimana” te kako njegova zabrana imigracije ne cilja Islam.

Dakako, valja istaknuti kako se na popisu zemalja čijim je građanima zabranjen ulazak u SAD ne nalazi Saudijska Arabija. Mnogi smatraju kako je upravo Saudijska Arabija trebala biti na vrhu tog popisa, između ostalog zbog činjenice da je znatan broj terorista koji su izveli napad na SAD 11. rujna 2001. došao upravo iz Saudijske Arabije.

Savjetnik saudijskog princa rekao je kako je riječ o “povijesnom sastanku” koji okreće novu stranicu u odnosima između SAD-a i Saudijske Arabije. “Iako je ranije bilo razlike u stavovima, stvari su sada ponovno na pravom putu i ovo predstavlja ozbiljnu promjenu u odnosima”, navodi se u izjavi.

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Američki državni tajnik: Naravno da će biti prijenosa vlasti. Na novu vladu Donalda Trumpa

Američki državni tajnik Mike Pompeo, jedan od najvećih lojalista Donalda Trumpa, danas je postao prvi član Trumpovog kabineta …